Uçak Bileti

Yeni bir şehre giderken çoğumuz önce adını çok duyduğumuz tarihi yerleri, ünlü restoranları, popüler plajları, büyük meydanları, müzeleri gezip görmeyi hedefleriz. Planlar yapılır, rotalar belirlenir ve yeni bir yer görme hevesiyle gezmeye başlarız.

Tüm bu yapılacaklar listesinin yanına önemli bir madde eklenmeli ki o da şehrin sokaklarında amaçsızca dolaşmak. Bir sokağın başında gördüğümüz hoş bir mimarinin peşine takılıp, umulmadık bir şekilde karşımıza çıkan şirin bir kahve dükkanında soluklanmak.

Bir avlunun önünden geçerken duvarların renklerine pencerelerin güzelliğine hayran kalıp, yeni bir sürpriz için elimizde fotoğraf makinamızla ayaklarımız yorgunluktan ağrıyana kadar yürümek. İşte bir şehri tam manasıyla keşfetmenin en güzel yolu sokaklarında kaybolmaktır. Nereye çıkacağınızı, hangi güzelliklerle karşılaşacağınızı bilmeden sokaklarında kaybolmaktan keyif alacağınız 7 yere bir göz atalım.

Sokaklarında Kaybolmaktan Keyif Alacağınız 7 yer

1. Cesky Krumlov

Cesky Krumlov

Chesky Krumlov, masallardan çıkmış gibi duran, çok şirin bir kasaba. Çekya’nın başkenti Prag’ın 174 km güneyinde yer alıyor. Arnavut kaldırımlı sokakları, tipik kırmızı kiremitli çatıları olan bahçeli evleri, genel mimarisi ile tam bir Orta Çağ şehri tadında.

Mobil Uygulama

Cesky Krumlov 1992 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine girmiş. Kasabanın içinden akan Vlatla nehrinin kenarına dizilmiş, gezerken yüzyıllar öncesine gitmiş gibi hissedeceğiniz sokaklarında hem gece hem gündüz kaybolmak burada ilk yapılması gereken şey.

Bu şirin sokaklardan tepeye doğru çıktığınızda bu sevimli kasabayı önünüze sunan bir kaleyle karşılaşacaksınız. Renk renk piramit çatılı evler, sakin akan nehir, yemyeşil doğa ve sakin sessiz kasaba havası tekrar buraya gelmek için sizi heyecanlandıracak.

En uygun Prag uçak bileti için turna.com uçak bileti sayfasını ziyaret edin.

2. Brugge

Brugge

Sokaklarında dolaşmaya doyamayacağınız bir şehir Brugge. Belçika’nın Flandra bölgesinin başkenti olan şehir kanalları, Orta Çağ mimarisi, nefis çikolataları ve birasıyla ünlü. Kanallardaki suya yansıyan ikinci bir Brugge var sanki.

Brugge’a adım atığınızda hiç turistik bir kaygınız olmadan dolaşın. Sokaklar, geçitler, nehrin iki yakasını bağlayan taş köprüler öyle güzel ki geçmişin hiç bilmediğimiz bir zaman diliminde yeniden varolma hissi veriyor.

Tüm şehri yürüyerek hiç bir vasıta kullanmadan dolaşın. Şöyle ilk bakışta gözünüze güzel görünen her sokağa girin. Şehre çöken sisin arasında kanalları dolaşan ahşap teknelerin ilerleyişini seyredin. Pastanelerden gelen nefis pancake ve kahve kokuları eşliğinde Brugge’u doyasıya yürüyün. Brüksel uçak bileti satın alarak Brugge’e ulaşabilirsiniz.

3. Venedik

Venedik

Kanalların, gondollar, dar sokaklar, romantizm ve tarih, Venedik denilince ilk akla gelen şeyler. İtalya’nın en turistik şehirlerinden biri olan Venedik kanallarla birleşen, meydanlara çıkan sokaklarında dolaşması inanılmaz keyifli olan bir şehir.

Venedik’te o kadar çok güzel sokak ve avlu var ki, ne zaman hangisiyle karşılaşacağınızı bilmek zor. Bazı sokaklar kanallara bazıları tarihi meydanlara, bazıları ise çok şirin avlulara açılıyor.

Kartpostalı andıran manzaralar sunan minik köprülerin üzerinden geçip, kalabalık olmayan sokaklara doğru yürüyün. İtalyan ezgilerinin yükseldiği kafelere uğrayın, nehre çıkan sokaklarda gondolların geçişini izleyin, San Marco meydanındaki güvercinlerin arasından geçip yeni keşifler için yürüyün. En uygun Venedik uçak bileti için turna.com uçak bileti sayfasını ziyaret edin.

4. Roma

Trieste, Roma
Trieste, Roma

Roma, tarihi sokaklarında yürümeye doyamayacağınız güzeller güzeli başka bir İtalya şehri. İtalya’nın da başkenti olan Roma, Roma İmparatorluğu’nun tarihi merkeziydi. Katoliklerin dini merkezi olan Vatikan da Roma sınırları içinde yer alıyor.

Roma’da her yere yürüyerek gitmek mümkün ve çok keyifli. Elinize bir Roma haritası alın ve yürümeye başlayın. Binlerce yıllık tapınaklar, çok özel eserlerin sergilendiği müzeler, tarihi köprüler, yemyeşil bahçelerin süslediği şehri yukarıdan görebileceğiniz tepeler ve her sokakta çeşmelerle karşılaşacaksınız.

Palantino tepesinden Roma’yı izleyin, Collesium’a yürüyüp gladyotörlerin savaşçı ruhlarını hissedin, Aziz Petrus meydanı ve Popolo meydanının arasındaki sokaklar muazzam. Şehrin tarihi merkezindeki ara sokaklar, avlular, pazar yerleri, merdivenler keşfetme duygunuzu daha çok kamçılayacak. Roma uçak bileti turna.com’da.

5. Capri

Capri

İtalyan’nın limon çiçeği kokulu adası Capri, ülkenin en turistik adalarının başında geliyor. Napoli Körfezi’nin güneyinde, Sorrentine Yarımadası’nın açıklarındaki Capri sokakların denize açıldığı macera dolu bir ada.

Capri’de plansızca dolaşmanın en güzel yanı size yaptığı küçük sürprizlerle heyecanlanmak. Adada dolaşırken karşınıza yemyeşil dik yamaçlar, gizli koylar, küçük plajlar çıkacak. Tek yapmanız gereken kalbinizin sesini dinlemek.

İnişli yokuşlu yollarında, hele de mevsim yazsa limon kokulularının arasında dolaşmak iyi hissetmek için yeterli. Etkileyici mimarisi, nefis İtalyan yemekleri sıcak insanları ve sokaklarda bulacağınız pek çok güzellik sizi bekliyor.

6. Mardin

Mardin

Mardin sokaklarına aşık olunacak bir şehir. Mezopotamya’nın en güzel illerinden biri olan Mardin’in sokakları tam bir açık hava müzesi gibi. MÖ 4500 yıllarına dayanan mazisi, kendine has mimarisi, tarihi kiliseleri, camileri, medreseler, farklı inanç gurupları ile keşfetmeyi sevenleri fazlasıyla mutlu ediyor.

Mardin’in eski kent merkezi dar sokaklardan, geçitlerden, revaklı çarşılardan, tünellerden oluşuyor. Bu şehirde her sokak ayrı bir dünya. Tam bir labirente benziyor. Girdiğiniz bir sokağın sizi nereye çıkaracağını kestirmek zor. İnişler, yokuşlar, merdivenler…

Her sokak fotoğraflık ve insanı hayrete düşüren manzaralara açılıyor bazen. Evlerin damlarından görünen ova manzarası, Mardin Kalesi’nden ve Zinciriye’den görünen manzara muazzam. Eski Mardin evlerinin arasında dolaşırken sokaklarında kaybolmaktan mutlu olacaksınız. Mardin uçak bileti kampanyalarını takip etmek için turna.com sayfasınız ziyaret edin.

7. Ubud

Ubud
Ubud, Bali Adası

Ubud, Endozneya’nın güzel adası Bali’nin en otantik şehri. Sosyal Medya platformlarında sık sık karşımıza çıkan Ubud, yeşillikler içinde, kültür -sanat organizasyonları, yoga kamplarıyla adını duyuran sokaklarında kaybolmaktan keyif alacağınız sakin bir yer.

Son yıllarda popülaritesi iyice artan şehrin gezilip görülecek pek çok yeri var. Dev palmiye ağaçları, pirinç tarlaları, yemyeşil ormanlar yürümeyi seven ve keşfetmekten hoşlananlar için sonsuz seçenekler sunuyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Tegalallang ve Jatiluwih pirinç teraslarında dolaşın, dev salıncağa binin, Ubud’un en çok ziyaret edilen yerlerinden olan Kutsal Maymun Ormanı’nda gezintiye çıkın, bir tepenin sırtında uzanan Campuhan Ridge’ı baştan başa yürüyün, güzel manzaraların tadını çıkarın. Bali uçak bileti turna.com’da.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here