Uçak Bileti

Ilgaz Dağı Milli Parkı, Çankırı ve Kastamonu şehirlerinde, Karadeniz Bölgesinden İç Anadolu Bölgesi’ne doğru uzanan ülkemizin en güzel milli parklarından biri. Yeşil onlarca tonunu görebileceğiniz park, kıyı ve iç bölgeler arasında geçiş alanı olması nedeniyle oldukça zengin bir bitki örtüsü ve canlı varlığına sahip.

Kış turizmi açısında ülkemizin önemli merkezlerinden biri haline Ilgaz’da kar üzerinde göknar ormanları arasında yürümek ziyaretçilerin en büyük tutkuları arasında. Karla kaplı çam ağaçlarının masalsı görüntüleri de fotoğraf tutkunlarını Ilgaz dağlarına çekiyor.

Ilgaz Dağı Milli Parkı

Ilgaz Dağı Milli Parkı

Bozulmamış doğal güzellikleriyle ülkemizin turizm potansiyeline sahip yerlerinden Ilgaz’ın yüz ölçümü 1,088 hektar ve 1976’dan beri koruma altında. Ilgaz Dağları Milli Parkı, Batı Karadeniz Bölgesinde yüzde 31’i ise Çankırı il sınırları içerisinde, yüzde 69’u Kastamonu sınırlarının içinde.

Yaklaşık 160 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Ilgaz Dağları, Karadeniz’den Orta Anadolu’ya geçiş kuşağı üzerinde yer alıyor ve güneybatı kuzeydoğu doğrultusunda uzanıyor. Karadeniz Bölgesinin batı kesimindeki en yüksek dağlarından biri olan Ilgaz Dağları, en yüksek noktası ise Büyük Hacettepe. Bu zirvenin yüksekliği 2 bin 587 metre.

Mobil Uygulama

Milli park çoğunlukla iğne yapraklı ağaçlarla kaplı. Ilgaz Dağı’nda karaçam, sarıçam, göknar ve ardıç ağaçları sıklıkla karşılaşılan ağaç türlerinden.

Çevresine oranla nemli, klimatik şartlar gösteren bu dağlarda orman örtüsü gelişmiş olup, bu ormanları oluşturan göknar ve çamların boyları yer yer 30 metrenin üzerine çıkıyor. Ağaçların sık olduğu noktalarda neredeyse gökyüzü görünmüyor.

Bilginin bitki örtüsü de oldukça zengin ve her yıl yeni türler keşfediliyor. Bitki örtüsü çeşitliliği açısından Türkiye’nin en önemli endemik çeşitliliğe sahip merkezleri arasında. Geven, Eğreltiotu, Pamukotu, Ergeçsakalı, Kırreyhanı bitki türleri bölgede görebileceğiniz bitki türlerinden bazıları.

Ilgaz Dağları, aynı zamanda ev sahipliği yaptığı yırtıcı kuşlar ve memeliler nedeniyle Türkiye’deki ‘Önemli Kuş Alanı’ ve ‘Önemli Memeli Alanı’ olarak kabul ediliyor. Ayrıca bölgede ayı, kurt, tilki, geyik, karaca ve yaban domuzuna da rastlanıyor. Yani doğal yaşam halen devam ediyor.

Dumanlı Apollo, Anadolu Esmergözü, Çokgözlü Geranyummavisi, Ateş Bakırgüzeli ise bölgede yeni keşfedilen kelebek türleri arasında. Doğal yaşamı fotoğraflamak, gözlemlemek isteyenler için de en uygun yerlerden biri Ilgaz. Ilgaz’a gitmeyi planlıyorsanız yanınıza ufak bir dürbün ve tele objektifli bir fotoğraf makinası almak işinize yarayabilir.

Kış mevsiminde kayak sporu ile öne çıksa da diğer mevsimlerde trekking ve kamp yapmak için de uygun bir coğrafya.

Türkiye’nin önde gelen kış sporları merkezlerinden birine dönüşen Ilgaz Dağı, dağ yürüyüşü, botanik gezileri, doğa yürüyüşü, dağ tırmanışı, dağ tırmanışı, bisiklet turları, koşu, foto safari, kuş, böcek ve hayvan gözlemleme, piknik gibi aktivitelere de açık.

Başkent Ankara’ya en yakın kış sporları merkezi olan Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Ankara Üniversitesi ve İl Özel İdaresi’ne ait birer dinlenme ve eğitim tesisi de bulunuyor. Karavan ve çadırlarla kamp yapılabilen alanda, Karasu Deresi yakınlarında alabalık tesisleri ve av göletleri de görülmeye değer.

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi

Ilgaz Kayaka Merkezi 1850 metre yüksekliğinde Ilgaz Sıra Dağları üzerinde yer alıyor. Tesisin en üstteki istasyonu 1995 metre yüksekliğe sahip. Ilgaz Kayak Merkezi’nde kayak sezonu Aralık başında başlıyor ve Nisan ayına kadar sürüyor. 2013 yılında tesis baştan sona yenilendi.

2 adet kayak pisti, 1 teleski ve 1 telesiyej kış sporları için ziyaretçilerin hizmetinde. 800 kişilik kapasiteye sahip teleski profesyonel ve amatör kayak severlerin kullanımına açık. Milli park ve çevresindeki 8 tesiste 1338 yatak kapasitesi bulunurken, bu tesislerde yoğun kış sezonunda yer bulmak zorlaşıyor.

Ilgaz Kayak Merkezi’nde kıyafet ve teknik ekipmanları kiralamak mümkün. İsterseniz özel hocalardan ders de alabilirsiniz.

Ilgaz Dağı Milli Parkı

Ilgaz Milli Parkı Giriş Ücretleri

Adres: Bostan Köyü, 37210 Kastamonu
Ilgaz Dağı Milli Parkı ziyaret saatleri: Ilgaz Dağı Milli Parkı 08.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Milli park, haftanın 7 günü ziyarete açık.
Ilgaz Dağı Milli Parkı giriş ücreti: Ilgaz Dağı Milli Parkı giriş ücreti 5TL, indirimli 2.50TL, bisiklet 5TL, motosiklet ve ATV 7,50TL, otomobil, kamyonet ve pikap 15TL, minibüs 45TL, midibüs 75TL, otobüs 135TL, 1 ünite çadır (günlük) 25TL, 1 ünite karavan (günlük) 33TL.

Ilgaz Dağı Milli Parkı’na nasıl gidilir

Ankara üzerinden Kastamonu ve Çankırı’ya giden karayolu milli park sınırlarından geçiyor. Ankara’ya 200 km, Kastamonu’ya 40 km uzaklıktaki milli parka en yakın havalimanı Kastamonu’da bulunuyor. Kastamonu Havalimanı’na olan seferler çok sık değil, bu nedenle Ankara Esenboğa Havalimanı’nı da tercih edebilirsiniz.

Ilgaz Dağı Milli Parkı, İzmir’e 846 km (9 saat 15 dk), İstanbul’a 493 km (6 saat), Bursa’ya ise 521 km (6 saat 15 dk) uzaklıkta.

ⓘ Kastamonu’ya uçakla gidecekseniz en uygun uçak bileti için turna.com sayfasına göz atın. Kastamonu’ya en uygun otobüs bileti için turna.com Kastamonu otobüs bileti sayfasından bilet alabilirsiniz. Isparta varışlı en ucuz otobüs firmaları listesine göz atabilirsiniz.

Türkiye ve dünyanın belli başlı merkezlerinden gerçekleştirilen seferler ile bölgeye ulaşım oldukça kolay. Kastamonu ve Çankırı şehir merkezinden hareket eden dolmuşlarla Ilgaz Dağı Milli Parkı’na ulaşabilirsiniz.

Zengin bitki örtüsü, kış döneminde sunduğu harika manzarası, nitelikli konaklama tesisleri ve ulaşım avantajı ile Ilgaz Dağı Milli Parkı, keyifli bir tatil için Türkiye’nin en güzel milli parklarından biri.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here