Uçak Bileti

Karnak, Eski Mısırlılar tarafından inşası 2000 yıldan fazla süren bir tapınaklar şehri. Dünyada bugüne kadar inşa edilmiş en geniş antik yapı. Dünyanın en eski ve gizemli uygarlığının Mısır’ın, Luksor şehrinin 2,5 km kuzeyinde, küçük bir köyü olan el-Karnak’ta yer alan tapınak antik Mısır rotasında görülmesi gereken bir yer. Hurghada tatili yaptığınızda bu tapınağa da günübirlik düzenlenen turlara katılın.

Hurghada uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Karnak Tapınağı, bütün din yapılarının anası olarak geçiyor ve burası 4,000 yıl önce hac yeriydi. 800 metre genişliğinde ve 1,5 km uzunluğunda arasında geniş bir bölgeyi kapsıyor. 61 dönüm alana yayılan Amon’un kutsal kutusu, ortalama 10 Avrupa katedralinden daha fazla bir alana yayılmış. Çok etkileyici bir tapınak burası.

Mısır tarihi ve mitolojisi hakkında önemli bilgiler veren Karnak’ta, şimdiye kadar 8,000 adak taşı, 450 heykel ve 10’a yakın sfenks bulundu. Tapınak kompleksinin, güney yönündeki 8 hektarlık alanda, hâlen kazı araştırmaları sürüyor. Kim bilir Mısır’ın kızgın kumları bağrında daha neler saklıyor.

Mobil Uygulama

Tamamı kesme tastan inşa edilen Amon kompleksinde, pek çok yazıt ve tasvirlerin islenmesi bu kompleksi aynı zamanda dünyanın en büyük ve en eski arşivlerinden biri haline getirmiş. Karnak’ın süsleme sanatı kabartmadan çok kazımadır.

Karnak Tapınağı, bütün din yapılarının anası ve burası 4,000 yıl önce hac yeriydi. 800 metre genişliğinde ve 1,5 km uzunluğunda arasında bir bölgeyi kapsıyor. 61 dönüm alana yayılan Amon’un kutsal kutusu, ortalama 10 Avrupa katedralinden daha fazla bir alana yayılmış.

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Karnak Tapınağı’na ev sahipliği yapan Luksor, bugün dünyanın en büyük açık hava müzesi olarak kabul ediliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here