Uçak Bileti

Uzak Doğu’nun eğlence başkenti Pattaya, Tayland’ın en çok turist ağırlayan şehirlerinden biri. Her yıl 7 milyona yakın turist Pattaya’yı görmeye geliyor. Şehre gelen turistlerin en çok merak ettiği konu gezilip görülecek yerler.

Ancak Pattaya’da Ulaşım’da şehri keşfederken bilmeniz gereken önemli şeylerden biri. Havalimanından şehir merkezine nasıl gidilir?, şehir içinde ulaşım için en iyi ulaşım aracı hangisi? Araba ya da taksi kiralamak iyi bir fikir mi? ve buna benzer aklınıza takılan pek çok soru için yazımıza bir göz atın.

Songthaew Pattaya

Pattaya’da Ulaşım Hakkında Her şey

Meşhur Baht-Bus taksileri

Tuk-Tuk Tayland’da sık sık göreceğiniz bir ulaşım aracı. Klasik Tay tarzı olan “Tuk-Tuk” taksileri ülkenin her yerinde rahatlıkla bulunuyor. Tayland denilince akla ilk gelen şeylerden biri olan bu 3 tekerlekli ve arkasına yolcu kabini yerleştirilmiş küçük motorlara denk gelmemeniz neredeyse imkânsız.

Az sayıda bulunan özel mülk Tuk-Tuk’lar dışındakilerin ticari olarak çalışması yasak ama Pattaya bu konuda bir istisna yapıyor. Tuk-Tuk’ların biraz büyüğü olan Song-thaew adı verilen Baht-Bus’lar Pattaya’nın kendine özgü ulaşım aracı.

Mobil Uygulama

Yıllardır hizmet veren bu otobüsler Pattaya’da ulaşım için en kolay ve ulaşılabilir yöntem. Eskiden Baht-Bus’lara 1 Baht ödeniyordu ve Baht-Bus ismi de buradan geliyor. Koyu mavi renkte ufak bir kamyon olan bu araçların arka kısmının üstü kapalı ve iki sıra halinde oturma yerleri bulunuyor. En az 10 kişiyi taşıyacak şekilde yapılmış. Araçlar genelde Pattaya’nın en bilinen yerlerinden geçiyor ve kısa mesafeler için ücreti 10 Baht.

Kısa mesafeler Güney Pattaya’nın tümü olan Pattaya sahil yolu, Güney Pattaya Yolu, Merkez Pattaya yolunu kapsıyor. Pattaya 2. Yolu ve Sahil yolunun en kuzey kısmı ise uzun mesafeli tarifeye giriyor.

Güney Pattaya/2. Yol kesişiminden Jomtien’e düzenli olarak araç var. Fiyat olarak 10 Baht ve genelde en az 10 kişinin dolmasını beklemek zorunda kalıyorsunuz. Beyaz Baht-Bus’ları fiyatı da aynı şekilde 10 Baht ve Naklua’dan Güney Jomtien’e kadar bile gitseniz bu fiyat hiç değişmiyor.

Resmi istatistiklere göre, sürekli korna çalan bu teneke yığınlarından Pattaya’da yaklaşık 700 tane var ve trafiğin yoğun olmasının en büyük sebeplerinden biri de bu araçlar. Genellikle kısa mesafeler 10 Baht, uzun mesafeler 20-30 Baht civarı bir ücret ödeniyor.

Taksi gibi istediğiniz yere değil, sadece belirli güzergâhlar üzerinde çalışırlar. Eğer gideceğiniz yer güzergâh dışında bir yerse bu “özel taksi hizmeti” olarak geçeceği için asla ve asla sürücüye tam olarak nereye gitmek istediğinizi sormayın. Yol üstünde bile olsa sizin için özellikle oradan gittiğini söyleyip ayrı bir ücret daha isteyecektir.

Dikkat edilmesi gereken bir nokta da yol kenarına park etmiş boş Baht-Bus’lar. Fazla para ödemek istemiyorsanız sadece binin ve gidin, nereye gittiğinizi anlamasanız dahi fazla soru sormayın. Baht-Bus sürücüleri muhtemelen Tayland’da karşınıza çıkabilecek en kaba insanlardır. Yolda bir yabancı görürlerse genelde hemen dururlar, durmazlarsa sadece bir el işaretiyle durdurabilirsiniz.

Sonunda inmek istediğiniz yere geldiyseniz ya da yanlış yöne doğru gittiğinizi fark edip inmek istiyorsanız sadece oturduğunuz yerin tepesinde ki genelde kırmızı renkte olan düğmeye basın.

İndikten sonra ücreti gittiğiniz yolun ücreti neyse onu ödeyin. “Ne kadar?” diye sorarsanız tecrübesiz olduğunuzu düşünerek fazla para isteyebilirler. Her zaman üzerinizde bozuk para bulunması kazıklanma şansınızı minimuma düşürecektir.

Eğer gideceğiniz yer mevcut güzergâh üzerinde değilse Baht-Bus taksi hizmeti olarak tutulur ve yolcular en baştan ücret konusunda sürücüyle bir rakam üzerinde mutabık kalmalı.

Mesela güney Pattaya’dan Jomtien’e 200 Baht’dan daha yukarıya bir ücret olmamalı. Tabi bu ücret konusu tamamen pazarlığa dayalı ve dolayısıyla sizin pazarlık yeteneğiniz en son ücreti belirleyecektir.

Gülen yüzler ülkesinde genel olarak çift ücret tarifesi uygulandığı zaten tartışılan bir durum ve bu durum özellikle yabancılar için geçerli. İngilizce çıkan gazetelerin okuyucu köşelerindeki yazılara baktığınızda da bu çifte tarifeden şikâyet eden birçok kişi var.

Genellikle 10 Baht olan kısa yolculuklar için yabancılardan 20 Baht veya daha fazlasını istiyorlar. Bu gerçekten çok sinir bozucu ve saygısızlık olarak görülse de en sonunda “tatilimin zehir olmasın, bu kadar önemli mi?” sorusuna bağlanıyor.

Ayrıca sürücünün diğer ülke vatandaşlarına nazaran daha az iyi niyetli olmasının ve bariz bir şekilde mümkün olduğunca çok turistten para koparmaya çalışmasının haksızlık olmasının dışında, böylesine büyük bir turist cennetinde bu tarz olaylar maalesef çok oluyor.

Pattaya’yı ziyaret edeceklerin aklında bulunması gereken başka bir şey de bitmek bilmeyen onca problem ve sıkıntıya rağmen, Baht-Bus’lar ulaşım için en popüler, en kolay ulaşılabilir ve en ucuz yöntem. En azından Phuket’in grekesiz şekilde pahalı Tuk-Tuk’larına kıyasla gerçekten çok daha ucuz ve bütün bunlara rağmen 20-30 yıl öncesinde popüler.

Mototaxi Pattaya

Eğer Baht-Bus güzergâhı dışında bir yere gidecekseniz ve yeterince cesaretiniz varsa Moto-Taksi’lerin arkasına binip çılgın Pattaya trafiğinin içinden hızlı ve ucuz bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Moto-Taksiler hemen hemen her yerde ve Mor-Sai (Tayca amiyane tabirle motosiklet demek) diye bağırıyor ve müşterilerin dikkatlerini çekmek için elleriyle alkış yapıyorlar. Eğer binmeyi düşünüyorsanız aynı şekilde siz de alkış yapıp mor-sai diye avazınız çıktığı kadar bağırırsanız o son 20 metreyi yürümekten kurtulmuş olursunuz.

Motosikletli taksi sürücüleri, Baht-Bus sürücüleriyle kıyaslandıkları zaman melek gibi kalırlar. Çoğu genç, yardımsever ve dost canlısı kişiler. Tipik kaskları ve bağlı bulunduğu taksi durağının isminin sırtında yazması sebebiyle onları çok kolay tanıyabilirsiniz.

Şehir yollarını en iyi onların bilmesi ve Baht-Bus’ların kullanmadığı kısa yolları kullanmaları dolayısıyla ‘en güvenilir’ sürücüler diyebiliriz. Ortalama ücretleri 40 Baht civarıdır ama tabi bu standart bir ücret değil ve tamamen pazarlığa bağlı olarak belirlenir.

Pattaya Taksimetreleri

2008’den beri Pattaya da ki Bangkok tarzı taksimetreli araçların sayısı arttı. The Avenue Mall, Royal Garden Plaza alışveriş merkezi gibi yerlerin etrafında taksimetreli taksi bulabilirsiniz.

Taksimetreler hemen hemen hiç kullanılmadığı için her daim gideceğiniz yer için pazarlık yapacaksınız. Fiyatlar genelde 150 Baht’dan başlar. Örneğin Pattaya’nın merkezinden Jomtien’e gidecekseniz yaklaşık 200 Baht kadar ücret ödersiniz.

Pattaya şehiriçi ulaşım

Pattaya Sahil Otobüsü

Sonunda 2005 yılında Pattaya, Naklua ve Jomtien sahilini de kapsayan güzergaha klimalı ve rahatsız Baht-Bus’lara alternatif olabilecek bir minibüs geldi.

“Pattaya Sahil Otobüsü” yolcuların kolay ayırt edebilmeleri için Kırmızı, Yeşil ve Sarı olmak üzere 3 farklı güzergâh ile ayrıldı. Otobüs durakları da aynı şekilde renklerle ayrılmış ki yolcular nerede binip ineceğini kolay anlayabilsinler.

Bu modern minibüsler 30 kişi kapasiteli ve güzergâh üzerinde nereye giderseniz gidin sabit 30 Baht ve sabah 6’dan gece 2’ye kadar çalışıyorlardı.

Peki, 2013’e geldiğimizde ne oldu?

2008’in başlarında Kırmızı hat otobüslerinden halen birkaç tane daha vardı ama sonraki 5 yılda bu proje tamamen koca bir başarısızlıkla sonuçlandı. Oldu ki ileride bu hizmet tekrar yürürlüğe girse bile önceki projede olan kalkış ve varış saatlerinin belli olmaması ve otobüsün ne zaman geleceğini asla bilememek gibi sıkıntıların yine yaşanması çok yüksek bir olasılık.

Motosiklet Kiralama

Pattaya ulaşım

Kendi sürüş yeteneklerine güvenen ve bağımsız olmayı bir tarz haline getirenler için motosiklet kiralamak seçenekler arasında en iyisi. Tek gereken Tay veya uluslar arası geçerli bir ehliyet. Tabi bu resmi olarak gerekli olan tek belge, motosiklet kiralarken kimse bunu sormayacaktır.

Hatta git gide katılaşan trafik kurallarına rağmen polis bile sormayacaktır. Sadece güney Pattaya yolunda bile yüzlerce motosiklet kiralayabileceğiniz yerler var, zaten tabelalarını her yerde görmek mümkün. Barlar, hosteller ve ufak tefek birçok yer de bu kiralama hizmetini yapıyor.

Motorların çoğu 80-125 cc arası ufak otomatik scooterlar ve 100km’ye kadar hız yapabiliyorlar. Vitesli modeller ise azınlıkta. En çok göreceğiniz modeller Honda Wave, Honda Click, Yamaha Mio ve Yamaha Fino. Ortalama günlük 150-200 Baht civarı olan kiralama ücreti eğer haftalık ya da aylık almak isterseniz fiyat daha da düşüyor.

Harley Davidson gibi daha 1000cc ‘nin üzerinde motora sahip daha güçlü motorlar da aynı şekilde kiralanabiliyor.

Yoğun trafik olan Pattaya caddelerinde bu tarz büyük motorları kullanmak çok kolay değil. O yüzden daha önceden yoğun trafikte büyük motor kullanmış ve ehliyeti olanların bunları tercih etmeleri kendi yararlarına olacaktır. Diğer türlü ufak scooterları kullanmak hem pratiklik hem de hız konusunda çok daha mantıklı bir seçim olur.

Motor kiralamak istediğinizde pasaportunuz bir fotokopisini kiraladığınız yere bırakacaksınız. Sakın orijinal pasaportunuzu bırakmayın. Bunun dışında başka bir şey istemeyecekler zaten. Motora gelecek bir hasar durumunda tabi ki bunu siz ödeyeceksiniz.

Aklınıza motoru kendiniz bir tamirciye götürmek ya da kendiniz tamir etmek gelebilir ama buna da izin vermiyorlar. Çünkü kendi tanıdıkları tamircilere götürüp olabilecek en yüksek rakamdan size fatura çıkartıyorlar. Ekstra bir gelir kapısı daha.

Son olarak ve en önemlisi, özellikle soldan akan trafiğe alışkın değilseniz, yoğun Pattaya trafiği ve dikkatsiz sürücülerden dolayı motor kullanmak oldukça tehlikeli olabilir. Ne kadar tecrübeli olursanız olun diğer sürücülere, özellikle sarhoş olanlara çok dikkat etmelisiniz.

Tabii ki Tayland’da da trafik kuralları var ancak ve DUR işareti her yerde aynı anlamı ifade eder ancak bunlara uyup uymamak sürücülerin nezdinde olan bir şey.

Ayrıca unutmayın ki motorun arkasında oturan kişinin de kask takma zorunluluğu var. Çok uzun yıllardır dikkat edilmeyen bu hususta son zamanlarda çok ciddi yaptırımlar uygulanmaya başladı ve özellikle şehir içinde çok sıkı denetim var. Eğer kasksız yakalanırsanız polis merkezine gidip 300 Baht ödemek zorunda kalırsınız. Alkollü araç kullanmak ise 1-2 gün hapis ve ağır para cezasına kadar uzanıyor.

Araba Kiralama

Tüm büyük araba kiralama firmaları gibi yerel firmalar da Pattaya’da bulunuyor. Honda, Toyota, Nissan ve diğer Japon markaların yanında Limuzin hizmeti bile var. Çakma jipleri de özellikle Pattaya sahil yolu ve 2. Yol üzerinde kolayca bulabilirsiniz.

Araba kiralamak için ihtiyacınız olan şey yine uluslar arası bir ehliyet. Tekrar belirtmekte fayda var, burada trafik sol taraftan aktığından dolayı alışık olmayanlar için tehlikeli olabilir. Aynı şey motorlar içinde geçerli.

Pattaya’ya Nasıl Gidilir

ⓘ En ucuz Pattaya uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Suvarnabhumi Havalanından Pattaya’ya

2006 yılında Bangkok’un yeni havaalanı olan Suvarnabhumi (suwanna-poom) açıldıktan sonra Bangkok’un güney bölgesinde ki Samut Prakan’da bulunan Don Muang havaalanı artık sadece yerel uçuşlar ve kargo taşımacılığı için kullanılmaya başlandı. Bu sayede artık Pattaya’ya ulaşım çok daha hızlı oldu. Ortalama 90 dakikalık bir taksi ya da otobüs ile yeni havalanından Pattaya’ya ulaşım mümkün.

Havalanının 1. Katında bulunan taksileri kullanarak ortalama 1300 Baht gibi bir ücrete Pattaya’ya gidebilirsiniz, tabi birkaç bin Baht’a patlayacak olan limuzin’i tercih etmezseniz.

Klimalı bir taksi, uzun süren bir uçak yolculuğundan sonra olabilecek en iyi seçeneklerden biri fakat sizleri kazıklamak için bekleyen sürücülerin olduğunu da asla unutmayın ve dikkatli olun. Taksiye binmeden önce pazarlık yapmayı sakın ama sakın unutmayın. Pattaya’ya gitmek için yaklaşık 1000-1800 Baht arası bir ücret makul sayılabilir.

Havalanından Pattaya veya Jomtien’e giden yerel otobüsler havalanının ulaşım merkezinden kalkıyor. Buraya ulaşmak için ana terminalden ücretsiz olarak kullanılabilen shuttle’ı kullanabilirsiniz. En son durak olan otobüs terminaline ulaşması 15dk kadar sürecektir. Fiyatlar ve saatler her an değişebiliyor, şaşırmayın.

Transport Co. Ltd. şirketi Pattaya’ya iki sefer düzenliyor, biri Kuzey Pattaya diğeri Jomtien Sahiline(Soi Chaiyapruek). Klimalı olan (sarı) 389 no’lu otobüsü ya da Kuzey Pattaya’ya giden 905 no’lu otobüsü kullanın.

Kalkış saatleri: 6.30, 8, 9, 11, 13, 15, 17, 19. Ücret: 120 Baht.

Havaalanı – Pattaya otobüsleri (Roong Reuang Co. Ltd.) Jomtien’e çift taraflı olarak çalışıyor. Her otobüs 32 kişi alabiliyor ve yolculuk yaklaşık 2 saat sürüyor. Şirketin Jomtien acentası Thappraya yolu üzerinde ki Foodmart süpermarketinin hemen dışında bulunuyor (Pan Pan restoranının tam da karşısında) Havalanına 2 farklı sefer var, biri havaalanının ana otobüs terminaline, diğeri de birinci katta ki geliş terminaline (7 ve 8. kapılar)

Varış terminalinden ayrılış saatleri 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 20, 22.
Ücret 134 Baht (Şubat 2013) www.airportpattayabus.com

Bell Travel, havaalanı ile Kuzey Pattaya Yolu (Pattaya Nua) üzerinde bulunan ana otobüs terminali arasında özel hizmet veriyor. Ayrıca havaalanlarının geliş terminallerinden Pattaya otellerine ‘kapıdan kapıya’ hizmetini sunuyor. Yani Kuzey Pattaya’ya ulaşır ulaşmaz müşteriler minivan’lar ile gidecekleri otele kadar götürülüyor.

Yolcular ulaşım merkezine gidebilmek için dilerse bedava shuttle hizmetini kullanabilir ya da Bell firmasının 1. Katta ki buluşma noktasına gidip (1. Kat, 7 nolu geliş kapısı, Turist polis masasının yanı) otobüs biletlerini satın alabilirler. Bell firmasının yetkilileri size hangi otobüsün nereden kalkacağı ve sizi nereden alacağı konusunda yardımcı olacaklardır.

Kalkış saatleri: 8, 10, 12, 14,16, 18

Ücret 200 Baht. Otobüse binerken yetkiliye ödeyeceksiniz. Bu ücrete gideceğiniz otelin kapısına kadar bırakılmanız dâhil. www.belltravelservice.com

Pattaya’dan Suvarnabhumi Havaalanına

Bell Travel’ın Kuzey Pattaya Yolunda’ki otobüs terminalinde bir ofisi var ve buradan kalkan otobüsler direk olarak havalanının gidiş terminallerine kadar götürüyor. Pattaya otellerinden terminale gidiş de ayrıca mümkün ve ücrete dâhil.

Kalkış zamanları 6, 9, 11, 13, 15, 17, 19. Ücret 200 Baht

Roong Reuang Coach firması Jomtien’den havaalanının 4. Katında bulunan gidiş terminaline direk sefer düzenliyor. 32 kişilik otobüslerle yapılan yolculuk yaklaşık 2 saat sürüyor.

İki kalkış bölgesi var. Biri Jomtien Sahil yolunun yanında bulunan Soi Chaiyapruek ofisi, diğeri de Thapphraya Yolu üzerinde ki Foodmart süpermarketinin dışındaki.

Kalkış saatleri (Soi Chaiyapruek) 7.30, 9.30, 11.30, 13.30, 15,30, 17.30, 19.30
Kalkış saatleri (Foodmart Ofisi) 7, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 21.

Transport Co. Ltd. firmasının otobüsleri (999 no’lu sarı otobüs) Jomtien Sahil Yolunun köşesinde ki Soi Chaiparuek’de (ikinci polis karakolunun karşısı) bulunan ofisden kalkıyor.

Kalkış saatleri 9, 13, 17, 19.30. Ücret yaklaşık olarak 120 Baht

Suvarnabhumi havaalanına ya da Bangkok’a taksiyle gitmek isterseniz acentaların hepsi bu konuda yardımcı olacaktır. Olmasa bile her tarafta taksi durakları var ve yaklaşık 900 Baht +100 Baht paralı yol ücreti ödeyerek gidebilirsiniz. Limuzin taksiler otellerin çoğunda ve seyahat acentelerinden kiralanabilir. Onların da ücreti 1,500 Baht civarında.

Sattahip de ki eski U-Tapao askeri havalanı 2009 yılında uluslar arası havalanı olarak değiştirildi ve Pattaya’ya daha da yakın (yaklaşık 30 dk) ama şimdilik sadece çok az firmanın uluslar arası uçuşları buradan yapılabiliyor ve genelde Rusyadan gelen uçuşlar için kullanılıyor. Bangkok hava yolları da Koh Samui ve Phuket gibi yerlere iç hat uçuşlarını buradan yapıyor.

Otobüsle Bangkok’dan Pattaya’ya

bangkok pattaya bus

Bangkok şehir merkezinden gidecekseniz ve taksiye o kadar para ödemem diyorsanız en iyi seçenek Ekamai otobüs terminaline gidip halk otobüslerini kullanmak. Sabahın 5’inden gecenin geç saatlerine kadar her yarım saatte bir klimalı otobüsler var. Bilet ücreti 120 Baht civarı (sık sık değişiyor). 2 saatten fazla sürmemesi gerek ancak Chonburi’den değil de otoyoldan giden otobüse bindiğinize emin olun.

Eğer Bangkok’un kuzeyinde kalacaksanız alternatif olarak Morchit otobüs terminalini de kullanabilirsiniz. Sabah 5’den akşam 19’a kadar her yarım saatte bir otobüs kalkıyor ve ücret yine aynı 120 Baht civarı. Roon Ruang Tour otobüsleri (pattayabus.com) Roong Ruang Tour otobüsleri Kuzey Pattaya yolunun sonunda ki ana otobüs terminalinde indiricektir. Oradan da istediğiniz yere Baht-Bus kullanarak gidebilirsiniz.

Pannipa Pattaya Tour firması sadece 150 Baht karşılığı hergün Bangkok – Pattaya arası minibüs seferleri düzenliyor. Bangkok Ofisi ve kalkış noktası zafer anıtının bulunduğu yer. Bıraktığı yer de Pattaya yolunun merkezinde ki Foodland süpermarketiyle Big C Extra’nın (eski Carrefour) arasında bir yer. Sabah 5 den 8.30’a kadar her 30 dk da bir sefer var.

Pattaya’ya minibüs hizmeti veren diğer firmalar da var ve hepsi de zafer anıtının civarında bulunabilir. Adam başı 100 Baht ve her 15 dk da bir kalkıyorlar. Bu konuda PattayaVan en bilinen ve güvenilen firmalardan biri.

Otobüsle Pattaya’dan Bangkok’a

Kuzey Pattaya Yolu’ndan (Pattaya Nua) Bangkok’un 3 ana otobüs terminaline klimalı otobüs seferleri var. Neredeyse her 30dk da bir kalkıyor ve ülkenin her köşesine gidilebiliyor. Ücret ortalama 120 Baht. Daha fazla detaylı bilgi için pattayabus.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Pannipa Pattaya Tour firması sadece 150 Baht karşılığı hergün Bangkok – Pattaya arası minibüs seferleri düzenliyor. Bangkok Ofisi ve kalkış noktası Pattaya Yolunun merkezinde (Pattaya Klang) Foodland süpermarketiyle Big C Extra’nın (eski Carrefour) arasında bir yer. Bıraktığı yer de Bangkok zafer anıtının bulunduğu yer.

Sabah 5’den akşam 9’a kadar her yarım saatte bir sefer var. Bangkok’a giden diğer minibüsler Pattaya’nın birçok farklı bölgesinden kalkıyor. Sukhumvit Yolu’nda ki Petronas benzin istasyonu, Bali Hai iskelesi (Walking Street’in en güneyinde) veya Güney Pattaya Yolu 2.Yol/Pratamnak yolunun birleştiği yer gibi. Ücret adam başı yaklaşık 100 Baht ve her 15dk da bir minibüs bulmak mümkün.

Trenle Bangkok’dan Pattaya’ya

Eğer trenle yolculuk etmeye bayılan biriyseniz günde sadece tek bir sefer var. Bangkok Hua Lamphong Tren istasyonundan Pattaya’nın küçük Siam Country Club tren istasyonuna. Sabah 6.55’de kalkan tren 10.34’de Pattaya’ya ulaşıyor. Aynı şekilde Pattaya’dan da 14.21 de kalkan tren saat 18.25 gibi Bangkok’a ulaşıyor.

3. sınıf tren biletinin ücreti 31 Baht (zaten sadece 3. Sınıf bilet satılıyor). Yolun uzunluğu göz önünde bulundurulduğunda gerçekten trenlere bayılan biri değilseniz pek ilgi çekecek bir alternatif değil.

Arabayla Bangkok’dan Pattaya’ya

Eğer araba ile gitmeyi düşünüyorsanız, trafik durumuna bağlı olarak yaklaşık 1,5-2 saatlik bir yolculuk sizi bekliyor (Suvarnabhui Havalanından)

En hızlı ve uygun rota Bang Pakong, Chonburi ve Sri Racha üzerinden geçerek Bang Na-Trat (No.3) otoyolunu takip etmek. Yeni yapılan Chonburi-Pattaya-Rayon otoyolunu tercih ederek trafikten baya bir kurtulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here