Uçak Bileti

Yeni yılın başlangıcı Ocak ayı kışı özleyenlerin hasreti dindirmeye, kar ve kayak sevdalılarının yüzünü gülümsetmeye geldi. Tüm yılı kayak takımlarını alıp dağlara çıkmak için bekleyenler olduğunu biliyorum. Türkiye’nin en güzel kayak merkezleri Ocak ayında gezilecek yerler listemizin elbette olmazsa olmazı. Ben sakinlik severim diyenleri de unutmadım elbette. Şöyle kış manzaraları eşliğinde kafa dinleyebileceğiniz rotalar, ters köşe yapmayı sevenler için sıcacık destinasyonlar sizi bekler.

Ocak Ayında Gezilecek Yerler

Ocak Ayında Gezilecek Yerler

Ülkemizde ve dünyada gezilip görülecek o kadar çok yer, deneyimlenecek o kadar şey var ki genelde seyahatlerimizi hep yaz aylarına planlayarak haksızlık ediyoruz. Oysa bazı yerlere özellikle kışın gidilmesi gerekiyor. Ocak ayında seyahat etmek istiyor ama nereye gitsek diye düşünüyorsanız sizin için harika seçenekler listeledim.

Palandöken/Erzurum

Palandöken/Erzurum

Kışın gezilecek yerler içinde bence şahane bir seçenek Erzurum. Şehrin içindeki tarihi yerleri, kış turizminin gözdesi Palandöken Dağı, dillere destan yöresel lezzetleri ile Erzurum tam bir kış şehri. Palandöken ise son derece konforlu otelleri ve kayak pistleri ile kayak severlerin en sevdiği ve tercih ettiği bir kayak merkezi. Eğer aklınızda bir kış tatili yapmak varsa Palandöken’e bir şans verin derim.

Gittiğinizde Erzurum’un şahane yemeklerini yemeden dönmeyin. Cağ kebap ve kadayıf dolması için önerim Muammer Usta. Tarihi Erzurum evlerinde ise daha yöresel tatları deneyebilirsiniz. Su böreği, lor dolması, dut çullaması gibi Erzurum’a özgü tatlar ilginizi çekebilir. Dağı ve kayağı bırakabilirseniz Erzurum’un tarihi dokusuna da tanıklık edin derim. 😊

Mobil Uygulama

Erzurum Merkezde Gezilecek Yerler

  1. Çifte Minareli Medrese
  2. Yakutiye Medresesi
  3. Ulu Cami
  4. Erzurum Kalesi
  5. Üç Kümbetler
  6. Atatürk Evi
  7. Erzurum Kongre ve Milli Mücadele Müzesi
  8. Taşhan

Ocak ayının ve kışın tadını çıkarmak için kendinize bir güzellik yapın ve Erzurum uçak bileti alın.

Erzurum yol tarifi için buraya tıklayın.

Uludağ/Bursa

Uludağ/Bursa

Ocak ayında gezilecek yerler listemize kış turizmi ile özdeşleşmiş bir rota ile devam ediyoruz. Uludağ İstanbul’a yakınlığı ile karla buluşmak isteyenlerin ilk tercih ettiği yer oluyor. Zengin konaklama seçenekleri, festivalleri, partileri ile kış tatili yapmak isteyenlerin favori destinasyonlarından.

Hadi 1 günlüğüne de olsa kayak kıyafetlerinizden kurtulun ve Bursa’yı keşfe çıkın. E gitmişken Bursa da şöyle bir gezilmez mi, mis gibi tahanlısı, iskenderi yenilmez, hanlarında bir kahve içilmez mi? Mutlaka görmeniz gereken yerleri aşağıda listeliyorum.

Bursa Merkezde Gezilecek Yerler

  1. Kapalı Çarşı
  2. Irgandı Köprüsü
  3. Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi
  4. Ulu Cami
  5. Koza Han
  6. Yeşil Camii
  7. Tophane Saat Kulesi

Bu tarihi şehri görmek için tek yapmanız gereken Bursa otobüs bileti almak.

Bursa yol tarifi için buraya tıklayın.

Ağva/İstanbul

Ağva/İstanbul

İstanbul’da Ocak ayında gezilecek yerler içinde Ağva’yı düşünebilirsiniz. Her zaman huzurlu bir kaçış durağı olan Ağva belki de kışın en sakin dönemlerini yaşıyor. Keyifli otellerde konaklayarak, doğa yürüyüşleri yaparak, nehir kenarında keyifli kahvaltılarla keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Ağva Gezilecek Yerler

  1. Gelin Kayası
  2. Şile Feneri
  3. Göksu Nehri
  4. Pembe Kayalar
  5. Hacıllı Köyü

Ağva’da tatil yapmak için İstanbul uçak bileti seçeneklerine göz atın. Ayrıca web sitemizde Ağva otelleri listesini inceleyebilir, beğendiğiniz otele anında rezervasyon yapabilirsiniz.

Ağva yol tarifi için buraya tıklayın.

Kartepe – Kocaeli

İstanbul’a yaklaşık 2 saatlik bir mesafede bulunan Kartepe, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için harika bir alternatif. Günübirlik de gidilebilecek kış rotalarından biri. Kartepe kayak merkezinde kayak ve snowboard yapabilir; karlar üzerinde sucuk ekmek keyfi yapabilirsiniz. 🙂

Kartepe’de konaklamayı düşünüyorsanız kış sezonunda yoğunluk olabileceğini göz önünde bulundurarak konaklama rezervasyonlarını önceden yapmanızı öneririm.

Kartepe otelleri arasından sizin en için en uygun olanı kolayca bulabilirsiniz.

Kartepe yol tarifi için buraya tıklayın.

Sömestir tatilinin de başladığı ocak ayında, ailecek keyifli bir tatil geçirmek için en güzel yerlerden biri de Eskişehir’dir. Tema parkların, bilim müzelerinin ve tarihi güzelliklerin bir arada olduğu Eskişehir’e çocuklarınız bayılacak.

Eskişehir’de Gezilecek Yerler

  • Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı
  • Masal Şatosu
  • Kentpark
  • TÜRASAŞ Devrim Arabaları Müzesi
  • Tarihi Odun Pazarı Evleri
  • Porsuk Çayı (tekne turu yapabilirsiniz)
  • Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi
  • Kurtuluş Müzesi
  • Odunpazarı Modern Müze (OMM)

Eskişehir otelleri arasından dilediğiniz otele kolayca rezervasyon yapabilirsiniz.

Eskişehir otobüs bileti seçeneklerini kolayca karşılaştırabilirsiniz.

Eskişehir yol tarifi için buraya tıklayın.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar

Şifalı termal sularıyla Afyon otelleri Ocak ayında ziyaretçilerini bekliyor. Burada dinleneceğiniz ve şifalanacağınız bir tatil yapabilirsiniz. Düşünsenize üstünüze lapa lapa kar yağıyor ve siz dumanı tüten sıcacık bir havuza giriyorsunuz. 10 saniye hayal edince vücut ağrılarınızın dindiğini hissediyorsunuz. 😄 Afyon’da termal otel seçenekleri oldukça fazla. Zevkinize ve bütçenize göre bir seçenek bulabilirsiniz. Gitmişken Afyon’u gezmek isterseniz aşağıdaki listeyi

Afyon Gezilecek Yerler

  • Afyonkarahisar Kalesi
  • Cumhuriyet Şehitleri Anıtı
  • Afyon Arkeoloji Müzesi
  • Zafer Müzesi
  • Frig Vadisi

Afyon otobüs bileti alabilir ve Ocak ayında şifa bulabileceğiniz bir termal tatil yapabilirsiniz.

Afyon yol tarifi için buraya tıklayın.

Bansko/Bulgaristan

Bansko/Bulgaristan


Ocak
 ayında yurtdışında nereye gidilir sorusunun cevabı Bulgaristan Bansko olabilir. Bir taşla iki kuş vurabileceğiniz bu destinasyonda hem seyahat edebilir, ülkeyi ve görmek istediğiniz yerleri keşfedebilir hem de Bansko’nun eşsiz pistlerinde kayabilirsiniz. Buranın olimpik standartlardaki pistleri, konaklama ve yeme/içme fiyatları ile Bansko gözde kayak merkezlerinin başında geliyor. Kış turizmi için ideal iklimi olan Bansko’da Aralık ayından Mayıs sonuna kadar kar sezonu devam ediyor.

Bansko Gezilecek Yerler

  • Pirin Ulusal Parkı
  • Trinity Meryem Ana Kilisesi
  • Vihren Tepesi

Bulgaristan uçak bileti ile Ocak ayında gidilecek ülkeler listenize tik atabilirsiniz.

Seyşeller

Seyşeller Ocak ayında gezilecek yerler


Ocak
 ayında yaz tatili için nereye gidilir sorusuna verilecek o kadar çok cevap var ki! Ama birini seçecek olsam bu kesinlikle Seyşeller olurdu. Tam bir rüya rota benim için burası. Burası takım adalardan oluşuyor. Hem romantik bir tatil vadediyor hem de gezgin ruhunuzu besleyecek harika keşif noktaları ve deneyimler sunuyor. Kışın montları çıkarıp mayolara geçiş yaptığınız sıcacık bir yaz tatili için Seyşeller rüyasına ne dersiniz?

Seyşeller Gezilecek Yerler

  • Praslin Adası
  • La Digue Adası
  • National Botanic Garden
  • Morne Seychellious Ulusal Parkı
  • Anse Lazio Sahili
  • Ste Anne Marine Ulusal Deniz Parkı
  • Moyenne Adası
  • Sunset Beach

Ocak ayında gidilecek sıcak ülkeler arıyorsanız Seyşeller uçak bileti alarak tam da aradığınız tatili yapabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here