Uçak Bileti

Zengin tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle Doğu Anadolu seyahatlerinin gözde şehirleri arasında bulunan MuşKayalıdere Antik Kenti, Çanlı Kilise, Arak Manastırı ve Malazgirt Kalesi gibi çok sayıda yapı ve tarihi esere ev sahipliği yapıyor. Mimariye ve tarihe meraklı gezginler için oldukça ilgi çekici olan Muş, turistik noktalarının yanı sıra damaklarda unutulmaz tatlar bırakan nefis yöresel lezzetleriyle de popüler. Eğer bu güzelliklerden mahrum kalmak istemiyorsanız, havaların daha ılıman olduğu bahar dönemlerinde bu şehri keşfe çıkabilirsiniz. İşte Türkiye‘nin doğusunu süsleyen bu harika şehirde görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Muş’ta Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Ulu Cami

İnşa tarihi tam olarak bilinmeyen Ulu Cami‘nin 14. yüzyılda yaptırıldığı tahmin ediliyor. Şeyh Muhammed-i Mağribi tarafından yaptırılan caminin avlusunda da Muhammed-i Mağribi’nin mezarı bulunuyor. Bu şehre gittiğinizde, Hacı Şeref Camii ve Alaaddin Bey Camii gibi tarihi ibadethaneleri de ziyaret edebilirsiniz.

2. Yıldızlı Han

Şehir merkezindeki Demirciler sokağında yer alan Yıldızlı Han, 1307 yılında Miralay Seyfi Bey tarafından yaptırıldı. Kesme taş ve kerpiç karışımı kullanılarak inşa ettirilen bu han, Selçuklu mimarisine uygun bir görünüme sahip. Yaklaşık 613 metrekarelik bir alan üzerine kurulan ve içinde 52 dükkan bulunan bu han bir dönem otel olarak da kullanıldı.

Mobil Uygulama

3. Muş Kalesi

Tarih boyunca Moğol ve Ermeni istilalarına maruz kalan, Hz. Ömer döneminde ise Arap egemenliği altına giren Muş Kalesi, günümüzde bölgede yaşayan halkın piknik için ziyaret ettiği mekanlardan biri haline geldi.

4. Hamurpet Gölü

Şehir merkezine 68 kilometre uzaklıkta bulunan Hamurpet (Akdoğan) Gölü, Varto ilçesinin kuzeybatısında Hamurpet dağlarının batısında yer alıyor. Çevresinde ördek, kaz, turna ve kunduz gibi hayvanları görebileceğiniz Hamurpet Gölü balık çeşitliliği bakımından da oldukça zengin. Bu gölde en çok rastlanan balık çeşit ise aynalı sazan.

5. Tarihi Muş Evleri

Urartulardan bu yana yaşamın devam ettiği tarihi bir yerleşim yeri olan Muş’ta, şehrin mimari tarihini gözler önüne seren Tarihi Muş Evlerini de mutlaka görmelisiniz. Şehrin otantik dokusunu yansıtan bu evlerin bazıları bakımsızlık yüzünden harabe hale gelmiş olsa da sağlam kalanlar oldukça ilgi çekici duruyor.

Bonus: Tarihi Murat Köprüsü

Varto yolu üzerinde konumlanan Tarihi Murat Köprüsü ise şehre büyüleyici bir hava katıyor. 143 metre uzunluğunda 12 gözden oluşan tarihi bir Selçuklu yapısı olan bu köprü, fotoğraf meraklıları için de şahane kareler oluşturuyor.

Siz de Muş uçak bileti fırsatlarına göz atarak yazı ayrı kışı ayrı güzel geçen bu şehri daha yakından görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here