Uçak Bileti
Phuket, Tayland‘ın en büyük ve pahalı adası aynı zamanda en zengin ikinci şehri. Barlar ve plajlar, açık deniz ada dalışları ve kültürel çeşitlilik tatil sevenler için bambaşka bir deneyim sunuyor. Phuket uçak bileti seçeneklerine göz atın. Phuket’in plajları: Güzel batı sahili koyları Phuket’in esas iddialı olduğu yerler. Kuzeybatı burnunun önemli bir kısmı Şirinat Milli Parkı’ndan oluşuyor. Batı kıyısında sessiz ve huzurlu koylardan popüler cennetlere kadar pek çok aktivite sunan plajlar bulunuyor. Doğu kıyısında ise Laem Phan Wa plajı, bir akvaryum ve bir inci çiftliği bulunuyor. Doğal turistik merkezleri: Khao Phra Taew Ulusal Parkı, adanın en büyük yağmur ormanı bölgesi. Phuket havalimanından karayolu ile bir saatten az bir sürede, anakaradaki Phang Nga kasabasında, Ao Phang Nga Deniz Ulusal Parkı sularında, Tayland’ın en seçkin ormanla kaplı kireç taşı kaya adalarına giden tekneler var.

Phuket’te Yapılacak Şeyler

1. Batı kıyısı plajları

Ao Bang Thao, Phuket’in en güzel koylarından biri ve lüks otellerle dolu. Hat Surin’de yerliler arasında çok popüler olan bir plaj bulunuyor. Satıcılar burada genellikle sahilde bulunan otoparkta ızgara deniz ürünleri satan geçici tezgahlar kuruyorlar. Hat Patong çok sayıda dükkân, restoran, sokak tezgahı, gösterişli bar ve kulüp ile Phuket’in en işlek kumsalı. Plaj kalabalık ancak doğal olarak güzel bir yer ve yüzme ile şnorkelle dalma vızırdayan jet-skilere rağmen oldukça keyifli. Gece hayatı fahişelik ve seks şovlarından nasibini alıyor. Phuket Simon Cabaret’in kathoey veya ‘lady-boy’ şovları var. Phuket’in en popüler ikinci plajı Hat Karon, Hat Kata Yai bölgesinden düz devam edince karşımıza çıkan bu güzel plaj yüzme ve şnorkel için ideal ancak oldukça kalabalık. Buradan kayalık bir burun ile ayrılan Hat Kata Noi, şnorkelle dalmak için muhteşem mercanları ile daha da güzel ve çok daha huzurlu. Kata’nın güneyindeki çarpıcı beyaz kumlarıyla Hat Nai Harn birkaç küçük bar, restoran ve dükkanla sakin bir cennet.

2. Doğu kıyısı gözde mekanları

Adanın en güney ucundaki Phuket Akvaryumu ve Deniz Biyolojik Araştırma Merkezi, köpekbalıkları, tropik balıklar, resifler, denizyıldızı ve deniz hıyarlarına sahip besleme havuzunun etkileyici bir görüntüsü ile düzgün tek plaj Phan Wa. Ao Po, Ko Nakha Noi’ye ve binlerce dolarlık tam boy Güney Denizi incisi yetiştirilen Naga İnci Çiftliği’ne giden 30 dakikalık tekne yolculuğu için kalkış noktası. Ziyaretçiler inci yetiştirme sürecinin çeşitli aşamalarını görebiliyorlar.

3. Khao Phra Taew Ulusal Parkı

Khao Phra Taew Ulusal Parkı’nda maymunlar, kediler ve diğer küçük hayvanlar ile yüzmek için iyi olan birkaç şelale bulunuyor. Bang Pae Şelalesi’nden 15-20 dakikalık bir yürüme mesafesinde bulunan Gibbon Rehabilitasyon Merkezi turistik merkezlerin kaçak avcılığına ve yerli türlerin evcil hayvan ticaretinde satılmasına karşı kurulan ve kar amacı gütmeyen bir tesis. Millî parkta bulunmasına rağmen tesis park ücretlerinden hiçbirini almıyor ve sadece ziyaretçiler tarafından yapılan bağışlara ayakta duruyor.

4. Güney Phuket adaları

Güney Phuket adalarının tümüne Hat Rawai veya Ao Chalong iskelesindeki uzun teknelerle ulaşılabiliyor. Kıyıya en yakın olanı tatlı su, elektrik veya konaklama yeri olmayan ve bu yüzden sadece günübirlik gezi için ideal olan küçük ama güzel Ko Bon. Ko Hae’de birkaç restoran, birkaç küçük dükkân ve bazı su sporları aktiviteleri bulunuyor.   Adanın tek konaklama yeri olan Coral Island Resort gecelik konaklamanın mümkün olduğu tek yer. Plaj hem yüzmenin hem de şnorkelle dalmanın kolay olduğu yüzme mesafesi uzun olan sığ bir mercan kayalığı ile oldukça ideal. Ko Racha Noi plajlardan daha çok kayaya sahip olan küçük, ıssız bir ada iken daha büyük olan Ko Racha Yai sezonun en yoğun ve gözde yerlerinden biri. Bu adaların Phuket bölgesindeki en iyi dalış noktaları olarak biliniyor.

5. Ao Phang Nga Deniz Milli Parkı

Gündüzleri etkileyici olan karst olarak bilinen bu yükselen kireçtaşı kaya oluşumları, özellikle ay ışıklı gecelerde suya gümüş ışıklı gölgeler düşürdüğünde büyüleyici oluyor. Körfez gezileri çoğunlukla Phuket veya Krabi’den düzenleniyor ancak Phang Nga Kasabası’ndan da yapılabiliyor. Keşif için iyi yol alçak gelgit döneminde kireçtaşı adaların altındaki deniz tünellerine gizlenmiş lagünlere bile girebildiğimiz deniz kanosu ile dolaşmak.
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here