Uçak Bileti

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag, Orta Avrupa’nın en çok turist ağırlayan şehirlerinden. Orta çağ esintili taş sokakları, ihtişamlı köprüleri, görkemli müzeleri ve tarihi yapılarıyla şehir açık hava müzesi görünümünde. Günün 24 saat hareketli bir şehir atmosferi yaşatan Prag’da gece hayatı da çok canlı. İlk kez ziyaret edecekseniz Prag’da görülmesi gereken yerler sizi epey etkileyecek benden söylemesi.

Prag’da Görülmesi Gereken Yerler

Pragda Görülmesi Gereken Yerler

Prag, tarihi ve kültürel zenginlikleri, mimari harikaları, lezzetli yemekleri ve canlı atmosferi ile Avrupa’nın en gözde turistik şehirleri arasında yer alıyor. Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olan bu muhteşem şehir, kendine özgü bir karakteri ve benzersiz güzellikleriyle her yıl milyonlarca turisti kendine çekiyor. Eğer siz de Prag’a seyahat planı yapıyorsanız, şehirde mutlaka görmeniz gereken yerler hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. Bu yazıda, Prag’da ziyaret edilmesi gereken en önemli yerleri keşfedeceksiniz.

Prag uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Charles Köprüsü

Pragda Görülmesi Gereken Yerler Charles Köprüsü

Şehrin en ünlü köprüsü olan ve kemerli büyük yapısıyla etkileyici bir mimari güzelliğe sahip Charles Köprüsü (Karluv Most), Prag’ın en çok fotoğraflanan gezi durağı, kentin simgesi. Yapımına 1357’de başlanan, Vltava Nehri üzerindeki muazzam görüntüsüyle Prag Kalesi ile kentin Eski Kent Bölgesi’ni birbirine bağlayan Charles Köprüsü üzerindeki 30 barok tarzı heykel göz kamaştırıyor.

Mobil Uygulama

Köprü üzerinde yürürken, tarihi dokusu ve şehrin muhteşem manzarası size eşlik ediyor. Ayrıca, köprüde bulunan sokak müzisyenleri ve sanatçılar, köprüye ayrı bir renk katıyor. Charles Köprüsü, Prag’daki turistik yerler arasında mutlaka görülmesi gereken ve unutulmaz anılar bırakan bir yer.

Astronomik Saat

Pragda Görülmesi Gereken Yerler Astronomik Saat

Prag Astronomik Saat, Prag’ın en ünlü ve tarihi simgelerinden biri. Saat, 15. yüzyılda yapılmış. Orta Çağ’da astronomi ve astrolojiye duyulan ilginin bir göstergesi olarak inşa edilmiş. Saatin yapısında, güneş ve ay hareketleri, zodyak takvimi, tarih ve günün saatleri gibi birçok işlev yer alıyor.

Her saat başı, çanların çalmasıyla birlikte, saatin kapıları açılıyor ve dört havari figürü hareket etmeye başlıyor. Bunun yanı sıra, birkaç dakika öncesinden saat kulesinin balkonunda yer alan heykelciklerin de hareket ettiği bir şov gerçekleşiyor. Prag Astronomik Saat, tarihi ve kültürel değeri, benzersiz mimarisi ve işlevi ile şehirde görmeniz gereken başlıca yerlerden.

Prag Kalesi

Prag Kalesi

Şehrin tartışmasız en dikkat çekici ve en görkemli tarihî yapısı olan Prag Kalesi (Pražský Hrad), göğe uzanan sivri kuleleri ile masallardan fırlamış gibi duran ve çok geniş bir alana yayılan bir kale. İçerisinde Kraliyet Bahçeleri, Strahov Manastırı, Golden Lane, Aziz Vitus Katedrali ve Eski Kraliyet Kalesi gibi birçok bölümün yer aldığı Prag Kalesi’nin etkileyici kompleksini tek bir günde gezmek mümkün değil. Kaleyi ve içerisindeki yapıları hakkını vererek gezmek için buraya en az 2 gününüzü ayırmanız gerekiyor.

St. Vitus Katedrali

St. Vitus Katedrali

Prag Kalesi’nin içinde yer alan St. Vitus Katedrali, Prag’ın en büyük ve en önemli kiliselerinden biri. Gotik tarzdaki katedralin inşaatına 14. yüzyılın başlarında başlanmış ve tamamlanması yaklaşık 600 yıl sürmüş.

Katedralin iç kısmında birçok sanat eseri bulunuyor, aralarında Katedralin şapelinin en ünlü eseri olan St. Wenceslas Şapeli ve Katedralin içinde bulunan devasa büyüklükteki Vitus Heykeli gibi dikkat çekici yapıtlar var. Ayrıca, katedralin zirvesine tırmanarak, Prag’ın nefes kesen manzarasını gözlemleyebilirsiniz. St. Vitus Katedrali, tarihi ve kültürel önemi, benzersiz mimarisi ve içinde bulunan sanat eserleriyle, Prag gezisinin en önemli duraklarından biri.

Franz Kafka Müzesi

Franz Kafka Müzesi

Prag’da yaşamış, dünyaca ünlü yazar Franz Kafka’nın evi, günümüzde yazarın eserlerinin, notlarının, fotoğraflarının ve kişisel eşyalarının sergilendiği zengin içerikli ilgi çekici bir müze olarak hizmet veriyor. Franz Kafka Müzesi’nde yazarın iç dünyasına girebilmek için onu ve çalışmalarını anlatan 3D multimedya gösterileri de sergileniyor.

Josefov Yahudi Bölgesi

Josefov Yahudi Bölgesi

Tarihî Şehir Meydanı ile Vltava Nehri arasında kalan küçük bir bölge olan Yahudi Mahallesi’nde (Josefov) Art-Nouveau mimarisinin etkileyici güzellikteki binalarını, Yahudi Müzesi’ni, Yahudi Mezarlığı’nı, Eski ve Yeni Sinagog ile Pinkas Sinagogu’nu görebilirsiniz.

Prag gezilecek yerler elbette saymakla bitmez. Ancak kentte gezebileceğiniz diğer önemli mekânlar arasında, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti‘nin bölünmeden önce varlığını sürdüren Prag’ın yaşadıklarını konu alan, komünist rejime ait obje, belge ve filmlerin sergilendiği bir müze olan Komünizm Müzesi (Muzeum Komunismu) yer alıyor.

1945’te Çek bombardımanında harap olan bina, Dekonstrüktivizm stilinde yeniden inşa etmeleri ile oluşturulan Dans Eden Ev (Miluniæ & Gehry’s Dancing House), günümüzde Prag’ın modern duruşunu yansıtıyor. Ayrıca, Prag Kalesi içerisinde yer alan Gotik bir yapı olan ünlü Aziz Vitus Katedrali, 10.yüzyıl tarihli, Çek prenslerinin ikametgâhı olarak kullanılan Vyšehrad Kalesi ise muazzam manzarasıyla Vltava Nehri kenarında, devasa bir kayalıkta yükseliyor.

Wenceslas Meydanı

Wenceslas Meydanı

Wenceslas Meydanı, Prag’ın en önemli ve en büyük meydanlarından biri. Meydan, Orta Çağ’dan günümüze kadar önemini korumuş ve şehrin tarihi, kültürel ve sosyal hayatında önemli bir rol oynamış.

Geniş yürüyüş yolları, tarihi binaları ve anıtları ile ünlü olan meydanın en dikkat çeken özelliklerinden biri, meydanın ortasında yer alan Wenceslas heykeli. Ayrıca, meydanın çevresinde birçok restoran, bar, kafe ve dükkanlar yer alıyor. Zaten yolunuz illa ki buralardan geçecek, bu canlı atmosferin keyfini çıkarın.

NOT: Çekya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here