Uçak Bileti

Dünyada insanlık tarihinin merkezi olarak kabul edilen Orta Doğu, kadim uygarlıkların izlerini taşıyor. Her köşesinde birbirinden güzel eser ve izlerin bulunduğu Orta Doğu kentleri, yeni yerler keşfetmek isteyenler için cennet niteliğinde.

Dini ve politik gerilim nedeniyle kötü gözüyle bakılsa da Ortadoğu dünyanın en etkileyici bölgelerinden biri ve nefes kesici yerleri bulunuyor. Batı’nın klasik inanışının tam tersine seyahat için çok güvenli (özellikle Türkiye, Ürdün, Arap Emirlikleri ve İsrail) ve çoğu ölmeden mutlaka bir kere görülmese gereken yerler.

Orta Doğu’da Görmeniz Gereken 10 Şehir

1. Kahire, Mısır

Şu sıralar sosyal ve politik olaylar yüzünden pek gidilecek bir yer olmasada elbet bir gün bunlar bitecek ve Kahire tekrar dünyanın mutlaka gidilmesi gereken bir yeri haline tekrar gelecek.

Mısır’ın başkenti Kahire dünyada en çok ziyaretçi ağırlayan başkentler arasında. Kimilerine göre Orta Doğu’nun Paris’i olarak anlatılan şehir piramitler başta olmak üzere, müze ve kültürel değerleriyle görülmeli.

Mobil Uygulama

Nil nehri kenarında muhteşem bir yere sahip ve şehir merkezi tüm bu kaos’u unutturacak Paris benzeri bir mimariye sahip. Ancak Giza piramitleri ve tarifsiz mısır hazinelerinin sergilendiği Mısır Müzesi gibi yerler olduğu sürece Kahire herkesin gidilecek yerler listesinde olması gerekiyor.

2. Petra, Ürdün

Petra-Urdun

Ürdün baştan sonra büyülü bir şehir ve bu büyünün etkisi Petra’da zirve yapıyor. Ürdün’ün muhteşem güzellikteki antik kenti Petra, heyecan verici bir keşfin habercisi.

Taşlar oyularak kurulan bu şehrin bir benzeri dahi dünyanın hiç bir yerinde yok. Çölde yaşayan kabileler tarafından muhteşem bir şekilde oyularak yapılmış tapınaklarıyla tarihin görmüş olduğu en kusursuz şehirlerden biri haline gelen Petra özellikle akşam gün batımında olağanüstü bir güzelliğe sahip oluyor.

3. İstanbul, Türkiye

Dünyada iki kıta üzerine kurulan tek şehir unvanını taşıyan İstanbul, Türkiye’nin en büyük kenti. Hem Avrupa’da hem Asya’da bulunuyor ve Doğu ile Batı’yı Orta Doğu’da birleştiren bir yer. 16 yüzyıl boyunca dev bir imparatorluk burada yaşamış ve eski adı Constantinople olan bu muhteşem şehrin her yerinden mimari ihtişam akıyor.

Sultanahmet Camii (Blue Mosque) ve Ayasofya dışında bir çok diğer kültürel etkinlik de bulunuyor ancak artık İstanbul gelenekselliğin ve modern çağın birbiriyle uyum içinde yaşadığı kozmopolit bir şehir. Günün sonunda mutlaka boğaz manzarası olan bir yerden şehri izleyin.

4. Kudüs, Filistin

Kudus

Dünyanın ruhani merkezi olarak kabul edilen Kudüs, Filistin’de 3 farklı dinin izlerini taşıyan bir nokta. Yahudilik, İslam ve Hristiyanlık için büyük önem taşıyan şehir dar sokaklarında etkileyici mimari yapılara sahip.

Bu olağanüstü şehirde olmak tarihde 3000 yıl geriye gitmek gibi. Dünya’nın ruhsal merkezi ve 3 büyük tek tanrılı inanç olan Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam için kutsal sayılan bir yer Kudüs. Hangi dinden olursanız olun (hatta dininiz olmasa bile) yine de burda ki yaşam ve şehrin atmosferi karşısında etkilenmemeniz imkansız.

5. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Dubai

Son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlarla Orta Doğu’nun parlayan yıldızına dönüşen Dubai, yüksek katlı binaları, lüks alışveriş merkezleri ve jet sosyetenin tercih ettiği tatil merkezleri ile denemeye değer!

Geleceğin şehri aynı zamanda bugünün de şehri. Her şey yeni, daha yeni, büyük ve daha büyük olmakla alakalı ve sürekli kendisinden daha iyi olmaya çalışan bir yarış içinde.

Dünya’nın en modern metropollerinden biri olma çabasında ve artık dünyanın en büyük otellerinin bulunduğu olağanüstü bir deniz kenarı bölgesi. Dubai’yi ziyaret etmek geleceğe bir pencereden bakmak gibi bir şey.

6. Doha, Katar

Katar’ın başkenti Doha, görkemli otelleri, çarpıcı mimarisi, kültürel merkezleri ve yüksek refah seviyesi ile bölgede yükselen kentlerden biri. Şehrin modern ve zengin görüntüsü sebebiyle kimileri tarafından ‘Yeni Dubai’ olarak da gösteriliyor.

Pek yakında Doha ile ilgili daha fazla şey duymaya başlayacaksınız. Katar’ın bu şehir ile birlikte dünyanın en başta gelen şehirleri arasına girme konusunda oldukça sıkı çalışıyor.

7. Tel Aviv, İsrail

New York, Miami ve Rio’nun harika bir karışımı olan dünyanın en sürpriz dolu şehirlerinden biri Tel Aviv. Hareketli gece hayatı ve bitmek bilmeyen plaj partileriyle özellikle gençler için bolca alternatif var. Aslında bir Yahudi şehri olarak biliniyor olsa da kozmopolit ve insanı her daim tatildeymiş gibi hissettiren atmosferiyle bilinmeyi tercih ediyor.

24 saat durmak bilmeyen etkileyici bir gece hayatı ve plaj partileriyle meşhur. Havanın da sürekli olarak güzel olması da genç ve hareketli nüfusun tam olarak istediği ortamı sağlıyor.

8. Dead Sea, Ürdün

İsrail ve Ürdün sınırında bulunan bölge dünyanın en alçak yeri olarak biliniyor. Ürdün tarafı görülmeye değer ve kalmak için bir çok muhteşem yerler bulunuyor. Tuzlu suları ve onu çevreleyen dağların güzel görüntüsü binlerce yıldır sürekli ziyaretçileri kendine çekiyor.

9. Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri

Abu Dabi, BAE’nin başkenti aynı zamanda Orta Doğu’nun en büyük kültürel şehri de olmak istiyor. Mimari, kültür, sanat ve zenginliğin yansımalarını kentin sokaklarında görmek mümkün. Ayrıca farklı inanç grupları bu şehirde birlikte yaşıyor.

Bu yüzden Guggenheim ve Louvre müzeleri için yeni yerler yaratıyor ve sadece bu bile onu mutlaka gidilmesi gereken bir yer haline getirecek. Bir çok adaya sahip ve aslında sadece bunlar bile onu çekici bir destinasyon yapmaya yetiyor.

Gökyüzüne uzanan binaları ve müslüman olmayanların da ziyaret edebileceği dünyanın en büyük camileri de yine burada bulunuyor.

10. Luxor, Mısır

Mısır Tapınakları’nın en büyüklerinin bulunduğu muhteşem bir yer Luxor. Krallar Vadisi ve Karnak Tapınağı’nda mumyalar, yıllar önce kaybolmuş kültürler ve firavunlarla ilgili her türlü hikayeyi bulabilirsiniz. Karnak özellikle muhteşem ve şu ana kadar yapılmış en büyük tapınak olma özelliğine sahip. Zaman yolculuğu hissi yaşatan şehir keyifli bir rota.

Turna.com üzerinden Dünya’nın tüm ülkelerine, onlarca uçak firmaları arasından seçim yaparak en uygun fiyatlarla gidebilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Yalnız bilgilendirme amacı ile yazılan bu yazı da, bilgi eksikliği ve yanlışlığı var. İsrail diye bir devlet yoktur Ortadoğu da, Kudüs de Filistinin başkenti olarak bilinir Ortadoğu da siz nereden yazıyorsunuz bu yazıyı acaba ?

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here