Uçak Bileti

Yemyeşil doğası ve masmavi sularıyla yüzme ve kamp yapmanın tadını çıkarabileceğiniz muhteşem bir coğrafyaya sahip olan Muğla, kamp tutkunlarının vazgeçilmez adresi.

Eğer siz de kamp kurarak, doğa ile iç içe bir tatil yapmayı, lüks otellerde konaklamaya tercih edenlerdenseniz, bu liste tam size göre. Muğla’da kamp yapılabilecek yerler konusunda alternatif önerileri inceleyerek, sizin için en uygun alana doğru yola çıkma zamanı çoktan geldi.

Muğla’da Kamp Yapılacak Yerler

1. Kabak Koyu

Fethiye’nin cennet noktaları arasında gösterilen Kabak Koyu, özellikle gençler arasında oldukça meşhur. Yaz ve bahar aylarında çok kalabalık olan Kabak Koyunda, ister kamp alanlarında isterseniz de ormanlık arazi içerisinde çadır kurabilirsiniz. Kabak Koyu bir vadi içerisinde yer aldığı için belli bir noktaya kadar araba ile ulaşım sağlanabiliyor. Geri kalan bölümünü yürümeniz yada traktör, jeep gibi yüksek araçlar kullanmanız gerektiği için yanınıza alacağınız eşya sayısının çok olmamasına dikkat etmelisiniz.

Mobil Uygulama

2. Katrancı Koyu

Fethiye karayolu üzerinde bulunan Katrancı Koyu, Katrancı Tabiat Parkı içerisinde yer alıyor. Doğa ve denizle bir arada bir tatil fırsatı sunan koydaki Katrancı Camping ise Muğla’nın en çok rağbet gören kamp alanlarından. Zaman zaman müzik ve gençlik festivallerine de ev sahipliği yapan bu alana gelmeden önce rezervasyon yaptırmanızda fayda var çünkü festival zamanlarına veya bayram tatili gibi uzun tatil dönemlerine denk gelirseniz kapıdan geri dönebilirsiniz.

3. Akyaka

Akyaka‘da, Gökova ve Akyaka Orman Kamplarının yanı sıra Azmak Nehri kenarında da doğa ile iç içe bir kamp yapmak için elverişli yerler bulunuyor. İlk defa kamp yapmak isteyenler için oldukça uygun koşullara sahip olan orman kamplarında sıcak su, tuvalet, elektrik, mutfak, market gibi temel ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz yerler mevcut. Ayrıca çadırı olmayanlar için tesisten çadır da temin edilebiliyor. Akyaka’ya gelirken unutmamanız gereken en önemli şey ise sinek kovucu sprey.

4. Ölüdeniz

Ölüdeniz‘de bulunan ünlü Belcekız Plajı kenarına çadır kurup, turkuaz renkli suları ile göz alan denizi ve Babadağ’dan atlayarak, hemen yanı başınıza iniş yapan paraşütçülerin oluşturduğu heyecan verici manzarayı izleyebilirsiniz. Plaj içerisinde bulunan duşlar ile çevrede bulunan market ve restoranlar da yeme içme ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz yerler. Ölüdeniz biraz rüzgarlı bir bölge olduğu için çadırınızı sağlam yerleştirdiğinize emin olun. Ayrıca Belcekız’ın dalgalı sularının aniden derinleştiğini de unutmayın.

5. Marmaris

Plajları ve koyları ile yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Marmaris‘te, Çubucak ve İnbükü Orman Kamplarının yanı sıra Amazon ve Boncuk Camping de, kampçıların en çok tercih ettiği noktalardan. Muhteşem denizi ve doğası ile maviyi ve yeşili bir arada sunan bu alanlarda elektrik, duş gibi imkanlar da bulunuyor. Sakinliği ve huzuru ile keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Marmaris, ulaşım kolaylığı nedeniyle de tercih ediliyor.

Kampçıların sık sık ziyaret ettiği bu muhteşem alanlara ulaşabileceğiniz en yakın havalimanı Dalaman’da bulunuyor. Dalaman uçak bileti fırsatlarına göz atarak, bu etkileyici noktalarda doğanın ve denizin tadını çıkarın.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Katrancı kamp alanı için rezervasyon yaptırmanıza gerek yok, hatta görmenize bile gerek yok 2. koy için duş alanları wc’ler soyunma kabinleri çok kötü.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here