Uçak Bileti

Muğla’da, hareketli gece hayatı ve eşsiz koyları ile ünlenen Bodrum, Fethiye ve Marmaris’le karşılaştırıldığında oldukça sakin kalmış bir tatil noktası olan Ören, Ege’nin huzur veren seyahat duraklarından.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı şirin bir mahalle olan Ören, tatilde dinlenerek zaman geçirmek isteyenler için muhteşem bir adres. Özellikle, Yalı Mahallesinde bulunan Ören Plajı, Muğla’ya gelenlerin en çok tercih ettiği yerlerden. Plaj, taşlık olmasına rağmen haftasonları tıklım tıklım oluyor. Bu nedenle denizin tadını çıkarmak için haftaiçi günleri kapsayan bir seyahat planı yapmakta fayda var.

Plaja gelenleri, yol boyunca yan yana sıralanmış renkli şemsiyeler, şezlonglar ve ışıl ışıl bir deniz karşılıyor. Deniz suyu ılık ancak bazı noktalarda birden derinleşmesi ve hem plajın hem de suyun içinin taşlık olması nedeniyle deniz ayakkabısı kullanmakta fayda var.

Ailelerin ve günübirlikçilerin uğrak yeri olan plajda, ücretsiz duş ve tuvalet imkanı da bulunuyor. Ayrıca plaj yakınında yer alan pansiyon ve otellerin yanı sıra çadır kurulabilen yeşil alanlar da, bu muhteşem turizm durağında, uzun bir tatil planı yapanların konaklama için tercih ettiği yerlerden.

Mobil Uygulama

Engelli Dostu Plaj

Plaja, engellilerin denize girmesini kolaylaştıracak bir rampa inşa edilmiş. Plajın sonunda bulunan liman tarafında yer alan bu rampa sayesinde engelli vatandaşlar da rahatça plaja girerek, güneşlenmenin ve denizin tadını çıkarabiliyor.

Gökova Körfezi içerinde kalan muhteşem yerler arasında gösterilen Ören’de, plajın hemen arka tarafında bulunan kafe ve restoranlar da bu sevimli mahalleye gelenlerin yeme-içme ihtiyaçlarını karşılamaları için sayısız seçenek sunuyor. Ayrıca yine plaj yolu üzerinde kurulan minik pazarda, kendinize ya da sevdiklerinize alabileceğiniz hediyelik eşya, kitap ve kıyafet gibi ürünler satılıyor.

Ören Plajına Nasıl Gidilir?

Tarihi dokusu ve denizi ile büyüleyen bir tatil rotası olan Ören’e ulaşabileceğiniz en yakın havalimanı, yaklaşık 55 kilometre uzaklıktaki Bodrum-Milas Havalimanı. Yaz dönemlerinde Bodrum’a yapılan sefer sayıları arttığı için Bodrum uçak bileti bulmak daha kolay ve zahmetsiz hale geliyor. Uçaktan indikten sonra ister araç kiralayarak isterseniz de havalimanından kalkan transfer araçlarını kullanarak buraya ulaşabilirsiniz.

Bodrum otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here