Uçak Bileti

Çocukları eğlence dolu bir yolculuğa çıkarmak istiyorsanız onları; dev oyuncaklara, sokaklarında çizgi film kahramanları ve animasyon karakterlerinin dolaştığı parklara ya da yalnızca belgesellerde rastladıkları egzotik hayvanların yaşadığı, dünyaca ünlü hayvanat bahçelerine götürmeye ne dersiniz? Siz ‘hayır’ deseniz bile onların ortalığı yıkan ‘evet’ çığlıkları şimdiden kulaklarımızda yankılanmaya başladı. Üstelik çocuklarla gezilecek yerler konusunda fazla fikriniz olmaması da hiç önemli değil, biz sizin için bu işi de hallettik. İşte muhteşem atmosferleriyle çocukları büyüleyecek o yerlerden bazıları.

Dünyada Çocuklara Eğlence Vaat Eden Yerler

1. Disneyland

Disney kahramanlarına hayran olan bir çocuğa sahipseniz, ona Disneyland‘ın sonsuz dünyasını keşfetmesi için bir bilet alıp, mutluluktan havalara uçmasını sağlayabilirsiniz. Hong Kong, Paris, Florida,Tokyo ve Kaliforniya gibi dünyanın pek çok farklı yerlerinde bulunan bu dev eğlence parkında; Disney karakterlerinin kostümlerini giyen animatörleri görüp, Fantasyland, Adventureland, Discoveryland, Frontierland ve Main Street USA gibi tematik alanları gezebilir, animasyon gösterileri eşliğinde keyif dolu zamanlar geçirebilirsiniz.

2. New York, Bronx Hayvanat Bahçesi

Mobil Uygulama

New York’da bulunan ve 1899 yılında, 265 dönüm arazi üzerine kurulan Bronx Hayvanat Bahçesinde, yaklaşık 650 farklı türden 4 bin hayvan barınıyor. Eğer siz de çocuklarınıza hayvan sevgisi aşılamak ve bilgi dağarcıklarına bu zamana kadar hiç duymadıkları hayvan isimleri eklemek istiyorsanız, Bronx Hayvanat Bahçesini ziyaret edebilirsiniz. Bronx’un giriş ücretleri, yaz dönemini kapsayan 30 Mart ve 4 Kasım tarihleri arasında; 13-65 yaş arası ziyaretçiler için $36.95, 65 yaş ve üzeri için $31.95, 3-12 yaş arası çocuklar içinse $26.95. İki yaş ve altı çocukların ücretsiz olarak girebildiği parkın giriş ücretleri, her yıl yaz ve kış dönemi için ayrı ayrı belirleniyor.

3. Hollanda, Efteling

Lunapark denildiğinde çocukların gözlerinde beliren mutluluğu görmek için Hollanda gezinizde, dünyanın en eski lunaparklarından Efteling‘e uğrayabilirsiniz. Amsterdam’a yaklaşık bir buçuk saat uzaklıktaki bu tematik park, heyecan veren oyuncakların yanı sıra Uyuyan Güzel, Hansel ve Gratel gibi masalların fantastik dünyasını yaşatan aktiviteleri, masallarda geçen mekanları gerçeğe dönüştüren evleri, sarayları ve konuşan ağacıyla, masal diyarlarında unutulmaz bir yolculuk yapma fırsatı sunuyor. Yılın 365 günü açık olan Efteling, perşembe ve cuma günleri 11.00-18.00, haftanın diğer günleri ise 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebilir. Giriş ücreti 4-60 yaş arası ziyaretçiler için € 38,00, 60 yaş ve üzeri içinse € 36,00. Dört yaş altı çocuklar ise parka ücretsiz olarak girebiliyor.

4. Los Angeles, Universal Stüdyoları Eğlence Parkı

Universal Stüdyoları Eğlence Parkı, özellikle çocuklarlar yapılan Los Angeles gezilerinin en popüler ziyaret noktalarından. Eğer siz de çocukların televizyon ve bilgisayarlarda gördükleri filmlere sahne olan gerçek mekanları görüp, sinemanın etkileyici dünyasını keşfetmesini istiyorsanız, Universal Stüdyolarını mutlaka görmelisiniz. Ünlü animasyon filmlerinin perde arkasını görme imkanı bulacağınız bu parka yaz aylarında gitmeyi düşünüyorsanız, yanınıza güneş kremi almayı ihmal etmeyin, zira parkı gezerken güneşe oldukça fazla maruz kalacaksınız.

5. Seul, Lotte World

Güney Kore’nin başkenti Seul’da bulunan Lotte World, 128 bin 246 metrekarelik alanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girip, ‘Dünyanın En Büyük Kapalı Alan Eğlence Parkı’ unvanını aldı. 1989 yılında açılan Lotte World’de alışveriş merkezi, müze, spor alanları gibi yerlerin yanı sıra Drunken Basket, Giant Loop, Camelot Carrousel ve Flume Ride gibi eğlence alanları da var. Yılın her günü 09.30-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Lotte World’ün giriş ücreti; 18-65 yaş arası kişiler için 52,000 won, 13-18 yaş için 45,000 won, 3-12 yaş için 41,000 won, üç yaş ve altı için de 13,000 won.

Bonus: Gaziantep Hayvanat Bahçesi

‘New York, Los Angeles, Seul gibi dünyanın en büyük şehirlerinden sonra, bize Gaziantep’i mi öneriyorsun’ diye düşünmeyin çünkü Gaziantep Hayvanat Bahçesi, bin dönümlük arazisiyle Türkiye’nin en geniş, dünyanın ise dördüncü en büyük hayvanat bahçesi unvanını taşıyor. Eğer çocuklu bir seyahat için dünyanın bir ucuna gitmeyi gözünüzde büyütüyorsanız, Türkiye’nin gurme turizmiyle ünlü bu enfes şehrini ziyaret edip, çocuklarınızın hayvan dostlarıyla birlikte harika zamanlar geçirmesini sağlayabilirsiniz. 325 farklı türden ve 7 bin 100 hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yılda yaklaşık üç buçuk milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Nisan-eylül döneminde 09:00-18.00, ekim-mart döneminde ise 08.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen hayvanat bahçesine, öğrenciler 3 TL, yetişkinler ise 6 TL ödeyerek girebiliyor.

Siz de bu şahane yerleri görüp, çocuklarınızla unutulmaz anlar yaşamak istiyorsanız, uçak bileti kampanyalarına göz atıp, seyahat planlarınıza başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here