Uçak Bileti

Muğla‘nın ilçesi Fethiye, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri. Ünü Türkiye sınırlarını aşan turizm merkezi masmavi denizi, yemyeşil doğası, Likya medeniyetinin izlerini taşıyan antik kentleri, dünyanın en iyi yürüyüş rotalarından biri olan Likya Yolu, Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu gibi muhteşem rotalarıyla tanınıyor.

Fethiye nerede?

Fethiye, Akdeniz Bölgesi’nin batısında, Muğla’ya bağlı 13 ilçeden biri. Muğla’nın en geniş yüzölçümüne sahip ve nüfus açısından en büyük yerleşimi olan Fethiye, doğu ve güneydoğusu Antalya, güneyi, güneybatısı ve batısı Akdeniz, kuzeybatısı Dalaman, kuzeyi Denizli ve Burdur ile çevrili.

Fethiye Ovası’nın güneybatısında, Fethiye Körfezi’nin doğusunda yer alan Fethiye, İzmir-Muğla-Antalya Karayolu’nun üzerinde bulunuyor. İlçe, Muğla il merkezine 130 km uzaklıkta.

Mobil Uygulama

Fethiye’ye nasıl gidilir?

Dalaman Havalimanı’ndan Fethiye’ye ulaşım

Fethiye’ye kara yolu veya hava yolu seçeneklerinden birini kullanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Fethiye’ye en yakın havalimanı olan Dalaman Havalimanı, Fethiye merkezine 30 dakikalık mesafede yer alıyor. Türk Hava Yolları, Pegasus ve Onur Air ile haftanın her günü İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 1 saat 15 dakikalık direkt uçuşlarla Dalaman Havalimanı’na gidebilirsiniz.

Dalaman Havalimanı’ndan Dalaman merkezine gelip buradan 30 dakikada bir Fethiye’ye hareket eden otobüslerle Fethiye’ye gelebilirsiniz. Ayrıca Dalaman Havalimanı’ndan Havaş servisleriyle, araç kiralayarak veya taksi ile Fethiye’ye ulaşabilirsiniz.

Dalaman uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Fethiye otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Antalya Havalimanı’ndan Fethiye’ye ulaşım

Antalya Havalimanı ise Fethiye merkezine yaklaşık 205 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Antalya Havalimanı’ndan Fethiye’ye direkt ulaşım imkanı yok. Havalimanından araç kiralama ya da özel transfer seçeneklerini kullanarak Fethiye’ye kısa sürede gidebilirsiniz.

Toplu taşıma seçeneği ile Fethiye’ye ulaşmak için Antalya Havalimanı’ndan belediye otobüsü, HAVAŞ ya da tramvayla Antalya Otogarı’na geçip otogardan Fethiye otobüsünü kullanabilirsiniz.

Batı Antalya firmasına ait otobüsler Fethiye-Antalya arasında sefer yapıyor. Kemer’inde içinde bulunduğu sahil yolunu kullanıyor. Ayrıca Ulusoy, Metro, Pamukkale gibi otobüs firmalarının da seferleri var.

Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Fethiye, İstanbul’a 810, Ankara’ya 635 ve İzmir’e 360 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Fethiye’ye Türkiye’nin hemen hemen tüm büyük şehirlerden doğrudan otobüs seferleri bulunuyor. Ölüdeniz-Fethiye arasında da sürekli minibüs seferleri bulunuyor.

Ancak kendi aracınızla Fethiye’ye ulaşım düşünürseniz, Ankara yönünden, Ankara-Sivrihisar-Afyon-Burdur-Tefenni-Çavdır-Söğüt-Kemer-Fethiye güzergahını izleyebilirsiniz. İstanbul yönünden gelecekseniz de, İstanbul-İzmit-Sakarya-Kütahya-Afyon-Burdur-Tefenni-Çavdır-Söğüt-Kemer-Fethiye güzergahını izleyebilirsiniz. İzmir’den ulaşım düşünenler için İzmir-Aydın-Muğla-Dalaman-Fethiye güzergahı uygun olacaktır.

Fethiye, Muğla’nın ve Türkiye’nin en değerli tatil beldelerinden. Denizin ve doğanın, tarihin ve kültürün bir arada bulunduğu bu cennet coğrafya, eski dönemlerden günümüze dek birçok medeniyetin göz bebeği.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here