Uçak Bileti

Vatikan’dan sonra dünyanın en küçük ülkesi olan Monako, küçük yüzölçümüne rağmen gezilip görülecek pek çok yere sahip. Küçük bir hafta sonu kaçamağı için gidebileceğiniz bu ülke, enfes sahillerinin yanı sıra bölgenin kültürel ve tarihi zenginliklerini gözler önüne seren müzeleriyle de öne çıkıyor. Eğer siz de Avrupa geziniz sırasına Monako müzelerini ziyaret etmek istiyorsanız, listedeki yerleri mutlaka görmelisiniz.

Monako’da Görebileceğiniz 6 Müze

1. Okyanus Bilimi Müzesi

Ülkenin en fazla ziyaret edilen müzelerinden biri olan Okyanus Bilimi Müzesi (Oceanographic Museum of Monaco) denizlerin derinliklerinde görebileceğiniz dört binden fazla canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Okyanus Müzesi, birbirinden ilginç deniz canlılarının yanı sıra bulunduğu tepeden görünen harika manzarasıyla da büyülüyor.

2. Napolyon Müzesi

Napolyon Müzesi (Napoleon Museum), Fransa İmparatoru Napolyon’un yaşadığı döneme ait çok sayıda eşya ve eserin sergilendiği ilgi çekici bir müze. Prens Louis II tarafından bir araya getirilen koleksiyonun sergilendiği bu müzede, Fransa tarihine dair ilginç bilgiler öğrenebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Wax Museum of the Princes of Monaco

Rue Basse’de bulunan Wax Museum of the Princes of Monaco (Monako Prensleri Balmumu Müzesi), Monako Prensliğini yöneten Grimaldi hanedanı mensuplarının balmumu heykellerinin sergilendiği çarpıcı bir müze. Bu müzeye gittiğinizde Grimaldi hanedanının eski dönemlerdeki giyim tarzını ve yaşayış biçimini yakından görebilirsiniz.

4. Stamps and Money Museum

Ülke tarihi boyunca kullanılan para ve pulların sergilendiği koleksiyonuyla göz alan Stamps and Money Museum (Pul ve Para Müzesi), haftanın her günü ziyarete açık. Giriş ücreti yetişkinler için 3 Euro, öğrenci ve çocuklar içinse 1,50 Euro. Müze ekim – haziran ayları arasında 09.30-17.00, temmuz – eylül döneminde de 09.30-18.00 saatleri arasında gezilebilir.

5. Musée de la Chapelle de la Visitation

Rubens, Ribera ve Zurbaran’ın eserlerini görebileceğiniz Musée de la Chapelle de la Visitation, pazartesi hariç haftanın her günü 10.00 ve 16.00 saatleri arasında gezilebiliyor. İtalyan Barok tarzı mimarinin en iyi örnekleri arasında gösterilen binası ve koleksiyonuyla ünlenen bu müzeyi gezmek için en fazla bir saat ayırmanız yeterli.

6. Nouveau Musée National de Monaco

Nouveau Musée National de Monaco (Monako Yeni Ulusal Müzesi), 875 metrekarelik sergi alanına sahip görkemli bir müze. İçinde modern sanat eserlerinin yer aldığı bu müzede çok sayıda atölye çalışması da düzenleniyor. 2008 yılından bu yana müze olarak kullanılan bina, günümüzde ülkenin en çok ziyaret edilen müzelerinden.

Monako Prensliği olarak da bilinen bu Akdeniz ülkesini gezerken unutulmaz bir kültür sanat turu yapmak istiyorsanız, ülkenin dört bir yanına dağılan bu müzeleri gezebilirsiniz. Monako sokaklarında dolaşıp, bu etkileyici müzeleri ziyaret etmek için yapmanız gereken ilk şeyse Monako uçak bileti fırsatlarına göz atmak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here