Uçak Bileti

İstanbul’da Prens adaları olarak bilinen adalar topluluğunun en yeşil ve en renkli adalarından olan Heybeliada, özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.

Kalabalık İstanbul sokaklarından uzaklaşıp, yemyeşil bir doğa ve deniz manzarası ile buluşabileceğiniz Heybeliada’da, görmeniz gereken pek çok tarihi yapı ve sokak yer alıyor. Heybeliada, tarih kokan sokakları, eski görkemli evleri ve ibadethaneleri ile İstanbul’un görülmeye değer noktalarından.

Heybeliada’da Görmeniz Gereken 6 Yer

1. Heybeliada Senatoryumu

Çam Limanı Koyu üzerinde yer alan ve muhteşem manzarası ile filmlere ve dizilere konu olan Heybeliada Senatoryumu, verem hastalığının yaygın olarak görüldüğü dönemlerde, Türkiye’nin pek çok yerinden hastanın tedavi gördüğü bir sağlık kuruluşuydu. Günümüzde hizmete kapalı olan senatoryumu gezmek isteyenlerin, Sağlık Müdürlüğünden özel izin alması gerekiyor.

Mobil Uygulama

2. Terk-i Dünya Manastırı

Çam Limanı Koyu ve Heybeliada Senatoryumu arasında bulunan Terk-i Dünya Manastırı, adanın en görkemli manzaralarından birine sahip. Adaya gelenlerin uğramadan geçmediği manastır, eski ve bakımsız binasında ibadet etmek isteyenlere hizmet vermeye devam ediyor. Binanın ve bahçenin bakımını ise manastır içerisinde yaşayan bir aile üstleniyor.

3. Aya Triada Manastırı

Ümit tepesi üzerinde bulunan ve 9. yüzyılda kurulduğu belirtilen Aya Triada Manastırı, Hristiyanlığın kutsal üçlüsüne ithafen yapılmış. Bizans döneminde manastır ve ibadethane bazen de saray eşrafının sürgüne gönderildiği bir yer olarak kullanılan manastır, daha sonra dünyaca ün kazanan bir Ruhban Okulu olarak da kullanıldı.

4. Müze Evler

Muhteşem sokakları, tertemiz denizi ve güleryüzlü insanları ile huzurlu bir yerleşim yeri olan ada, dönemin ünlü isimlerine de ev sahipliği yaptı. Yaz tatillerini bu şirin adada geçiren Türkiye’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve edebiyat dünyasının ünlü ismi Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın yaşadığı tarihi evler, günümüzde müzeye dönüştürülerek ziyarete açıldı.

5. Deniz Lisesi

Adaya adım attığınız anda sizi heybetli görünümü ile karşılayan Deniz Lisesi, köklü tarihi ile eğitim vermeye devam ediyor. 1773 tarihinde temelleri atılan Mühendishane-i Bahr-ı Hümayun’un adı ve yapısı yıllar içerisinde değişmiş ve okul binası adaya taşınmış. Şu an Türkiye’nin en büyük eğitim kurumlarından olan Deniz Lisesi, adanın en dikkat çeken yapılarından biri.

6. Ada Sokakları

Heybeliada, sokakları, balkonları, kapı önlerini süsleyen rengarenk çiçekleri ve eski evleri ile adaya gelenlere cezbedici bir görünüm sunuyor. Sokaklarda bisiklet ve faytonlarla gezenler, bu binaların önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyor. Ada sokaklarında göze çarpan detaylardan biri de, hemen hemen her bina önüne serilip yatan onlarca miskin kedi.

Heybeliada’ya gitmek isteyenlerin kullanabileceği en yakın havalimanı İstanbul’da bulunuyor. İstanbul uçak bileti fırsatlarına göz atarken, ister Atatürk isterseniz de Sabiha Gökçen Havalimanını tercih edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here