Uçak Bileti

Doğu Ekspresi ile Kars seyahati, son yıllarda oldukça popüler bir kış aktivitesi. Doğu Ekspresi, Ankara -Kırıkkale – Kayseri – Sivas – Erzincan – Erzurum – Kars ana hattında sefer yapan ve 1933 km’lik yolu 24.5 saatte, yani bir tam gün ve 30 dakikada tamamlayan TCDD’ye ait bir ekspres treni. Daha önceleri İstanbul – Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi, Ankara – İstanbul yüksek hızlı treninin hattı kısaltmasıyla seyahat başlangıç noktasını artık Ankara’dan başlatıyor. Uygun fiyatı ve sunduğu farklı seyahat deneyimi ile günümüzde gençlerin kış aylarında tercih ettiği Doğu Ekspresi ile Kars seyahati ile nostaljik olduğu kadar kara yolu ile ulaşıma göre oldukça konforlu.

Doğu Ekspresi ile Kars Seyahati

Doğu Ekspresi Güzergahı

Doğu Ekspresi Türkiye’deki en uzun demir yolu hatlarından biri. Ankara-Kars arasındaki seyahatini 24 saatte tamamlayan ekspres, hatanın 7 günü, iki şehirden karşılıklı seferlerle hareket ediyor. Ankara Tren Garı – Elmadağ – Kırıkkale – Kayseri Tren Garı – Şarkışla – Sivas Tren Garı – Yenikangal – Divriği – Kemah – Erzincan Tren Garı – Karasu – Ilıca – Palandöken – Erzurum Tren Garı – Hasankale – Horasan – Sarıkamış – Kars Tren Garı güzergahını izleyen Doğu Ekspresi’nin sefer saatleri, bilet fiyatları ve ayrıntılı bilgi için TCDD’nin web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Doğu Ekspresi Vagon Çeşitleri ve
Bilet Fiyatları

Doğu Ekspresi’nde mevcut olan vagon çeşitlerine göre bilet seçiyorsunuz. Trenlerde kompartıman tipi, yataklı ve yemekhanenin de bulunduğu vagonlar yer alıyor. Aynı zamanda güzergâh üzerinde gerçekleşecek kısa süreli seyahatler için pulman adı verilen sadece koltuklu vagonlar da bulunuyor:

Mobil Uygulama

Pulman, her sırada 2 çift, 1 tekli koltuğun bulunduğu vagon, 46 TL
Örtülü Kuşetli, oda halinde 4 kişilik vagonlar (koltuklar yatak oluyor), 61 TL
Yataklı, oda halinde iki kişilik vagonlar (buzdolabı, masa ve lavabo mevcut)
Yataklı 2 kişi, kişi başı 96 TL
Yataklı 1 kişi, iki kişilik odada tek kişi, 116 TL
İndirimli: Çocuk, yaşlı, basın vs.
Online bilet almak için TCDD’nin web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Doğu Ekspresi Yemek

Doğu Ekspresi’nde dörtlü masalar halinde bir restoranın yer aldığı yemekli vagon bulunuyor. Yolculara göre değişen ve belli bir açılış-kapanış saatinin olmadığı yemekli vagonda kahvaltı, yemek ve alkol servisi yapılıyor. Menüde bulunan yemeklerden seçim yapabildiğiniz gibi trene yanınızda da yiyecek getirebiliyorsunuz.

Doğu Ekspresi Yatak ve Tuvalet

Doğu Ekspresi’nde size verilen temiz nevresimleri, ranza haline gelen yataklara seriyorsunuz. Yataklı ile Örtülü Kuşetli vagonun büyüklükleri aynı olsa da Yataklı Vagon 2 kişilik. Dolayısı ile aynı büyüklükteki alanda 4 yerine 2 koltuk, masa, sıcak suyu olan bir lavabo ve küçük bir buzdolabı bulunuyor. Yataklı vagonda iki priz bulunurken, Pulman’da priz olmadığını hatırlatalım. Doğu Ekspresi’nde tuvalet mevcut ve sürekli temizleniyor.

Kars’ta ise ortalama üç gecelik bir seyahat planlayabilirsiniz. Birinci gece Kars yemeklerini tadarken, ikinci gün Ani Harabeleri ile Sarıkamış; üçüncü gün Çıldır Gölü; son gün de Kars merkezini gezebilirsiniz. Diğer yandan zamanınız kısıtlıysa bir Kars uçak bileti alarak, seyahatinizi havayolu ile tamamlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here