Uçak Bileti

Monaco dendiğinde her zaman akla küçük ve zengin bir prenslik olduğu gelse de bu Avrupa ülkesi aynı zamanda görkemli bir tarihe ve oldukça kozmopolit bir halka da ev sahipliği yapıyor.

Kaliteli, seçkin ve lüks bir tatil için en ideal noktalardan biri olan Monaco’nun gezilecek yerler açısından kısıtlı bir yüz ölçümü olsa da burada pek çok farklı alternatif bulabilirsiniz. Vatikan‘ın ardından dünyanın en küçük ikinci ülkesi olan bu şehir devlet gezilmesi gereken yerler bakımından Monte Carlo, Monaco Ville, Fontvielle ve La Condamine olmak üzere 4 ayrı bölgeden oluşuyor.

monaco nasil gezilir

Monako nasıl gezilir

1. Monako gezilecek yerler

Monako çok küçük bir ülke. Buna rağmen düz alana rastlamak çok mümkün değil. Monako’da yürüyerek gezmek ve bir yerleri keşfetmek efor istiyor. Bazı yerlerde halka açık asansörler yer alıyor ancak çok az sayıda ve genelde ihtiyacınız olduğunda bulamıyorsunuz.

Elbette çoğu insan gibi araç kiralayarak gezebilirsiniz ancak Monako’da yollar çok sıkışık. Yolunuzu bulmak için navigasyona da güvenemiyorsunuz çünkü yollar üst üste olduğunda navigasyon bile kayboluyor.

Mobil Uygulama

Monako’yu keşfetmek için en uygun ve hesaplı yöntem Monako’nun kusursuz otobüs hatlarını kullanmak. Biletinizi otobüse bindiğinizde alabiliyorsunuz.

Monaco Top Cars Collection ismiyle de bilinen ve 1923 – 2005 yılları arasında yaşamış olan Prens Rainier‘ın kişisel otomobil koleksiyonundan oluşan müze atlamamanız gereken ilginç bir yer. Avrupa ve Kuzey Amerika menşeli yüzlerce klasik otomobil modelini içeriyor.

Oceanographic-Museum

Yine I. Prens Albert‘ın denize ve deniz canlılarına karşı merakı sonucu oluşturulan Oşinografi Müzesi (Oceanographic Museum), dünyadaki nadir deniz bilim müzeleri arasında. Tarihi bir bina içerisinde sergilenen koleksiyonda balina, deniz atı, deniz kaplumbağası iskeletleri, gemi modelleri, denizcilik araçları ve silahlar gibi birçok kalıntı bulunuyor.

Saint Nicholas Katedrali olarak da bilinen ve ilk olarak 1875 yılında inşa edilmeye başlanan Monako Katedrali (Monaco Cathedral), 1903 yılında tamamlandı. Köklü bir geçmişe sahip olan bu tarihi katedral, ismini Monako’ya ilk kilisenin inşa edilmesini sağlayan St. Nicholas‘tan alıyor.

Prens Louis tarafından oluşturulan ve Napolyon dönemine ait birçok eseri, aracı ve eşyayı içinde barındıran Napolyon Müzesi (Napoleon Museum), özellikle Fransa tarihi ve Fransız İmparator Napolyon ile ilgili olanlar için eşsiz bir kaynak oluşturuyor.

2. Popüler yerlere erken gidin

Şehri gezmeye erken çıkabilirsiniz. Örneğin Monako’nun tarihi kısmı Le Rocher’i görmeye gidebilirsiniz. Erken dışarı çıkmanın tek dezavantajı bazı küçük dükkanların henüz açılmamış olması. Ancak kalabalık olmadan etrafı görmeniz için iyi bir fırsat.

Görmeniz gereken yerlerden biri Prince’s Palace. Monako’nun başkenti olan Monaco Ville‘de yer alan Prenslik Sarayı (Prince’s Palace), isminden de anlaşılabileceği gibi Monako prenslerinin ve ailelerinin yaşadığı alanı meydana getiriyor.

Avrupa ve Akdeniz mimarisinin başarılı bir örneği olan Prenslik Sarayı, Monako’da en çok ziyaretçi çeken yapılar arasında bulunuyor. Sarayın bahçesinde restoran ile hediyelik eşya dükkanı da bulunuyor. Öğlene doğru sarayın önü nöbet değişimini izlemek isteyenlerle doluyor.

3. Fontvieille kasabasını atlamayın

Fontvieille, Monako’nun en modern bölgesi ve deniz doldurularak kurulmuş. Burada yer alan Philatelic Museum’da (Pul- Filateli Müzesi) madeni paralar, banknotlar ve pullar sergilenirken Museum of the Prince’s müzesinde klasik araba koleksiyonu sergileniyor.

Etrafta dolaşarak keşfetmek için harika bir yer burası. Küçük bir hayvanat bahçesi de olan bölgenin limanın etrafında dolaşabilirsiniz. Ayrıca ünlü stadyumunu, heykelleri ve bahçeleri gezebilirsiniz.

4. Bahçeler

Japanese-Garden-Monaco

Monako’da nereye gitseniz muhteşem bahçelerle karşılaşıyorsunuz. Casino etrafı, deniz kenarındaki Japon Bahçesi, Fontvieille kasabasındaki UNICEF bahçesi ve Princess Grace Gül Bahçesi, Monako’nun en bilinen yeşil alanlarından.

Şehirdeki en sıra dışı duraklardan biri olan Japon Bahçeleri (Japan Gardens), ödüllü tasarımcı Yasuo Beppu tarafından inşa edildi. Monako gibi bir Avrupa ülkesinde Uzak Doğu rüzgarlarının estiren bu bahçeler huzur dolu atmosferi ve muhteşem görüntüsüyle ülkenin en çok ziyaretçi çeken yerlerinden biri.

5. Havai fişek gösterisi izleyin

Monako’da yaz aylarında hafta sonları görkemli havai fişek gösterileri düzenleniyor. Hatta her sene muhteşem bir manzara sunan özel bir havai fişek yarışması da yapılıyor. Havai fişek gösterileri genelde Sporting Club’da akşam yemeğine gelen ziyaretçiler için yapılıyor.

Tavanı açılarak yemek yiyenlerin bu güzel manzarayı seyretmesi sağlanıyor. Eğer yüksek bir binaya çıkarsanız akşam vakti Sporting Club’in iç tasarımını görebilirsiniz.

6. Farklı pullar satın alın

Monako’da ilginç pullar alabileceğiniz çok sayıda postane bulunuyor. Palais de La Scala’da yer alan ana postane ofisi pul tutkunları için mutlaka uğranması gereken bir yer.

Siz de koleksiyon yapmasanız da arkadaşlarınıza göndereceğiniz bir kartpostalın üzerinde bu güzel pullardan birinin olmasını isteyebilirsiniz.

7. Monako’nun iç kısımlarını unutmayın

Eze
Eze

Monako’ya çok yakın mesafede Fransa’ya bağlı Eze ve Sainte-Agnes köyleri Monako rotasına ekleyebileceğiniz yerler arasında. Eze köyü dar sokakları ve muhteşem manzarası ile bir tepenin üstünde yer alan şirin bir köy. Kalabalık olduğundan sezon dışında ziyaret etmeniz daha iyi olur. 

Sainte-Agnes de yine bir tepede kurulu rüzgarı ve manzarasıyla büyüleyici bir köy. Köyde yer alan hisarı rehberli turlarla gezebilirsiniz. Sainte-Agnes, Eze köyü kadar kalabalık olmuyor.

En ucuz Nice uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here