Uçak Bileti

Fransa’da, sanat, moda ve kültürün kalbinin attığı şehir olarak ünlenen Paris, ülkenin başkenti olması yönüyle de ayrı bir öneme sahip. Avrupa seyahatine çıkanların uğramadan geçmediği şehirler arasında ilk sıralarda yer alan Paris, mükemmel görünümü, dolaşmaya doyamayacağınız sokakları ve tarihi yapıları ile göz alıyor.

Romantik bir seyahat planlayanlar için de oldukça elverişli bir atmosfere sahip olan Paris’te, uzun yürüyüşler yaparak, şehrin tadını çıkarın.

Paris’te Gezilecek 5 Yer

1. Eyfel Kulesi

EXPO 1889 Paris Fuarı için inşa edilen daha sonra ise şehrin sembolü haline dönüşen Eyfel Kulesi, buranın en popüler noktalarından biri. Şehrin muhteşem manzarasını ayaklarınızın altına seren bu devasa kulenin yüksekliği, üzerindeki televizyon antenleri ile birlikte yaklaşık 325 metreyi buluyor.

Mobil Uygulama

2. Louvre Müzesi

Fransa’da açılan ilk devlet müzesi olan Louvre Müzesi‘ni görmek isteyenler kapısında hiç bitmeyen bir kuyruk oluşturuyor. Başta, Da Vinci’nin Mona Lisa adlı ünlü eseri olmak üzere Avrupa’nın en önemli sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapan müze, dış görünümüyle de dikkat çekiyor.

3. Notre Dame Katedrali

1163 yılında yapılan ve Fransız Gotik Mimarisinin en iyi örneklerinden biri olan Notre Dame Katedrali‘nin en önemli bölümü ise Batı kısmı olarak gösteriliyor. Katedralin, Gül Pencereler, Bakire Taçkapısı, Uçan Payangalar ile kule ve hazinelerin yer aldığı bölümleri de oldukça etkileyici.

4. Disneyland

Yaşlısından gencine, milyonlarca kişinin hayallerini süsleyen Disneyland, masal diyarlarını andıran görünümü ve televizyon ekranlarından çıkıp, yanı başınıza gelen çizgi film kahramanları ile büyüleyici bir eğlence merkezi. Şehir merkezine 32 kilometre uzaklıktaki Disneyland’ta unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

5. Versay Sarayı 

Eşsiz ve göz alıcı mimarisiyle görenleri etkisi altına alan Versay Sarayı, günümüzde ise müze olarak kullanılıyor. Sarayın, mimarisinin ve muhteşem bahçelerinin yanında en çok konuşulan özelliklerinden biri de, uzun yıllar tuvaletinin olmamasıdır. Saraya uzun yıllar sonra yalnızca kral ve kraliyet mensuplarının kullanıma açık olan 9 tuvalet eklenmiş.

Fransa’nın etkileyici şehri Paris’i ziyaret edip, unutulmaz hatıralarla dönmek için Paris uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here