Uçak Bileti

Japonya’nın Tokyo’dan sonraki en büyük şehri olan Osaka, 17 milyonu bulan nüfusu ile oldukça kalabalık ve hareketli bir yerleşim yeri. Şehir, ülkenin en büyük ve en popüler turizm merkezleri arasında yer alan Honşu Adası’nın Kansai Bölgesi’ndeki Osaka Körfezi’ne dökülen Yodo Nehri ağzında yerde konumlanıyor. Tarih boyunca ülkenin ticaret merkezi olarak anılan şehir, bugün ise geleneksel Japon yemekleri denildiğinde ilk akla gelen yer oluyor. Japonya’nın gurme yiyecekler başkenti unvanını da taşıyan bu etkileyici şehir, alışveriş merkezleri, birbirinden kaliteli restoranları ve mimari yapıları ile turistlerin beğenisini topluyor.

Osaka’da Görülmesi Gereken 5 Turistik Yer

1. Osaka Kalesi (Osaka Castle)

Osaka Nehri kıyısına inşa edilen 8 katlı bir yapı olan Osaka Kalesi (Osaka Castle), mimarisi ve iç mekan süslemeleri ile dikkat çekiyor. Günümüzde şehrin sembol yapılarından biri haline gelen bu tarihi kale, tapınağı andıran görünümü ve çevresini saran bonsai ağaçları ile oldukça hoş bir manzara oluşturuyor. Kale, 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

2. Universal Japonya Stüdyoları (Japan Universal Studio)

2001 yılında kurulan ve her yıl yaklaşık 8 milyon yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Universal Japonya Stüdyoları (Japan Universal Studio), özellikle çocuklu gezginlerin favori adreslerinden biri. Burada, başta Jurassic Park canlandırması yapılan nehir gezintisi olmak üzere, Spider Man, Shrek, Harry Potter gibi filmleri yansıtan bölümler görmek de mümkün.

Mobil Uygulama

3. Dotonbori

Şehrin alışveriş ve eğlence merkezi olarak oldukça renkli ve kalabalık bir bölge olan Dotonbori’de, birbirinden lüks restoranlar, kafeler, eğlence merkezleri ve alışveriş dükkanları yer alıyor. Bunların yanı sıra çeşitli kültür sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapan bölge, şehrin hareketli yaşamına karışmak isteyenler için oldukça cazip.

4. Osaka Kaiyukan Akvaryumu (Osaka Aquarium Kaiyukan)

İçerisinde 580 farklı hayvan türünün yaşadığı devasa bir akvaryum olan Osaka Kaiyukan Akvaryumu (Osaka Aquarium Kaiyukan), şehre gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor. İçerisinde 11 bin ton su bulunan bu akvaryum, her gün 10.00-20.00 saatleri arasında gezilebiliyor.

5. Shitenno-ji Tapınağı (Shitennı-ji Temple)

Japonya’nın en eski Budist tapınaklarından biri olan Shitenno-ji Tapınağı (Shitennı-ji Temple), 593 yılında inşa edilmiş. Yıllar içerisinde hasar gördüğü için İkinci Dünya Savaşı sonrasında restore edilen bu tarihi tapınağın, Budizm geleneğinde inanılan dört gök kralını onurlandırmak için inşa edildiği düşünülüyor. Dört kattan oluşan bu tapınak, her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor.

Siz de Osaka uçak bileti fırsatlarına göz atarak hem leziz Japon yemeklerini hem de şehrin eşsiz turistik noktalarını keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here