Uçak Bileti

Orta Doğu’nun en etkileyici turizm destinasyonlarından biri olan Lübnan, tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleriyle bölgeye giden turistleri kendine hayran bırakıyor. Yaşanan acı dolu savaş dönemi sonrasında hızlı bir toparlanma sürecine giren ülke, Orta Doğu’nun Paris’i olarak anılan Beyrut’un yanı sıra Sayda, Tripoli, Sur, Zahle, Biblus gibi birbirinden önemli şehirleriyle göz alıyor.

Lübnan’da Görebileceğiniz 7 Yer

1. Baalbek

Ülkenin doğusunda Beka Vadisi’nde yer alan Baalbek tapınak şehrinin geçmişinin günümüzden beş bin yıl önceye dayandığı düşünülüyor. Tarih boyunca Fenikeliller, Yunanlılar ve Romalılar tarafından kutsal olarak kabul edilen bu şehirde, farklı tanrılara adanan çok sayıda tapınak görebilirsiniz.

2. Baatara Gorge Waterfall

Baatara Gorge Waterfall (Baatara Gorge Şelalesi), Baatara Çukuru Şelalesi ismiyle de biliniyor. 225 metre derinliğindeki bir mağaraya düşen sularıyla gizemli ve etkileyici bir görüntü oluşturan bu şelale çevresindeki doğal köprüler ise bu manzarayı kusursuzlaştırıyor. Bu şelaleyi görmek için en uygun zaman kar sularının eridiği mart-nisan ayları arasındaki dönem.

3. Beyrut Ulusal Müzesi

Birinci Dünya Savaşı’ndan itibaren bir araya getirilen çok sayıda arkeolojik eserin sergilendiği Beyrut Ulusal Müzesi (The National Museum of Beirut), ülkenin en çok ziyaret edilen yerlerinden. 1942 yılında açılan bu müze Beyrut’ta bulunuyor.

Mobil Uygulama

4. Roma Hamamı Kalıntıları

Beyrut’ta yer alan Roma Hamamı Kalıntıları (Roman Bath Vestiges), arkeolojik gezilere meraklı olan turistler için oldukça cazip bir yer. Romalılar döneminden günümüze dek gelen bu hamam kalıntılarını görmek isteyenler Parlamento binası yakınlarındaki bu arkeolojik alanı mutlaka ziyaret etmeli.

5. Mzaar Kfardebian

Aralık ve nisan ayları arasında karın yoğun olarak görüldüğü Mzaar Kfardebian, Lübnan’a kayak turizmi için gelen turistlerin gözdesi. Başkent Beyrut’a yaklaşık bir saat uzaklıkta olduğu için ulaşım konusunda da sorun yaşamayacağınız bu yer, Orta Doğu coğrafyasının en büyük ve önemli kayak merkezlerinden biri olarak biliniyor.

6. El Ömer Camii

Eski bir Haçlı kilisesi olan El Ömer Camii (Al-Omari Mosque), günümüzde İslam mimarisinin en değerli örnekleri arasında kabul ediliyor. Beyrut şehrinde yer alan ve mimarisiyle göz alan bu dini yapının geçmişi 12. yüzyıla dek uzanıyor.

7. Nicolas İbrahim Sursock Müzesi

Beyrut şehrinde sanatsal bir gezi yapmak isteyenlerin uğrak ziyaret adresleri arasında bulunan Nicolas İbrahim Sursock Müzesi, eski bir konak. Lübnanlı koleksiyoncu Nicolas Sursock’un müze olması için bağışladığı ve 1961 yılında Nicolas İbrahim Sursock Müzesi (Sursock Museum) ismiyle ziyarete açılan bu müzede çok sayıda çağdaş sanat eseri sergileniyor.

Eğer siz de Orta Doğu coğrafyasını daha yakından keşfetmek istiyorsanız Lübnan uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahat planlarınıza başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here