Uçak Bileti

Marmaris, Muğla sınırları içerisinde yer alan, Akdeniz’de yeşilin ve mavinin her tonuyla taçlandırılmış tatil beldesi. Heredot’un yaşadığı dönemlerden bu yana güzelliği ile, yılın 12 ayı boyunca ruhu okşayan yumuşak iklime sahip olan Marmaris, cenneti çağrıştıran bir yer.

Marmaris Nerede?

Marmaris, Akdeniz Bölgesi’nde, Muğla’ya bağlı 13 ilçeden biri. Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Marmaris, doğuda Balan Dağı, Karadağ ve Günlük Tepeleri ile çevrili. İlçenin kuzeyinde Ula ilçesi, batısında Kerme Körfezi ve Reşadiye Yarımadası bulunuyor. Güneyde ise Akdeniz’in eşsiz maviliği var.

Marmaris’e nasıl gidilir?

Marmaris’e hava yolu, kara yolu ve deniz yolu ile ulaşım mümkün. Marmaris’e en yakın havalimanı Dalaman’da bulunuyor. Türk Hava Yolları, Pegasus ve Onur Air ile haftanın 7 günü İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Dalaman’a direkt uçuşlar bulunuyor. Öte yandan, Dalaman’a Ankara Esenboğa Havalimanı ve birçok Avrupa kentinden de aktarmasız seferlerle ulaşılabiliyor.

Mobil Uygulama

Dalaman uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Marmaris’e hava yoluyla ulaşım

Türkiye’nin ilçe sınırları içerisinde bulunan birkaç havalimanından biri olan Dalaman Havalimanı, ülkemizin en çok yabancı turist giriş ve çıkışının yapıldığı merkezler arasında. Özellikle de yaz aylarında oldukça yoğun olan havalimanı, Avrupa ağırlıklı uçak bağlantıları ile Türkiye turizmi için oldukça önemli bir kapı niteliğinde. Havalimanı Antalya-Muğla karayoluna yakın bir yerde ve şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

İstanbul’dan yaklaşık 1 saat 15 dakikalık bir uçuş süresinde ulaşabileceğiniz Dalaman’da, havalimanı Marmaris’e 98 km mesafede yer alıyor. Dalaman Havalimanı’ndan Marmaris’e ulaşımın en kolay yolu Havaş servislerini kullanmak. Son seferin akşam saat 21’de olduğu Havaş servislerinin saatleri ise şöyle:

Servisler çarşamba günleri hariç haftanın 6 günü sabah saat 5’te harekete başlıyor. Araçların son seferler saatleri perşembe, cuma ve pazar akşamları 19.30, diğer günlerde ise saat 19’da. Gün içerisindeki hareket saatlerini, güzergahlarını ve yolculuk sürelerini havas.net sayfasından öğrenebilirsiniz. Havaş servislerinin transfer ücreti 15 TL.

İstanbul-Marmaris otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Diğer yandan Marmaris’e, özel transfer hizmeti sağlayan firmalarla da ulaşabilirsiniz. Dalaman Havalimanı’nda ofisi bulunan araç kiralama şirketleri, Avis, Budget, Almira ve Europcar. Dalaman Havalimanı’nda 24 saat hizmet veren taksi durağı bulunuyor, fiyatlar gidilecek mesafeye göre değişiyor.

Marmaris’e kara yoluyla ulaşım

Marmaris’e kara yolu ile gelmek isterseniz; ilçe İstanbul’a 758 kilometre, Ankara’ya 843 kilometre ve İzmir’e de 290 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Son yıllarda kara yolu ulaşımının oldukça rahatladığı Marmaris’e özel aracınızla veya ülkemizin pek çok kentinden hareket eden otobüs seferleri ile ulaşım mümkün. Otobüsle ortalama yolculuk süreleri ise, İstanbul’dan 13 saat, Ankara’dan 10 saat, İzmir’den 5 saat ve Bodrum’dan 3 saat kadar sürüyor. Marmaris Otogarı, ilçenin girişinde yer alıyor.

Marmaris otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Marmaris, Muğla’nın olduğu kadar Akdeniz bölgesinin ve Türkiye’nin de en önemli tatil destinasyonu. Marmaris Kalesi, Physkos, Loryma ve Amos Antik Kentleri’ni gezebilir; Cennet Adası’na gidebilir; temiz denizi ve harika kumu ile bölgenin en gözde plajlarından biri olan Kumbulük’te denize girebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here