Uçak Bileti

Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusa sahip ülkelerinden Pakistan, Asya‘da çok önemli stratejik bir coğrafi konumda bulunuyor. Resmi adı Pakistan İslam Cumhuriyeti olan ülkenin batısında Afganistan ve İran, kuzeyinde Çin, doğusunda Hindistan, güneyinde ise Umman Denizi bulunuyor.

1947’ye kadar İngiliz sömürgesi olan ülke bağımsızlığını 14 Ağustos 1947’de elde etti. Pakistan bağımsızlığını elde ettikten sonra doğu bölgesi Bangladeş olarak ayrıldı. Günümüzde Pakistan Pencap, Sind, Kuzeybatı Sınır Eyaleti, Hayber-Pahtunhva, İslamabad, Keşmir, Aşiretler Bölgesi ve Belucistan olmak üzere 8 bölgeden oluşuyor.

Pakistan uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Pakistan Hakkında Bilgiler

Ülke Resmi Adı: Pakistan İslam Cumhuriyeti
Ülke Konumu: Güney Asya
Başkent: İslamabad
Komşuları: Pakistan batıda Afganistan ve İran, kuzeyde Çin, doğuda Hindistan ile komşu.
Yönetim Şekli: Çok partili demokratik sistemle yönetilen federal bir cumhuriyet
Yüzölçümü: 796.095 km²
Telefon kodu: +92
Para birimi: Rupi
Nüfus: 197 milyon (2017)

Resmi dilleri: Urduca, İngilizce
Din: Yüzde 96 Müslüman (Yüzde 80 Sünni, yüzde 20 Şii)
Etnik gruplar: Pencabiler, Peştunlar, Sindhiler, Saraikiler ve Beluciler
Alfabesi: Arap alfabesi
Yerel Saat: Pakistan saat dilimi GMT +5. Türkiye’den iki saat ileride.
Trafik akışı: Soldan
İnternet uzantısı: .pk
Popüler kentleri: Karaçi, Haydarabad, İslamabad, Lahor, Multan
İklim/Hava Durumu: Pakistan iklimi, genel olarak sıcak ve kurak iklim özelliklerini gösteriyor. Ülkenin geniş yüzölçümü ve engebeli coğrafi yapısı nedeniyle çok farklı hava sıcaklıkları görülebiliyor.

Haziran ayında 46 dereceyi bulan hava sıcaklığı ocak-şubat aylarında 4 dereceye kadar inebilirken, ülkenin Umman Denizi’ne kıyısı olan bölgesi daha ılıman bir iklime sahip. Bu nedenle Pakistan’ın hangi bölgesine seyahat edeceğinize bağlı olarak hava sıcaklıklarını önceden kontrol etmekte yarar var.

Pakistan bayrağı

1906’da Hindistan Müslümanları için tasarlanan bayrak Pakistan’ın bağımsızlık sürecinde Pakistanlılar tarafından geliştirilerek 11 Ağustos 1947’de ulusal bayrak olarak ilan edildi.

Pakistan bayrağındaki yeşil zemin İslamiyeti, beyaz zemin ülkedeki diğer inançları, hilal ilerlemeyi, beş köşeli yıldız ise geleceği ve aydınlığı sembolize ediyor.

Pakistan vizesi

Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu sahibi Türk vatandaşları Pakistan’a yapacakları seyahatlerde 90 güne kadar vizesiz giriş hakkına sahip. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları ise Pakistan seyahati öncesinde Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğu’na şahsen başvurarak vize almak durumunda.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here