Uçak Bileti

Malmö, güleryüzlü insanları ve diğer Kuzey şehirlerine göre daha ılıman hissedilen iklimiyle İsveç‘in sevilen seyahat rotalarından. Eğer siz de Kuzey’in huzur dolu dünyasını keşfetmek istiyorsanız Malmö en uygun başlangıç seçeneklerinden biri olabilir. İsveç Avrupa Birliği üyesi olduğu için bu şehre doğru yola çıkmadan önce Schengen vizenizi almayı unutmayın. Ayrıca her ne kadar ılıman olduğunu söylesek de kalın montlarınızı valize koymayı ihmal etmeyin. Sonuçta ne kadar ılıman olursa olsun kuzey kuzeydir.

Malmö’de Yapmanız Gereken 5 Şey 

1. St. Petri Kilisesi’ni görün

Şehrin en önemli tarihi yapılarından olan St. Petri Kilisesi, 14. yüzyıldan bu yana ayakta. İsveç Gotik mimarisini merak edenler için en etkileyici örneklerden biri olan St. Petri Kilisesi, tuğlayla örülen dış cephesi ve yüksek kulesiyle oldukça etkileyici bir görünüm oluşturuyor. Şehirdeki en eski tarihi ibadethane olarak bilinen bu kilise turistlerin de uğrak adreslerinden.

2. Oresund Köprüsü’nün harika manzarasını izleyin

Kopenhag ile Malmö’yü birbirine bağlayan bu Oresund Köprüsü‘nde hem demiryolu hem de karayolu var. Yapı aslında bir tünel ve bir köprüden oluşuyor. Tren hem deniz altındaki tüneli hem de köprüyü kullanıyor. Köprünün üzerinden giderken boğaza sıra sıra dizilen rüzgar güllerini izleyebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Stortorget Caddesi’nde alışveriş çılgınlığına katılın

Karşılıklı mağazaların, restoranların ve kafelerin bulunduğu Stortorget Caddesi, araç trafiğine kapalı bir alışveriş caddesi. Bu cadde üzerinde dekorasyon ürünleri satan lokal mağazalar da bulunuyor. Gustav Adolfs Torg’a kadar uzanan bu cadde hediyelik eşya almak isteyenlere sayısız alternatif sunuyor.

4. Malmöhus Kalesi’ni gezin

Şehrin en eski tarihi bölgesi olan Malmöhus Kalesi, şehrin Danimarka topraklarında olduğu dönemlerde en iyi korunan kalesiydi ve beş yıl boyunca hapishane olarak kullanıldı. Günümüzde müze olarak hizmet veren bu kalenin çevresi sularla çevrili. Müzede Orta Çağ döneminden kalan işkence aletleri de sergileniyor. Turuncu kiremitli bu kale şehrin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri.

5. Kungsparken’da küçük bir mola verin

Şehrin içine kurulmuş kocaman parklara ev sahipliği yapan bu şehirde, görmeniz gereken en önemli park ise Kungsparken. Malmö’nün en eski parkı olarak bilinen Kungsparken, çevreyi saran devasa ağaçların ve göllerin oluşturduğu muhteşem manzarasıyla ünlü. Siz de tüm gün şehri dolaştıktan sonra burada küçük bir mola verip, doğanın sesini dinleyerek enerji depolayabilirsiniz.

Malmö uçak bileti kampanyalarına göz atarak bu şehri daha yakından tanıma ve etkileyici güzelliğini yerinde görme şansı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here