Uçak Bileti

Ordu, Karadeniz coğrafyamızın en huzurlu tatil rotalarından. Kilometrelerce uzayan uçsuz bucaksız fındık bahçeleri, her bir köşeye serpil görkemli antik kalıntılar, yemyeşil yaylaları nefes kesici güzellikte.

Dağlar arasına gizlenmiş etkileyici şelaleleri, mavi ve yeşilin doyumuna varacağınız güzel coğrafyası ve leziz yemekleri son yıllarda yerli ve yabancı turistin ilgisini üzerine toplamayı başardı. Bu güzel coğrafyayı keşfetmeye gittiğinizde yapılacak çok şey ile karşılaşacağınıza emin olun.

Ordu’da Yapılacak Şeyler

1. Ünye Kalesi

orduda-yapilacak-seyler

Ordu’da yapılacak şeyler listenizde olması gereken Ünye Kalesi M.Ö. 200’lü yıllarda Pontus Hükümdarı II. Mitradates’in tarafından yaptırılmış. Daha sonra bu bölgeyi ele geçiren diğer medeniyetler de kaleyi kullanmışlar. Eskiden kalenin bulunduğu yerde yanardağ varmış.

Kalede derin dehlizler, kuyular, eski kral mezarları, mağaralar bulunuyor. Buraya yerleşen kavimler yüzyıllar boyunca kaleye ihtiyaçlarına göre ilaveler yaptırmışlar. Kale surlarının bazı bölümleri Romalılar, bazıları da Osmanlılar tarafından yaptırılmış.

Mobil Uygulama

Kalenin giriş kapısı da Osmanlılar tarafından yapılmış. Büyük bir bölümü yüksek kayaların üzerine inşa edilmiş kale 250 m yüksekliğe sahip. Ünye Kalesi 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edilmiş. Ünye Kalesi’nin en ilgi çekici detaylarından biri Kral Mezarları. 6. yüzyılda yapılan mezarlar kalenin üstüne yapılmış.

2. Çiseli Şelalesi

Çiseli Şelalesi

Akçaova Irmağı üzerinde bulunan şelaleler, muhteşem manzaraları ile ziyaretçilerini büyülüyor. Ordu merkeze bağlı Karaoluk Köyü yakınlarındaki şelaleler, özellikle yaz aylarında serinlemek isteyen yöre halkı ile dolup taşıyor.

Doğa yürüyüşü yapan turistler de buraya uğramadan dönmüyorlar. Ordu’da yapılacak şeyler listenizde mutlaka olması gereken Çiseli Şelalesi, Ordu Karaoluk Köyü sınırları içerisinde.

3. Perşembe Yaylası

Perşembe Yaylası

Cennet gibi doğasıyla Perşembe Yaylası, Karadeniz’in en güzel yerlerinden biri. Aybastı ilçesine bağlı yayla, yaz aylarında doğa severlerin Karadeniz’de en çok ziyaret ettikleri yerlerden biri.

Perşembe Yaylası, Ordu’da düzenlenen şenlikler ve festivallere de ev sahipliği yapıyor. Yaylanın sakinlerinden biri de Yılkı atları. Bu vahşi atlar yüzyıllardır burada yaşıyorlar. Ordu – Aybastı arasında çalışan minibüsler bulunmaktadır.

4. Küpkaya Kanyonu

Küpkaya Kanyonu doğa yürüyüşü ve kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biri. Ulubey ilçesindeki kanyon, Ordu merkezine yaklaşık 30 km mesafede bulunuyor. Küpkaya Kanyonu balık tutmak, rafting ve piknik yapmak için de uygun.

5. Çambaşı Yaylası ve Kayak Merkezi

Çambaşı Yaylası

Çambaşı Yaylası muhteşem bir manzaraya ve havaya sahip. Buraya yakın konaklayabileceğiniz güzel yerler de mevcut. Ordu’ya yapacağınız gezilerde burayı da ziyaret edebilirsiniz.

6. Aybastı Kent Ormanı

aybasti

Doğayla baş başa, huzurlu bir gün geçirmek isterseniz buraya gelin. Mis gibi dağ havası ve çam kokuları arasında yürüyüş yapıp, yemeğinizi yiyebilirsiniz.

7. Ordu Gaga Gölü

Ordu Fatsa’da bulunan Gaga gölü görülmeye değer. Gölün kıyısında çay içip vakit geçirebileceğiniz yerler de var.

8. Gıli Gıli Dağ Evi

Yaz aylarında mis gibi havası ve manzarasıyla uğrayabileceğiniz bir yer.

9. Kabakdağı

kabakdagi

Fatsa’ya yakın bir konumda yer alan Kabakdağı’nda eski Ordu evlerini görebilirsiniz.

10. Ulugöl

Ordu’nun Gölköy ilçesine yakın bir konumda olan Ulugöl bir krater gölü. Deniz seviyesinden yaklaşık 1200 m yüksekte bulunan gölün çevresinde keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Fotoğraf meraklılarına özellikle tavsiye edebileceğimiz Ulugöl’de, yemek yiyebileceğiniz veya piknik yapabileceğiniz yerler de mevcut.

11. Uzundere Şelalesi

ordu uzundere

Bir doğa harikası olan Uzundere Şelalesi, Türkiye’nin en yüksek şelalelerinden biri. Ordu Aybastı’da bulunan şelaleye gitmek için yanınızda mutlaka doğa koşullarına uygun bir ayakkabı bulundurun.

Yürüyüş yolu biraz zor olmasına rağmen şelalenin muhteşem manzarası yorgunluğunuzu unutturacak. Yaz aylarında Uzundere Şelalesi’nin suyu kuruyormuş. Bahar ayları ziyaret için en uygun mevsim.

12. Yeşilce

Ordu’nun bu şirin kasabası beyaz badanalı, kırmızı çatılı bakımlı evleri ile ziyaretçilerini büyülüyor. Özellikle fotoğraf meraklısı gezginlere tavsiye ederiz.

13. Ablak Taşı ve Geçilmez Kanyonu

Ordu Ablak Taşı ve Geçilmez Kanyonu muhteşem manzarası ve büyüleyici görüntüsüyle mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Ablak Taşı’nın üzerinden kartpostallarda bile göremeyeceğiniz bir manzarayı seyredebilirsiniz. Yükseklik korkunuz varsa dikkatli olmanız gerekli.

14. Topçam Mesudiye Mevkii

Topçam ordu

Ordu’da yol boyunca böyle muhteşem manzaralarla karşılaşacaksınız. Akamoy Boztepe, Ordu’nun en güzel manzaralarından birine sahip tepesinde. Buraya sahilden teleferikle veya aracınızla çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Tertemiz çam kokulu havası ve huzurlu ortamıyla herkese tavsiye ederim. Özellikle yaz aylarında, bahçesinde kahvaltı yapmaya paha biçilemez. Çambaşı Hotel, harika bir manzaraya sahip. Odaları çok konforlu ve yeni. Yatakları çok rahat. Kahvaltısı muhteşem. Herkese tavsiye ederim.

Ordu’da nerede ne yenir

1. Mıhlama – Kuymak: Karadeniz’in en sevilen lezzetlerinden biri olan Mıhlama veya Kuymak temelde un, tereyağı ve peynir kullanılarak yapılıyor. Yöreden yöreye kullanılan un; beyaz un veya mısır unu olarak farkılık gösteriyor.

2. Kaldirik: Yöresel bir ot olan kaldirik, önce haşlanır. Sonra suyu süzülür ve iyice sıkılır. Soğanla kavrulduktan sonra arzuya göre yumurta ile karıştırıldıktan sonra omlet gibi tavada kızartılır. Karadeniz yöresinin en sevilen yiyeceklerinden biri olan kaldirik, turşu olarak da kış aylarında sevilerek yeniliyor.

3. Dible: Pırasa, taze fasulye, kara lahana, yaprak bezelye gibi çeşitli sebzelerden yapılıyor. Yıkanan sebzeler küçük küçük doğrandıktan sonra bir miktar suyla birlikte tencereye koyuyoruz. Üzerine doğranmış domates, soğan ve önceden ıslatılmış pirinci koyup kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.

4. Ordu Asarkaya Kent Ormanı: Ordu merkezine çok yakın bir konumda olan Asarakaya Kent Ormanı piknik yapıp, çok güzel vakit geçirebileceğiniz bir yer. Özellikle sıcak yaz günlerinde ve hafta sonları burası çok kalabalık oluyor. Yiyecek ve içeceğinizi kendiniz getirebileceğiniz gibi, buradan da temin edebilirsiniz. Mangal, ızgara ve semaverde çay servisleri var.

5. Aktaşlar Pide: Pideleri ve etleri muhteşem. Manzara da süper. Ordu’yu ziyaret ederseniz, buraya mutlaka uğrayın. Yorgun bir günün ardından manzaranın ve yemeklerin keyfini çıkarın.

6. Atabeyoğlu Lezzet Çiftliği: Pideleri, et yemekleri ve mısır ekmeği mükemmel herkese tavsiye ederim. Çok güzel ve nezih bir yer.

7. Çekiçoğlu Gözleme Evi: Kabadüz mevkiinde muhteşem bir manzaraya sahip mekanda, gözleme, ayran ve turşuyu deneyin. Harika lezzetler 🙂

8. Gıli Gıli Dağ Evi: Huzurlu ortamı ve tertemiz dağ havasıyla yaz, kış uğrayabileceğiniz bir mekan. Gıli Gıli Dağ Evi’nde konaklama da yapabilirsiniz.

9. Aybastı Kent Ormanı: Doğayla iç içe piknik yapabileceğiniz mekanda, yemek yiyebileceğiniz yerler de mevcut. Etleri, ayranı, peyniri ve tereyağı çok lezzetli denemenizi tavsiye ederiz.

10. Kabataş Söğütaltı Künefeci: Ordu Kabataş’a yolunuz düşerse Söğütaltı Künefe’yi mutlaka deneyin. Kadayıfı, peyniri ve üzerindeki kaymağı ile muhteşem bir lezzet.

11. Çambaşı Yaylası Alabalık Tesisleri: Ordu Çambaşı Alabalık Tesisleri’nde alabalık ve fırın sütlaç denemenizi tavsiye ederiz. Fırın sütlacı ve alabalığı muhteşem. Aynı zamanda bölgenin en büyük alabalık yetiştirilen çiftliklerinden biri.

Ordu’da nerede kalınır

Akamoy Boztepe: Akamoy Boztepe, Ordu’nun en güzel manzaralarından birine sahip tepesinde. Buraya sahilden teleferikle veya aracınızla çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Tertemiz çam kokulu havası ve huzurlu ortamıyla herkese tavsiye ederim. Özellikle yaz aylarında, bahçesinde kahvaltı yapmaya paha biçilemez.

Çambaşı Hotel: Çambaşı Hotel, harika bir manzaraya sahip. Odaları çok konforlu ve yeni. Yatakları çok rahat. Kahvaltısı muhteşem. Herkese tavsiye ederim.

Ordu’ya nasıl gidilir

Ordu’ya gitmenin en kolay yolu ve konforlu yolu uçak yolculuğu yapmak. Ordu Havaalanı şehir merkezine çok yakın.

Siz de ülkemizin bu doğa harikası yerlerini görmek için sabırsızlanıyorsanız, uçak bileti fırsatlarını ve kampanyalarını takip edebilirsiniz.

Ordu’ya otobüsle gidecekseniz eğer Ordu otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here