Uçak Bileti

Avusturya’nın güneybatısında, Alp Dağları’nın eteklerinde, Almanya sınırında yer alan masalsı şehir Salzburg, ülkenin en popüler turizm destinasyonlarından biri. Salzach Nehri’nin iki yakasına kurulu Salzburg, orta çağ izlerini taşıyan etkileyici mimari yapıları, barok meydanları, heybetli kale ve şatoları, tarihi kent merkezi ile Avrupa’nın en iyi korunmuş kentlerinden biri.

Sahip olduğu doğal ve tarihi zenginliklerle ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Salzburg’un görkemli yapılarından Mirabell Sarayı, Avrupa’nın en güzel barok bahçelerinden biri olarak kabul edilen Mirabell Bahçesi‘nin içerisinde yer alıyor. Salzburg Prensi’nin misafirleri için yaptırdığı sarayın mimari üslubu kadar sarayın bulunduğu bahçe de başyapıt olarak kabul ediliyor.

Mirabell Sarayi salzburg

Mirabell Sarayı

Avusturya’nın önemli turizm destinasyonlarından Salzburg, her yıl 5 milyonu aşkın yabancı turist ağırlıyor. Kentin insanlık tarihi ile yaşıt zengin tarihi ve kültürel mirası Salzburg’u tam anlamıyla bir açık hava müzesine çevirmiş durumda.

1606 yılında Prens-Başpiskopos Kurt Dietrich Raitenau’nun emriyle inşa edilen Mirabell Sarayı (Schloss Mirabell), Avrupa’nın en güzel barok bahçeleri arasında gösterilen Mirabell Bahçesi’nin tam ortasında konumlanıyor. Saray ve bahçesi 1997’den bu yana Salzburg’un Eski Şehir Merkezi ile birlikte UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Mobil Uygulama

Saray, kentin Orta Çağ surlarının kuzeyindeki Salzach Nehri’nin kıyısında konumlanıyor. Gut hastalığına yakalanan Prens-Başpiskopos Kurt Dietrich Raitenau’nun kentin merkezinden uzaklaşmak ve metresi Salome Alt ile gözden uzakta zaman geçirmek için inşa edilen yapı altı aylık rekor bir sürede tamamlandı. Yapıldığı dönemde Altenau Kalesi olarak adlandırılan sarayın ismi İtalyanca Mirabil (takdire şayan) ve Bella (güzel) kelimelerinin birleşmesinden oluşuyor.

1866’da Salzburg şehir yönetimi tarafından satın alınan saray, II. Dünya Savaşı’ndan sonra geçici olarak belediye başkanlığı için kullanıldı. Saray, günümüzde de belediyenin bazı idari organlarına ev sahipliği yapıyor.

Marble Hall (Mermer Salon)

Mirabell Salzburg

Mirabell Sarayı’nın en ünlü bölümü olan Marble Hall (Mermer Salon), Luz Leskowitz’in yönettiği Salzburg Sarayı Konserleri’nin düzenlendiği yer. Prens-başpiskoposların eski ziyafet salonu olan Marble Hall, günümüzde dünyanın en güzel düğün salonlarından biri olarak kabul ediliyor.

Yıl boyunca birçok çiftin düğününün de gerçekleştirildiği salonda evlenenler arasında Adolf Hitler’in karısı Eva Braun’un kız kardeşi Gretl Braun da bulunuyor. Braun, bu salonda 3 Haziran 1944’te bir Nazi subayı olan Hermann Fegelein ile evlendi. Düğünde çiftin nikah şahitlerinden biri de Adolf Hitler’di.

Ünlü besteci Mozart ve babasının da müzik yaptığı Mermer Salon, günümüzde düğünler, konferanslar ve ödül törenlerine ev sahipliği yapıyor. Mermer Salon’a çıkan çok sayıda melekle dekore edilen Melek Merdiven ise yapının en ilgi çeken bölümlerinden.

Mirabell Bahçesi

Mirabell Bahcesi

Salzburg’ta şehrin kalbinde, Mirabell Sarayı ile birbirini tamamlayan Mirabell Bahçesi, 1690’da Başpiskopos Johann Ernst von Thun tarafından tamamen yeniden tasarlandı. Barok bir tarzda dekore edilen bahçenin katedral ve kaleye doğru olan görsel yönelimi bahçenin ihtişamını artırıyor.

Bahçenin içerisinde her biri birbirinden etkileyici çok sayıda çeşme ve heykel bulunuyor. At heykelinin bulunduğu Pegasus Çeşmesi’ne 1913’te Innsbruck’tan Kaspar Gras hayat vermiş. Büyük Çeşme’nin (Çeşme Havuzu) etrafında Ottavio Mosto’nun (1690) dört figür grubu bulunuyor. Bu figürler ateş, hava, toprak ve su olmak üzere 4 elementi sembolize ediyor.

Hedge Tiyatrosu, Mirabell Bahçesi’nin batısında yer alıyor. Alpler Bölgesi’nin en eski açık hava tiyatrolarından biri olan bu tiyatro yaz aylarında özel etkinlikler, tiyatro, konser ve festivallere sahne oluyor. Bahçenin en merak edilen bölümlerinden biri de Cüce Bahçesi. Başpiskopos Franz Anton Fürst Harrach’ın yönetimi döneminde düzenlenen bu bahçede beyaz Untersberger mermerinden yapılmış 28 cüce bulunuyordu. Bu cücelerden yalnızca 17’si günümüze dek ulaşmayı başardı. Bahçede Gül Bahçesi ve palmiyelerle bezeli Orangery bölümü de bulunuyor.

Mirabell Sarayı ve Bahçesi nerede

Mirabell Sarayı ve Bahçesi ziyaret bilgileri ve giriş ücreti

Adres: Schloss Mirabell, Mirabellgarten Mirabellplatz 4, 5020 Salzburg Tel: +43662 8072-0
Giriş Ücreti: Mirabell Sarayı ve Bahçesi ücretsiz ziyaret edilebiliyor.
Ziyaret Saatleri: Mirabell Sarayı ve Melek Merdiveni haftanın 7 günü 08.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Mermer Salon, pazartesi, çarşamba, perşembe 08.00-16.00; salı ve cuma günlerinde ise 13.00-16.00 saatleri arasında ziyarete açık. Sarayın diğer odaları belediye meclisine ev sahipliği yaptığından bu odalar halka açık değil. Mirabell Bahçesi ise her gün 08.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Salzburg’ta gezilecek yerler arasında bulunan Mirabell Sarayı ve Bahçesi, kentin zengin ve görkemli tarihi geçmişine tanık olmak için en doğru adreslerden.

En ucuz Salzburg uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında. Avusturya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here