Uçak Bileti

Türkiye’nin hangi şehrine giderseniz gidin sebze, meyve ve yöresel ürünler satılan pazarlara mutlaka denk gelirsiniz. Muğla’nın turistik ilçesi Bodrum‘da da haftanın belirli günleri pazarlar kuruluyor. Hem mevsime uygun taze meyve sebze hem de tekstil ürünleri bulacağınız bu pazarlardan tüm gün boyunca alışveriş yapabilirsiniz.

Bodrum’u gezmeye geldiyseniz, pazarlara mutlaka uğrayın. Bodrum pazarlarında her çeşit sebze, birbirinden lezzetli ege otlarını, narenciyeden tropikal meyvelere kadar her ürünün en tazesini uygun fiyata alabilirsiniz. Pazarları dolaşırken Bodrum’un yerlisiyle sohbet edip, Ege’nin insanını, yeme-içme kültürünü yakından tanımış olursunuz.

Pazarlarda sadece meyve, sebze satılmıyor. Bodrum pazarlarında kıyafet, ikinci el eşyalar, otantik hediyelik eşyalar, çömlekler ve taze çiçekler de satılıyor.

Bodrum pazarlarında dolaşırken yöreye özgü dokumalara, el işlerine de bir göz atın. Çarşı içinde “Bodrum Sandaleti” adıyla tescillenmiş antik sandaletler Bodrum’dan alınacak en güzel hediyelerden biri. Elde dokunmuş halılar, dokumalar, ahşap oyma eşyalar, boyalı çömleklerin güzelleştirdiği pazarda yarımadanın her rengini eserlerine işleyen sanatçılarla da karşılaşabilirsiniz.

Cam boncuklar da Bodrum pazarlarının gözdesi. Hemen hemen tüm pazarlarda görebilirsiniz. Renk renk boyanmış cam boncuklar ve nazardan koruduğuna inanılan nazarlıklar eşe dosta ufak bir hediye almak isteyenler için iyi bir alternatif.

Mobil Uygulama

En Güzel Bodrum Pazarları

  • Pazartesi – Türkbükü, Kumbahçe, Güvercinlik pazarı
  • Salı – Bodrum Merkez (Giyim), Yalıkavak (Sebze), Gölköy pazarı
  • Çarşamba – Gündoğan, Ortakent, Gümüşlük, Akçaalan pazarı
  • Perşembe – Yalıkavak (Giyim), Akyarlar ve Bitez pazarı
  • Cuma – Bodrum Merkez (Sebze), Konacık ve Yalı pazarı
  • Cumartesi – Turgutreis pazarı
  • Pazar – Gümbet, Kızılağaç ve Mumcular pazarı

1. Bodrum Pazarı

Bodrum Pazarı, Cuma günleri, Bodrum merkezdeki belediye otogarının arkasındaki pazar alana kuruluyor. Geniş bir yere sahip olan pazarda her çeşit sebze, meyve ve taze otları bulmak mümkün. Ürünler, Bodrum yarımadasının dört bir köşesinden geliyor. Bahçelerden taze taze toplanmış olan mandalina ve portakalların kokusu pazara girer girmez burnunuza geliyor.

Şevketi bostan, hardal, ısırgan otu, menekşe otları, börülceler ve boy boy mantarlar en çok ilgi görenler. Bodrum pazarına sadece bunları almak için bile gidilir. Özellikle, kavurmasını ve ızgarasını yapabileceğiniz, yöreye özgü bir mantar olan çintar’ı mutlaka tadın. Kahvaltılık alışverişinizi de bu pazardan yapmanızı tavsiye ediyorum. Peynirin de zeytinin de her çeşidini ve en lezzetlisini bulmanız mümkün.

En uygun Bodrum otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Otobüs bileti satın alırken turna.com ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.

2. Güvercinlik Pazarı

Daha önce deniz manzaralı bir pazar gördünüz mü? Eğer görmediyseniz pazartesi günleri kurulan Güvercinlik Pazarı‘nı görmelisiniz. Pazar denizin hemen yanı başında, Cumhuriyet Meydanı’na kuruluyor. Pazarın bir tarafında sebze-meyve satılıyor, diğer tarafında avlanan balıkçılar ağ çekiyor. Pazar ve çevresi, balık lokantalarıyla tam bir Bodrum ambiyansına sahip.

Pazar küçük ve düzenli, dolaşması keyifli. Meyve-sebzeler, tekstil ürünleri, hediyelikler bölüm bölüm ayrılmış. Bir yanda pazarı, bir yanda balıkçıları gezebilir ve balık lokantalarında deniz ürünleri tadabilirsiniz. Güvercinlik Pazarı, her pazartesi Bodrum’a 20 km uzaktaki Güvercinlik köyünde kuruluyor.

3. Bodrum Tekstil Pazarı

Bodrum Tekstil Pazarı, Bodrum’un en ilgi gören, en cıvıl cıvıl pazarı. Yaz boyunca yerli ve özellikle de yabancı turistlerin akınına uğrayan pazar, her salı günü belediye otogarının arkasına kuruluyor. Burası bir tekstil pazarı, Bodrumluların deyişiyle ‘çaput pazarı’ ya da ‘bez pazarı’. Giyim, bez, kumaş ve aksesuarlarla adeta bir renk cümbüşü gibi.

Bodrum Salı Pazarı, perdelerden elbiselik kumaşlara, nevresim takımlarından battaniyelere, kıyafetlerden ayakkabı ve terliğe kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip. Bodrum sandaletinden incik boncuğa, ev tekstiline kadar aradığınız her şeyi uygun fiyata bulabiliyorsunuz.

Havalar biraz ısınınca tiril tiril kumaşlar, çeşit çeşit incik bocuklar tezgahlara yayılıyor. Turistlerin de oldukça ilgisini çeken pazar, son yıllarda ünlü markaların imitasyonlarını satan çarşı dükkanlarının bir versiyonu haline geldi.

4. Milas Salı Pazarı

Milas Salı Pazar, Bodrum pazar yerleri arasında oldukça rağbet görüyor. Milas’ta her cuma, cumartesi ve pazar günleri pazar kuruluyor olsa da siz yine de Milas Salı Pazarına uğramayı unutmayın. 10 bin metrekarelik alana kurulan pazar yazın Bodrum’dan kalkan otobüslerle turistlerin akınına uğruyor. O kadar ki pazarın tabelaları ve fiyat etiketleri hem Türkçe hem İngilizce yazılıyor.

Salı Pazarı, Muğla’nın, hatta Ege Bölgesi’nin en büyük ve en iyi pazarlarından biri olarak gösteriliyor, Milas‘ın simgelerinden biri desek yeridir. Caddelerce yayılan, kocaman bir alana sahip. Yerlisinin de vazgeçilmezi olan Milas Pazarı‘nda gıdadan tekstile, hediyelik eşyalardan el dokuması Milas halılarına kadar her şeyi bulmak mümkün.

Ege otları ise pazarın en revaçtaki ürünleri. Ege otlarının envai çeşidini bu pazarda bulabilirsiniz. Milas pazarı; kese yoğurdu, yağlı zeytin, çam balı, deniz börülcesi için de doğru adres. Pazarda ayrıca ünlü el dokuması Milas halılarını ve çeşit çeşit saksı çiçekleri de satılıyor.

5. Gümüşlük Pazarı

Çarşamba günleri kurulan Gümüşlük Pazarı, Gümüşlük gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmeli! El yapımı takıları, incik bocukları ile özellikle kadınların akınına uğrayan pazar küçük ve gezmesi çok keyifli. Sadece takı ve tekstil ürünleri değil, meyve, sebze, her çeşit kuru yemiş ve baharatı bulabilirsiniz. Alışveriş sonrası deniz kenarında balık yemek bu pazarın ritüellerinden.

Ayrıca Ortakent’te çarşamba günleri Ortakkent Pazarı kuruluyor. Taze yiyecekler, zeytin, peynir ve reçellerin binbir çeşidi mevcut. Kuru yemişler yine öne çıkan gıda ürünleri arasında. El yapımı tekstil ürünleri, incik boncuk ve hediyelik eşyaların yanı sıra, pazarın en popüler ürünleri arasında sayabileceğimiz eski dantel örtüler ve oyalı eşarplara da bayılacaksınız.

6. Yalıkavak Pazarı

Perşembe günleri kurulan Yalıkavak Pazarı, tam 45 yıldır Bodrum’un en güzel pazar yerleri arasında. Bodrum’un en meşhur pazarlarından Yalıkavak Pazarı, tam 43 yıldır kuruluyor. Yalıkavak Çarşı‘ya 300 metre uzaklıkta kurulan Yalıkavak Pazarı, epey büyük.

Milas, Yatağan, Aydın, Denizli gibi komşu yörelerden gelen esnaf, yöresel lezzetlerini ve hediyelikten mutfak gereçlerine kadar çeşitlenen ürünlerini sergiliyor. Dalından koparılarak pazara getirilen sebze ve meyveler, şarküteri ürünleri, baharatlar ve kuru meyveler pazarın vazgeçilmezleri. Ege otları, hayvansal gıdalar, ev yapımı turşu, reçel gibi sayısız ürünü bulabileceğiniz pazar büyük bir panayır gibi. Yolunuz düşerse otlu börek, ebegümeçli gözleme gibi yerel lezzetleri de tadın.

Yazın gelen turistlerin favorisi olan pazar, “sosyete pazarı” olarak da anılıyor. Metre metre alabileceğiniz Bodrum kumaşları, gümüş takılar, ayakkabılar, çantalar, testiler ve kiremit güveç kapları pazarın en çok ilgi gören ürünleri.

7. Mazı Köylü Pazarı

Cuma günleri kurulan Mazı Köyü Pazarı, Bodrum’un tek köy pazarı olma özelliğine sahip. Bodrum’un Mumcular beldesine bağlı Mazı köyünün pazarında, Civardaki Çökertme, Pınarlıbelen, Kızılağaç gibi köylerden gelen ürünler satılıyor. Yine bu çevrede yaşayan genç kızlarının elinden çıkan örtü, perdelik, kaneviçeler oldukça ilgi görüyor.

Mumcular’da dokunan, pazarda satışa sunulan halı ve kilimler aynı zamanda yöre halkının temel geçim kaynağı. Yukarı ve Aşağı Mazı’da kurulan semt pazarına, Bodrum garajından iki saat arayla kalkan dolmuşlarla kolay bir şekilde gidebilirsiniz. Pazara sabahın erken saatlerinde gitmenizi tavsiye ederim, çünkü ürünler kısa sürede tükeniyor.

8. Bitez Bit Pazarı

Pazar günleri kurulan Bitez Bit Pazarı‘nda 1-10 TL arası fiyatlara ikinci el vintage kıyafetlerden tutun da, koleksiyonluk eski kasetlere, el yapımı dekorasyon süslerine kadar çok çeşitli ürünler bulabilirsiniz. Hiçbir şey almasanız bile bu pazarda gezmek çok keyifli. Bitez halkının ikinci el eşyalarını değerlendirdiği bu pazar bir panayır yeri gibi adeta. 

Pazarda en çok kot pantolonlar ve ayakkabı göreceksiniz. Pazar ağaçlık yemyeşil bir alana kuruluyor. Ağaçlar arasına gerilen iplere dizilen, yıllar öncesinden gelen gece kıyafetleri, el yapımı takılar, daktilo, analog fotoğraf makinesi, antika saatler gibi çok ilginç eşyalar bulmanız mümkün. Bodrum Merkez’e dolmuşlar 15 dakika mesafedeki pazarı mutlaka gezin, sahaf tezgahlarından yıllanmış bir kitap bile bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here