Uçak Bileti

Palma de Mallorca, Avrupa’nın Batı Akdeniz kesiminde, İspanya’nın doğu sahiline yakın, İspanya’nın özerk bölgesi olan Balear Takımadalarına ait şahane bir tatil adası. İspanyollar için yaz tatili denince akla gelen yer Mayorka olarak okunuyor.

Enfes bir pırıl pırıl denizi, tarihin izlerini sürebileceğiniz göz alıcı orta çağ kasabaları ve damağınızı şenlendirecek zengin bir mutfağa sahip. İster plaj plaj gezip denizin keyfini çıkarın, ister sokak sokak gezin kültürün içerisine dalın istersenizde alışveriş yaparak sevdiklerinize ve kendinize hediye alın. Burası her beklentiyi karşılayacak bir cennet.

mayorka alisveris

Palma de Mallorca Alışveriş Rehberi

Kültürel bir merkez olarak bilinen Palma’nın merkezinde alışveriş mağazalarının da olduğu dar sokaklar ve caddeler, genelde Plaça Mayor ve Plaza de Espano adlı iki meydana çıkıyor. Sevimli butiklerden alışveriş yapabilirsiniz.

1. Avinguda Jaume III ve Passeig del Born

Palma’nın en iyi bilinen alışveriş caddesi Avinguda Jaume III ve Passeig del Born ilk durağınız olmalı. Kadın ve erkek giyiminde çok çeşitli ve en ünlü mağazaları bu bölgede bulabilirsiniz. Loewe (deri), Massimo Dutti (moda), Mont Blanc (hediyelik), El Corte Ingles (İspanya’nın en ünlü mağazalar zinciri)… bu cadde üzerinde bulabileceğiniz nefis alışveriş mağazalardan bazıları.

Mobil Uygulama

Bölgede bulunan diğer sokaklarda bir çok küçük mağaza ve kafe bulunuyor. Öğlen yemeği için uğrayabileceğiniz ve küçük atıştırmalıklar bulabileceğiniz aile işletmelerine bistro deniliyor.

Avinguda Jaume III’ten Placa Rei Joan Carles I’e doğru yürüdüğünüzde C&A ve H&M mağazalarını görebilirsiniz. Avinguda Jaume III’ten Passeig del Born’a doğru yürürseniz Zara, Louis Vuitton ve Hugo Boss mağazalarını görürsünüz. La Llotja’da bir çok restaurant ve bar görebilirsiniz.

2. Passeig del Born çevresi

Passeig del Born

Passeig del Born çevresindeki bölge tamamen trafiğe kapalı. Bir çok hediyelik eşya, son moda kıyafet, ayakkabı, takı, aksesuar mağazaları, sanat galerileri burada sıralanıyor. Bölgede Placa Major’a kadar olan bölgede şık butikler, kafeler ve restaurantlar görebilirsiniz. Ayrıca bölgedeki binalar mimari yapısı ile de göz kamaştırıyor.

3. Plaza de Espana

pasajero clandestino en la Plaza de España

Placa Espana yer alıyor. Burada İspanya’nın büyük mağazalar zinciri El Cortes Ingles’in çok büyük bir mağazası bulunuyor. İhtiyacınız olan her şeyi bulabileceğiniz mağazanın içinde süpermarket de var. Mercat De L’Olivar kurulan pazarda et, sebze, balık gibi her türlü ürünü taze olarak bulabilirsiniz.

4. Placa Major Çevresi

Placa Major çevresinde bir çok sokak trafiğe kapalı ve bölge alışveriş mağazaları ile dolu.

5. La Rampla Caddesi

Bu şık cadde ortasında bulunan ağaçlar, çiçekler ve park ile çok hoş bir yürüyüş yolu oluşturuyor. Ayrıca çevresindeki binaları ile de görülmeye değer. Yol boyunca bir çok dükkan ve zevkinize uygun kafe, restoran bulabilirsiniz.

6. Mercat Artesanal, Plaja Major

Şehrin hareketli ve canlı köşelerinden olan Pazar yerinde el işlerinden, yiyecek ve içeceğe kadar her şeyi bulabilirsiniz. Burada bulanan açık hava kafelerinde oturarak güzel vakit geçirebilirsiniz. Açık olduğu günler ve saatler: Temmuz, Ağustos, Eylül – Her gün – Saat: 10:00-14:00

7. Mercat Olivar

Mercat Olivar

Placa d’Êspanya yanındaki Pazar’da, et ürünleri , taze sebve ve meyve, hazır yiyecek… gibi her şeyi bulabilirsiniz. Açık olduğu günler ve saatler: Pazartesi- Cumartesi: Saat: 07:00- 14:00

Palma’da yerel tadları deneyebileceğiniz, organik yiyecekler bulabileceğiniz pazar yerleri hakkında da bilgi vermek istedik. Bit pazarında ucuz alışveriş imkanı bulabilirsiniz. Pazarlık yapılabilir. Açık olduğu günler ve saatler: Cumartesi: Saat: 08:00- 14:00.

Palma de Mallorca’ya nasıl gidilir

İspanya’nın Akdeniz’deki en büyük adası Mayorka’ya Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. İspanya’dan Barselona, Madrid veya Avrupa’nın bir çok şehrinden adaya uçak seferleri bulabilirsiniz.

En ucuz Palma Mayorka uçak bileti fiyatları için turna.com sayfasını ziyaret edin. En uygun Palma Mallorca uçak bileti fiyatlarını yakalamak için en az 19 gün öncesinden uçak biletinizi satın almalı ya da rezervasyon yapmalısınız.

Türk Hava Yolları Palma de Mallorca’ya Barselona ya da Madrid aktarmalı uçuyor. Mallorca’ya daha ucuza gitmek için Pegasus Havayolları ile Barselona’ya bilet alıp oradan Ryanair, Vueling, Iberia veya Air Europa ile daha uyguna uçabilirsiniz belki.

İstanbul-Barselona arası 3 saat, Barselona’dan Mallorca ise 45 dakika kadar sürüyor. Pegasus Barselona El Prat Havaalanı ikinci terminalinde (T2) iniyor. Ryan Air Barselona-Mallorca uçuşlarında çok sık kampanya yapıyor. Birkaç dolara dahi bilet yakalama şansınız var!

Elbette uçak bileti kampanyalarını takip etmeniz en uygun bileti yakalamanızı sağlayabilir. Palma de Mollorca Havalimanı şehrin 8 km güneyinde yer alıyor. Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için de taksi, araç kiralama ya da otobüs gibi alternatif seçenekler kullanılabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here