Uçak Bileti

Perşembe Yaylası, Karadeniz’in büyülü kucağında gizli bir cennet gibi. Her adımında doğanın canlılığına tanıklık eden bu yüksek platoda, serin dağ havası, berrak pınar suları ve ormanın kucaklayan yeşilliği, sizi anlatılmaz güzelliklere sürükleyecek. Yayla, huzur arayışında olanlar ve doğanın büyüsüne kapılmak isteyenler için bir vaha. Perşembe Yaylası’na bir yolculuğa hazır olun, çünkü bu destinasyon, sizleri kendi büyüsüne kapılmaya davet ediyor.

Ordu Perşembe Yaylası Hakkında

Perşembe Yaylası

Perşembe, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan muhteşem bir doğal güzellik. Bu yayla, sakin atmosferi, yemyeşil ormanları, menderesleri ve serin dağ havası ile biliniyor. Burada dağcılık, yürüyüş, doğa yürüyüşleri ve fotoğraf çekme gibi doğa etkinlikleri için harika fırsatlar bulabilirsiniz. Her yıl Temmuz ayı içinde yayla şenlikleri yapılıyor. Şenliklerde çeşitli yarışmalar, folklor gösterileri, konserler, sosyal ve kültürel etkinlikler, güreş müsabakaları, at yarışları vb. etkinlikler düzenleniyor.

Bulunduğumuz coğrafyada bir başka benzeri olmayan menderesler yaylayı ziyaret etmek için başlı başına bir etken. 1500 metre rakımda bulunan yaylanın en dikkat çekici özelliklerinden biri Perşembe Yaylası Gölü. Bu gölet, çevresi yeşil çam ormanları ile çevrili olan bir doğal göl gibi. Manzaranın tadını çıkarmak için harika bir yer. Yaylada karadeniz yöresel lezzetlerini tatmadan da dönmeyin.

Perşembe Yaylası Nereye Bağlı ?

Perşembe Yaylası Gölü

Perşembe Yaylası, Türkiye’de Ordu iline bağlı bir yayla. Daha spesifik olarak, Ordu ilinin Aybastı ilçesine ait. Ordu ili, Karadeniz Bölgesi’nde yer alıyor ve bu güzel yayla da Ordu’nun doğal güzelliklerinden biri.

Mobil Uygulama

Ordu – Akkuş arası 125 kilometre. Yayla ise, Akkuş İlçesi’nden 12 kilometre mesafede bulunuyor.

Perşembe Yaylası yol tarifi burada.

Perşembe Yaylası Menderesleri

Perşembe Yaylası Menderesleri

Yayla, zengin bir menderes (akarsu) ağına ev sahipliği yapıyor. Bu menderesler, bölgenin çevresini saran yemyeşil ormanlar arasından coşkulu bir şekilde akıyor. Perşembe Deresi, dağların yamacından sularını getiren, yaylayı sulayan ana su kaynağı. Huzurlu bir doğa kaçamağı yaşamak için eşsiz bir güzellik sunuyor bu menderesler.

Perşembe Yaylası’nda Konaklama

Yaylada konaklamak isterseniz burada butik oteller ve pansiyonlar bulunuyor. Belen Yayla Otel, Yayla Apart Beyaz Ev Pansiyon, Taş Konak Butik Otel tercih edebileceğiniz seçeneklerden. Ayrıca yaylada yeme içme olanakları sunan restoranlar mevcut.

Perşembe Yaylası’nda Gezilecek Yerler

Perşembe Yaylası'nda Gezilecek Yerler

Yaylada eşsiz güzelliğe sahip tabiat harikaları, tarihi yerler de bulunuyor. Kümbetler, Çiseli Şelalesi, Karga Tepesi bunlara örnek. Çişeli Şelalesi için bir noktaya kadar araçla gidip sonrasında ise 10 dakika kadar yürüyerek ulaşabilirsiniz. Yaylaya yukarıdan bir bakış atmak isterseniz Karga tepesine çıkabilirsiniz. Nefes kesen menderes görüntüsü karşısında insanın nutku tutuluyor. Yemyeşil bir vadide kıvrılarak akan su öbekleri tablo gibi karşınızda duruyor. Ayrıca yaylada bulunan gölet de gezilecek yerler listenize alabileceğiniz bir diğer nokta.

Ordu hakkında diğer içeriklerime de göz atabilirsiniz.

Ordu Gezi Rehberi

Ordu Gezilecek Yerler

Ordu’da Ne Yenir?

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here