Uçak Bileti

Orta Amerika ülkesi Nikaragua‘nın başkenti ve en büyük kenti olan Managua, Managua Gölü’nün güneybatı kıyısında yer alıyor. Kolomb öncesi bir balıkçı kasabası olan, 1819’da Leal Villa de Santiago de Managua ismiyle kurulan Managua’yı Nikaragua’nın başkenti yapmaya yönelik çabalar, Orta Amerika uluslarının resmi olarak İspanya’dan bağımsızlığını kazandıkları 1824’te başladı. 1838’de bağımsız bir devlet haline gelen Nikaragua’nın radından Managua, rakip şehirleri León ve Granada’nın arasından sıyrılıp 1852’de resmen başkent seçildi. Managua’nın nüfusu çoğunlukla Fransız, Yahudi, Alman kökenli Nikaragualılarla İtalyan, Rus ve Türk kökenliler olmak üzere çoğunlukla İspanyol kökenli olan mestizo ve beyazlardan oluşuyor.

Managua Gezilecek Yerler

Managua Gölü’ndeki yeni hükümet binaları, galeri, müzeler, apartmanlar, meydanlar, gezi yerleri, anıtlar, tekne turları, restoranlar, gece eğlenceleri ve geniş caddeler, Managua şehir merkezinin ritmini canlandırıyor. 1931 ve 1972’de çok şiddetli iki deprem yaşayan Managua’da gezilecek pek çok adres bulunuyor.

1. Plaza de la Revolución

Plaza de la República (Cumhuriyet Meydanı) olarak bilinen Plaza de la Revolución (Devrim Meydanı), Xolotlan Gölü kıyısında bulunan Managua’nın tarihi merkezine ev sahipliği yapıyor. Meydan kısmen yeniden inşa edilmiş ve birçok eski bina yenilenmiştir. 1972 Nikaragua depreminde yıkılmadan kalmayı başaran binalardan bazıları, eski katedral olarak bilinen Catedral de Santiago (St. James Katedrali), Rubén Darío Ulusal Tiyatrosu ve Ulusal Kültür Sarayı. Devrim Meydanı’nda birçok tarihi eser içeren Parque Central (Central Park) ve karşısında, Nikaragua’nın en büyük şairine ithaf edilen Rubén Darío Parkı ve Dario Anıtı yer alıyor. Carrara mermeri ile inşa edilen Neo-Klasik bir yapı olan anıt ülkenin en büyük anıtlarından.

Mobil Uygulama

2. The Catedral de Santiago

Managua Eski Katedrali olarak da bilinen The Catedral de Santiago (St. James’ Cathedral), Paris, Fransa‘daki Saint-Sulpice Kilisesi’nden esinlenilerek Belçikalı mimarlar tarafından tasarlanmış bir yapı. Katedral 1931 depreminden kurtulduysa da 1972 depreminde büyük hasar gördü. Ancak restore edilerek günümüze kadar ulaştı.

3. Rubén Dario National Theater

Nikaragua’nın en önemli tiyatrosu ve Orta Amerika’nın en modern tiyatrolarından olan Rubén Dario National Theater (Rubén Dario Ulusal Tiyatrosu), ulusal ve uluslararası sanatçıların performanslarını sergilediği kentin en önemli kültür sanat merkezi. El Güegüense gibi gösterilerin, konserlerin, sergilerin ve kültürel gösterilerin sunulduğu Ulusal Tiyatro, 1972 depreminde yıkılmadan kalan birkaç yapıdan biriydi.

4. National Palace of Culture

National Palace of Culture (Ulusal Kültür Sarayı) Managua’nın 1972 depreminden zarar görmeyen en eski binalarından biri. 1935’te Başkan Juan Bautista Sacasa tarafından ve St. James Katedrali’ni inşa eden mimar Pablo Dambach’a yaptırılan bina, 50 yılı aşkın süredir görevini sürdürüyor. Bugün, Ulusal Arşiv, Milli Kütüphane ve Ulusal Müze’ye ev sahipliği yapan binada, Kolomb öncesi resim, heykel, seramik gibi eserleri sergileniyor.

5. Tiscapa Lagoon

Tiscapa Lagün Doğal Koruma Alanı‘nda yer alan Tiscapa Lagoon, Managua’s Historical Center’ın (Managua Tarih Merkezi) hemen güneyinde yer alıyor. Yakınlarında, Nikaragua’nın ulusal kahramanlarından Augusto C. Sandino Anıtı’nın bulunduğu lagün, popüler bir turistik mekân. Restoran ve mağazaların yer aldığı alan Managua’nın eski şehir merkezi panoramik olarak izleme imkânı sunuyor.

6. Doctor Roberto Incer Barquero Library

Doctor Roberto Incer Barquero Library (Doktor Roberto Incer Barquero Kütüphanesi), Nikaragua kültürünü tanıtmak için birebir. 67.000 kitap, ücretsiz internet, gazete arşivi ve Merkez Bankası’ndan alınan ekonomik bilgilerin bulunduğu kütüphane binasında ünlü Nikaragua tablolarının yanı sıra yeni umut verici sanatçıların sergilendiği bir galeri de bulunuyor. Nümizmatik salonunda ise Nikaragua’nın geçmişte kullandığı madeni paralar, faturalar ve anı madalyonlarının daimî bir sergisi yer alıyor.

7. Museum of Acahualinca

Acahualinca semtinin batısında yer alan Museum of Acahualinca’da (Acahualinca Müzesi), 6000 yıllık ayak izlerinin yanı sıra mamut ayak izleri, Kolomb öncesi araçlar, León Viejo’dan bir kafatası ve diğer arkeolojik buluntulardan oluşan bir koleksiyon sergileniyor.

8. Dennis Martínez National Stadium

Dennis Martínez National Stadium (Dennis Martínez Ulusal Stadyumu), inşa edildiği 1948’lerde Orta Amerika’daki en büyük stadyumdu. 1972 depreminden yıkılmadan kurtulan stadyum, beyzbol ve futbol oyunlarının yanı sıra konser ve dini etkinlikler için de bir mekân olarak hizmet veriyor. Dennis Martínez Ulusal Stadyumu, Nikaragua’daki en büyük stadyum olarak 40.000 kişilik kapasiteye sahip.

9. Catedral de la Concepción

Daha yaygın olarak Yeni Katedral olarak bilinen Catedral de la Concepción (Immaculate Conception Metropol Katedrali), 1993’ten bu yana hizmet veriyor. 1972 depreminde hasar gören Eski Katedralin yerini alacak şekilde inşa edilen Yeni Katedral, donuk görünümü nedeniyle Managulılar tarafından pek sevilmeyen, özellikle sömürge mirasının sahip yapılara benzediği için eleştirilen yapı, ibadete açık.

Managua’ya nasıl gidilir?

Managua’ya Türkiye’den direkt uçuş bulunmamakla birlikte, Atlanta, Houston, Miami, Dallas, Mexico City, San Salvador veya Panama City üzerinden aktarmalı olarak ulaşım mümkün. Şehir merkezine 11 km uzaklıkta yer alan Augusto C. Sandigo Havalimanı’na inmek ve bu renkli kenti keşfetmek için yapmanız gereken tek şey bir Managua uçak bileti almak!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here