Uçak Bileti

Moskova, Rusya’nın başkenti olduğu kadar, tarih boyunca da ülkesinin her bakımdan kalbinin attığı merkezi olma konumunu korumuş. İklimine rağmen yedi yirmi dört sıcaklığını koruyan, masal diyarından fırlamış yapıları, ilginç antikacıları, eşsiz sokak müzisyenleri ve müzeleriyle bu karakterli şehir büyüleyici bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Banliyöleriyle birlikte 18 milyon nüfusa ulaşan ve Avrupa’nın en kalabalık kenti olan Moskova’nın çevresinde de gezilecek görülecek onlarca farklı alternatif var. Kentin kalabalık ve uğultulu atmosferinden uzaklaşmak, kırsal bölgeleri keşfetmek ve unutulmayacak bir seyahat deneyimi için rotayı Moskova yakınlarındaki yerlere çevirme zamanı.

Moskova Çevresinde Gezilecek Yerler

Moskova, Rusya’nın batısında oldukça büyük bir alanda kurulu. Kent merkezi iç içe geçmiş iki çember şeklindeki çevre yolunun iki yakasında yer alıyor. Bu iki çemberden daha geniş olan Moskova kent merkezinin dış sınırını oluşturuyor. Moskova çevresinde gezilecek yerlerin birçoğu kente 20-30 km uzaklıkta. Avrupa’nın en yeşil kentlerinden biri olan Moskova çevresinde yemyeşil bir coğrafyada kurulu çok sayıda köy ve kasaba var.

1. Aziz Sergiev Teslis Manastırı

Moskova Çevresinde Gezilecek Yerler

Aziz Sergiev Teslis Manastırı, Moskova’nın 70 km kuzey doğusundaki Sergiyev Posad’da yer alıyor. Rusya’nın en büyük manastırı ve Rus Ortodoks Kilisesi’nin kutsal ruhani merkezi olan Aziz Sergiev, tarih boyunca Rus çarları tarafından, hediye mahiyetinde manastıra dâhil edilen ekleme ve kubbelerle bugünkü mimari yapısını kazanmış.

Mobil Uygulama

UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde koruma altında bulunan manastıra, Moskova şehir merkezinde yer alan Yaroslavl İstasyonu’ndan, her 20 dakikada bir hareket eden trenler aracılığı ile 30 dakikada ulaşabilirsiniz.

?Aziz Sergiev Teslis Manastırı ziyaret saatleri 10.00-18.00. Manastır, haftanın 7 günü ziyarete açık. ? Aziz Sergiev Teslis Manastırı giriş ücreti 150RUB.

2. Arkhangelskoe

Arkhangelskoe-Moskova-Cevresinde-Gezilecek-Yerler

Arkhangelskoe, Moskova şehir merkezinin 22 km batısında yer alan ve göz alıcı mimarisiyle ziyaretçilerini büyüleyen bir malikâne ile onu çevreleyen dev parktan oluşuyor. 1670’te inşa edilen yapı, tarih boyunca Rus aristokratları arasında el değiştirmişse de son olarak Rusya’nın toprak zengini entelektüellerinden biri olarak bilinen Prens Nikolai Yusupov’un evi olmuş.

Felsefi tartışmalar için Voltaire’i ve şair Puşkin’i ağırlayan Arkhangelskoe, birçok sanat eserine de ev sahipliği yapıyor. Moskova şehir merkezinde yer alan Tushkinskaya İstasyonu’ndan metroya binerek Arkhangelskoe durağında inip, indiğiniz noktadan her 20 dakikada bir kalkan 594 numaralı otobüse binerek malikâneye ulaşabilirsiniz.

?Arkhangelskoe ziyaret saatleri 10.00-17.00. Malikane, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü ziyarete açık. ? Arkhangelskoe giriş ücreti 500RUB.

3. Sergey Posad

Sergey Posad

Sergey Posad, Moskova’ya, yaklaşık 75 km uzaklıkta ‘Altın Halka’ olarak adlandırılan ve Moskova ile çevresini tanımlayan, bölgenin en güzel şehirlerinden biri. Bu halkada yer alan şehirler arasında 12 ile 17. yüzyıl Rus mimarisinin sergilendiği Sergey Posad, Moskova’nın en güzel açık hava müzesi niteliğinde.

Sergey Posad’daki yapıların birçoğunda, ünlü Rus sanatçı Andey Rublov’un çalışmalarını görmeniz mümkün. Orman içerisinde yer alan şehrin en büyük manastırının temellerini atan Rahip Sergius’un Mezarı Ortodokslar tarafından kutsal kabul ediliyor.

4. İzmailov Parkı

İzmailov Parkı

İzmailov Parkı, Moskova’nın batısında yer alan devasa bir park alanı. 1931’de düzenlenen ve 1534 hektarlık alanıyla New York’taki Central Park’ın altı katı büyüklüğündeki İzmailov Parkı, dünyanın en büyük parklarından biri olarak kabul ediliyor. Parkta aynı zamanda, şaşırtıcı derecede, çok çeşitte hediyelik eşyanın satıldığı, yüzlerce tezgâh yer alıyor.

Burada hediyelik eşyalardan öte, özellikle II. Dünya Savaşı’ndan kalma eşyalar, antikalar, boyanmış tahta yumurtalar, eski Sovyet asker şapkaları ve ceketleri, madalyalar, madeni paralar, pullar, kehribar mücevherler, Lenin büstleri, sigara tabakaları ve daha sayısız obje bulunuyor. Her hafta sonu açılan pazara, Moskova’dan hareket eden metro ile 20 dakikada ulaşım mümkün.

5. Kuskova

Kolomenskoe

Kuskova, Moskova’nın güneydoğusunda bulunan ve müze haline dönüştürülen ihtişamlı bir malikane. 18. yüzyılın ortalarında yapılan 32 hektarlık bu süslü bahçelerle çevrili, heybetli ahşap sarayı o dönemlerde Moskova’nın Versailles’ı olarak bilinirmiş.

Kont Earl Sheremetyev’in konutu olan ve zengin süslemeleriyle dikkati çeken saray, Kont Şeremetev’in konuklarını eğlendirmek amacıyla, sahte deniz çarpışmaları sahnelediği göle, yukarıdan bakıyor. Gölün diğer tarafında ise plajlar, çocuk bahçeleri, gölgeli patikalar ve büyük bir park daha bulunuyor.

Fransız bahçelerinde dönemin ünlü heykeltıraşların yaptığı heykeller, İtalyan Evi, Hollanda Evi, Seramik Müzesi, Grotto ve İnziva Evi yer alıyor. Moskova’dan Ryazanski Prospekt’e kadar metroyla gelip, sonra da bölgeye gelen bir otobüse binerek Kuskova’ya buraya ulaşabilirsiniz.

?Kuskova ziyaret saatleri 10.00-17.00. Malikane, haftanın 7 günü ziyarete açık. 10.00-17.30. ? Kuskova giriş ücreti 500RUB.

6. Kolomenskoe

Kolomenskoe

Kolomenskoe, Kremlin’in yaklaşık 10 km güneyinde, ırmağa bakan bir uçurumda, Moskova Nehri’nin yüksek kıyısında yer alıyor. Moskova’nın güney kıyısında yer alan şehir içindeki bir cennet olan Kolomenskoe, Moskova’nın en güzel parkı ve 16. yüzyıldan kalma pek çok mimari eserin bulunduğu bir açık hava müzesi.

700 yıllık meşe ağaçları ile 200 yıllık dişbudak ağaçlarının koruma altında bulunduğu 350 hektarlık alanı kaplayan parkta, 16 ve 17. yüzyıl tarihli Miraç Kilisesi, Kazan Kilisesi, Aziz George Çan Kulesi ve Büyük Petro’nun Kulübesi yer alıyor.

Kolomenskoe Parkı içerisinde, çeşitli festivaller, dans ve müzik gösterileri ile Rus kültürüne ait kostüm, yemek ve oyunlar düzenlendiği gibi, küçük bir açık hava tiyatro sahnesinin de bulunduğu parkta, hafta sonları at kiralamak mümkün. Moskova’dan Kolomenskoe İstasyonu’na kadar metroyla gelip buradan 10 dakikalık bir yürüyüşle Kolomenskoe’ye ulaşabilirsiniz.

İsa’nın Göğe Yükselişi Kilisesi, Miraç Kilisesi olarak da biliniyor. Rus Çarı Korkunç İvan’ın doğumunu kutlamak amacıyla yapılan kilise, Rus kilise mimarisinin Bizans mimarisiyle sentezlenmesiyle ortaya çıkmış. 70 metrelik, zarif bir külahı, güneyden saldıran Moğollara karşı, bir gözlem kulesi olarak kullanılan kilise, 1994’ten bu yana UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Kazan Kilisesi, Kolomenskoe’nun giriş kapısına daha yakın bir noktada bulunuyor. Altın yaldızlarla süslü, zarifçe orantılanmış gök mavisi kuleleriyle 17. yüzyıl tarihli güzel yapılarından biri.

Büyük Petro’nun Kulübesi, Rus ahşap mimarisinin en güzel örneklerinden. Ahşap mimari müzesi haline getirilen Kolomenskoe’nin en önemli parçası olan Büyük Petro’nun Kulübesi, küçük ahşap bir ev. Rus Çarı Petro’nun 1702’de bir süre kaldığı ev buraya, kuzey kıyılarındaki Arhangelsk’ten taşınmış.

7. Borodino Savaşı Panaromik Müzesi

Borodino Savaşı Panaromik Müzesi

Borodino Savaşı Panaromik Müzesi, Moskova’nın 130 km batısındaki Kutuzov’da yer alıyor. Moskova Nehri üstündeki köprübaşında yapılan Borodino Muharebesi, Napolyon Savaşları sırasında Fransız ordularına Moskova yolunu açan muharebenin gerçekleştiği yer.

Rus sanatçı Rubo’nun, savaşın 100. Yıldönümü şerefine, 1912’de yaptığı devasa tablo üzerinde, 3 boyutlu olarak savaş alanında bulunma şansı sağlıyor. Müzenin tam arkasında bulunan Kutuzov Kulübesi ise, Mareşal Kutuzov’un, generalleriyle birlikte bir savaş konseyi düzenlediği köy kulübesinin bir kopyası.

?Borodino Savaşı Panaromik Müzesi ziyaret saatleri 10.00-17.00. Müze, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü ziyarete açık. ? Borodino Savaşı Panaromik Müzesi giriş ücreti 500RUB.

Moskova’ya nasıl gidilir

Moskova‘ya Türkiye’den direkt ve aktarmalı uçak seferleri ile ulaşılabiliyor. İstanbul Havalimanından Türk Hava Yolları Vnukovo Havalimanına, Aeroflot Sheremetyevo Havalimanına; Sabiha Gökçen Havalimanından ise Pegasus Moskova Domodedovo Havalimanına düzenli sefer düzenliyor. İstanbul-Moskova uçuş süresi 2 saat 55 dakika.

Moskova’da 8 havalimanı olsa da uluslararası uçuşlarda sıklıkla kullanılan havalimanları Vnukovo, Sheremetyevo ve Domodedovo. Moskova’ya Ukrayna’nın başkenti Kiev, Belarus’un başkenti Minsk ve Gürcistan’ın başkenti Tiflis’ten aktarmalı uçuşlarla da ulaşılabiliyor.

En uygun Moskova uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Yaz aylarında Antalya, İzmir, Gazipaşa ve Dalaman’a Moskova’dan charter uçak seferleri yapılıyor. Bu uçaklar Rus turistleri ülkemize getiriyor. Dönüşte uçaklar boş gittiğinden çok uygun fiyata uçak bileti bulabilirsiniz.

Moskova, geniş sokakları, Stalin apartmanları, her daim sıcak evleri, gece kulüpleri, insanları, parkları ve şehir çevresindeki bozulmamış doğasıyla, kent merkezinde olduğu kadar çevresinde de gezilecek ve keşfedilecek pek çok alternatife sahip.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here