Uçak Bileti
Orta Afrika’nın batısında yer alan Kamerun‘un doğusunda Orta Afrika Cumhuriyeti, güneybatısında ve güneyinde Kongo, Gabon ve Ekvator Ginesi, kuzeydoğusunda Çad, kuzeybatısında ve kısmen batısında Nijerya, batısında ise Atlas Okyanusu var. Kamerun yaban hayatı keşfedebileceğiniz doğası ve UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan bölgeleriyle Afrika kıtasının en etkileyici ülkelerinden biri. 15 binden fazla kelebek türü, 280 memeli hayvan ve 542 farklı balık türünün yaşadığı bu zengin coğrafya, maceraperest ve doğa tutkunu gezginler için de oldukça ideal.

Kamerun’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Limbe

Ülkeye gelen turistlerin gözde ziyaret adresleri arasından bulunan Limbe, 1999 yılında yaşanan bir volkan patlamasıyla meydana geldi. Douala şehrinde yer alan bu doğa harikası kumsal, 1993 yılında kurulan ve bölgedeki yaban hayatını gözler önüne seren Limbe Vahşi Yaşam Merkezi’ne de oldukça yakın.

2. Mvog-Betsi Hayvanat Bahçesi

Çevre ve Orman Bakanlığı (MINEF) himayesinde Cameroon Wildlife Aid Fund ortaklığında yönetilen Mvog-Betsi Hayvanat Bahçesi, Batı Afrika bölgesinin en iyi hayvanat bahçeleri arasında. Avcı kuşlar, primatlar, maymunlar gibi yüzlerce tür hayvana ev sahipliği yapan bu bahçe özellikle çocuklu ailelerin favori mekanlarından.

3. Kamerun Sanat Müzesi

Mobil Uygulama
Kamerun Sanat Müzesi (Musée d’Art Camerounais), sanat, kültür ve tarih meraklısı gezginler için muhteşem bir durak. Heykeller, maskeler, bronzlar derken çok sayıda değerli koleksiyonu barındıran bu harika müzeden, ünlü Great Maternal Figure (Büyük Anaerk Figürü)’ü görmeden ayrılmamalısınız.

4. Cathédrale Notre Dame des Victoires

Başkent Yaoundé sınırlarında yer alan Cathédrale Notre Dame des Victoires, şehirde bulunan en önemli ve ihtişamlı ibadethanelerden. Yaounde Metropolitan Başdiyakozluğu’nun merkez katedrali olarak hizmet veren ve aynı anda yaklaşık 5 bin kişinin ibadet edebildiği bu katedral, dış görünümünden çok iç mekan süslemeleriyle öne çıkıyor.

5. Arti Sanal Pazar

Ülkelere özgü yerel hediyelik eşyalara ilgi duyuyorsanız Place John Kennedy’de yer alan Arti Sanal Pazar’a uğramadan bu şehirden ayrılmamalısınız. Ahşap oyma eşyalar ve masklar derken çok sayıda ilginç obje bulabileceğiniz bu pazar, ekonomik açıdan da oldukça uygun.
Siz de Kamerun uçak bileti kampanyalarını takip ederek bu ülkenin ilginç ve farklı yönlerini keşfedebilirsiniz. Tropikal iklimin hüküm sürdüğü bu coğrafyayı görmek için yılın her dönemi plan yapabilirsiniz ama yağışlı havadan hoşlanmıyorsanız Temmuz-Eylül arasındaki dönemi tercih etmemenizde yarar var. Türkiye’den Yaounde’ye direkt uçuş olmadığı için Paris, Brüksel, Zürih ve Amsterdam gibi Avrupa şehirleri üzerinden aktarma yaparak Kamerun’a ulaşabilirsiniz.
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here