Uçak Bileti

Antalya, Akdeniz Bölgesi’nde, doğusunda Mersin ve Karaman, kuzeyinde Konya, Isparta ve Burdur, batısında Muğla, güneyinde Akdeniz ile çevrili, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri. Türkiye’nin, pırıl pırıl güneşiyle yazın hiç bitmediği tatil cenneti Antalya, tarihi yapıları, muhteşem denizi ve konuksever halkı sayesinde yıllardır hep popüler.

Engebeli yapısı nedeniyle, dağlara, yüksek yaylalara, koylara, kanyonlara ve şelalelere sahip olan Antalya, yaylacılık, dağcılık, su ve doğa sporları bakımından da pek çok aktivitenin gerçekleştirilebildiği bir bölge. Birbirinden güzel koyların sırlandığı mavi sahilleri ise paha biçilemez güzellikte.

antalya güzel yerler
Manavgat Şelalesi

Antalya Doğal Güzellikleri

Antalya’nın her köşesinde farklı bir güzellikle, eşsiz bir doğa harikasıyla karşılaşmak mümkün. Bu anlamda gerçekten insanı şaşırtan bir şehir. Sahil kenarında olmayı, denize girip yüzmeyi seviyorsanız sonsuz seçenek var.

Alanya, Side, Belek, Manavgat, Kaş, Kalkan, Kemer’de daha çok deniz, kum ve güneşin tatili için tercih ediliyor. Tekne turlarıyla keşfedilmemiş koylarda yolculuk yapmak, Akdeniz’in sıcak sularında rahatlamak bambaşka bir deneyim.

Mobil Uygulama

Denizden uzak ama yine de suya yakın olayım derseniz büyüleyici şelaleler sizi bekliyor. Düden, Manavgat, Uçansu ve Kurşunlu Şelalelerini mutlaka listenize ekleyin.

Dağlık yapısıyla binlerce yılda oluşmuş devasa kanyonlar macera ruhlu gezginler için bulunmaz bir fırsat. Şehrin doğusundan başlayıp batıya doğru yol aldığınızda dağların arasına saklanmış çok sayıda kanyonla karşılaşacaksınız.

Milli Parkların doğası, canlı çeşitliliği, sonsuz çam ormanları ve yüksek zirveleri Antalya’ya gitmek için başka bir sebep. Hepsini tek seferde gezmek pek tabii zor ama en azından belli başlı birkaç tanesini görün.

Antalya’ya gelen turistlerin biraz ihmal ettiği ama aslında şehrin en müstesna güzelliklerini görebileceğiniz yaylalar, yerli halkın yazın en çok tercih ettiği yerler. Bakirliğinden hiçbir şey kaybetmemiş Antalya yaylalarına, yaz sıcağından bunaldığınızda çıkın.

Elbette mağaralar görülmeli. Şehrin karstik yapısı nedeniyle farklı noktalarda çok sayıda mağara var. Bir kısmı turizme açık ve hayli ilgi görüyor. Deniz, kum, güneş dışında bir şeyler görelim diyorsanız, mağaralar joker olsun.

Antalya’nın milli parkları

Köprülü Kanyon Milli Parkı

Antalya tam manasıyla milli park cenneti. Selge Antik Kenti kalıntılarının bulunduğu bölgede yer alan, raftingle özdeşleşen Köprülü Kanyon Milli Parkı, merkez ilçe sınırları içerisinde bulunan, zümrüt yeşili suyuyla büyüleyen Kurşunlu Şelalesi Milli Parkı, Likya bölgesinin doğusunda yer alan, çevresinde çok sayıda güzel koyların sıralandığı Olimpos Milli Parkı ilk akla gelenler.

Korkuteli’nde Toroslar üzerinde yer alan nesli tükenmekte olan Alageyiklerin yaşadığı Güllük Dağı Termessos Milli Parkı ve 2500 metre uzunluğundaki 3 katlı, Altınbeşik Mağarası Milli Parkı’da gezilecek yerler listesinde olması önerilen diğer parklar. Farklı sporları deneyimleyebileceğiniz hem de doğal güzellik bakımından insanı hayran bırakan Antalya’nın milli parkları yıl boyunca yerli ve yabancı pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor.

Antalya’nın şelale ve kanyonları

Antalya’da o kadar çok şelale var ki hepsini gezeyim derseniz en az iki hafta ayırmanız gerek. Şehir merkezine yakın olan Aşağı Düden (Lara) ve Yukarı Düden (Varsak) ilk görüleceklerden. Biraz daha şehirden uzaklaşıp batıya doğru giderseniz, yeryüzü cenneti diye tanımlayabileceğimiz Kurşunlu Şelalesi karşınıza çıkıyor.

Manavgat diğerleri gibi çok yüksekten dökülmüyor ama su debisi yüksek ve güçlü sesi yetiyor. Uçansu biraz daha içerlerde, toplamda 3 şelaleden oluşuyor. Bunların dışında kanyonların içinde dökülen irili ufaklı çok sayıda şelale var.

Antalya Kaş’a 65 km uzaklıktaki Saklıkent Kanyonu, Sapadere Kanyonu ve Göynük Kanyonu en bilinenler. Son yıllarda sosyal medya sayesinde zirveye çıkan Tazı Kanyonu da vahşi doğası ve manzarasıyla gözalıcı güzellikte.

ⓘ Antalya’ya uçakla gidecekseniz en uygun uçak bileti için turna.com sayfasına göz atın. Eğer Antalya’ya otobüs ile gidecekseniz en uygun otobüs bileti için turna.com Antalya otobüs bileti sayfasına gidin.

Antalya mağaraları

Damlataş Mağarası
Damlataş Mağarası

Mağara oluşumu bakımından oldukça zengin bir şehir olan ve Toros Dağ Kuşağı’nın eteklerinde kurulan Antalya’da, Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarına sahip. Antalya’nın 30 km kuzeybatısında eski Antalya-Burdur karayoluna 5–6 km uzaklıkta yer alan Karain Mağarası, Alanya’nın merkezindeki Damlataş Mağarası görülmeli.

İbradı ilçesindeki içinde bir göl olan Altınbeşik Mağarası, Cebireis Dağı’nın batı yamacında bulunan Dim Mağarası, Zeytintaşı Mağarası, Tilkiler Mağarası, Aşıklar Mağarası, Korsanlar Mağarası, Kocain Mağarası, Geyikbayırı Mağarası, Sırtlanini Mağarası, Konaklatı Mağarası, Beldibi Mağarası, Aslanlı Mağara, Peynirdeliği Mağarası, Gök Mağarası ve Suluin Mağarası gibi 500 civarında mağara bulunuyor.

Antalya’nın yaylaları

Dar bir alanda hem denize hem de büyük yükseklikteki dağlara sahip olan Antalya’da yayla turizmi, Finike’den başlayarak Alanya’ya kadar uzanan coğrafyanın yüksek yerlerinde yapılıyor. Torosların eteğinde kurulu kentte yaklaşık 400 civarında yayla bulunuyor.

Sedir ve ardıç ormanlarıyla kaplı bol su kaynaklarına sahip yaylaları, Ördübek Yaylası, Çamkuyusu Yaylası, Oluklu Yaylası, Belen Yayla, Kırkmuğar Yaylası, Güdüzen Yaylası, Alacadağ Yaylası, Beydağı Yaylası, Fesdikan Yaylası ve Karagöl Yaylası başta olmak üzere uzun bir listeden oluşuyor. Her ne kadar şehre gelen turistler daha çok sahilleri tercih etse de yaylaları bir kez gören, bir daha görmek için Antalya’ya tekrar geliyor.

Türkiye’nin turizm başkenti olarak nitelendirilen Antalya yaz turizmiyle öne çıksa da kış turizmi için de uygun bir coğrafyaya sahip. Saklıkent Kayak Merkezi ile Alanya’da bulunan Akdağ Kış Sporları Turizm Merkezi, kentin gözde kış turizmi adresleri. Mayıs ayında Saklıkent’te kayak yapıp 1 saat sonra Konyaaltı’nda denize girmek mümkün. Bu da başka bir şehirde bulamayacağınız bir Antalya sürprizi.

Doğal güzellikler konusunda en şanslı illerimizden olan Antalya ulaşım konusunda da oldukça rahat. Türkiye’nin birçok şehrinden otobüs seferleriyle Antalya’ya ulaşım mümkün. Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük illerden haftanın her günü direkt seferler düzenleniyor.

Kıyıları, koyları, Torosları, şelaleleri, kanyonları ile eşsiz doğal güzelliklere sahip olan Antalya’yı mutlaka ziyaret edin. Emin olun tekrar tekrar görmek için sabırsızlanacaksınız.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here