Uçak Bileti

Kuzey Denizinden yaklaşık 10 kilometre uzakta, Kuzey Hollanda kanalı üzerinde kurulan Alkmaar, alışveriş dükkanları ve dünyaca ünlü peynirleriyle biliniyor. İsim anlamı baştan sona bataklık anlamına gelen bu şehirde gezerken anıtlar, önemli yapılar, galeriler, kafeler, barlar, müzeler ve restoranlar arasında keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Sakin ve huzur dolu atmosferiyle gürültüden ve stresten uzaklaşmak isteyenleri de cezbeden bu şehre gittiğinizde dinlendiğinizi hissedeceksiniz. İste bu şirin Hollanda şehrinde görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Alkmaar’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Alkmaar Peynir Pazarı

İlginç kıyafetler giyen peynir taşıyıcılarıyla şehre ayrı bir renk katan Alkmaar Peynir Pazarı‘nın tam kuruluş tarihi bilinmiyor. Halk arasında 1365 yılından bu yana var olduğu konuşulan bu pazar, eski belgelere göreyse ilk olarak 1622 yılında kuruldu. Nisan ve eylül ayları arasında haftanın her cuma günü açık olan Alkmaar Peynir Pazarı’nda, tezgahlarda satılan yüzlerce çeşit peynir bulabilirsiniz.

2. Peynir Müzesi

Şehir merkezinde peynir tartım binasının üst katında yer alan Peynir Müzesi (Hollands Kaasmuseum), süt ürünlerinin üretim süreçleri hakkında detaylı anlatımların yapıldığı film, resim ve çeşitli belgelere ev sahipliği yapıyor. 1983 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan bu müze, Alkmaar Peynir Pazarı ile aynı meydanda bulunuyor.

Mobil Uygulama

3. Stedelijk Museum

Alkmaar şehrinin kültürel tarihi ve çevresindeki bölgeye ait obje ve eserlerin sergilendiği etkileyici bir koleksiyona sahip olan Stedelijk Museum (Stedelijk Müzesi), dört bölümden oluşuyor. Protestan devrimini yansıtan koleksiyonunun yanı sıra geçici sergilere de ev sahipliği yapan bu müze 1873 yılından bu yana açık.

4. Beatles Müzesi

Eğer Beatles hayranıysanız Beatles Müzesini görmeden şehirden ayrılmamalısınız. Kanaalkade bölgesinde yer alan ve 100 metrekarelik sergi alanıyla şehre gelen ziyaretçileri karşılayan bu müzede Beatles imzası taşıyan 1967 tarihli orijinal kayıt sözleşmesi de sergileniyor. Bu müzede bulunan parçalar grup hayranlarından alınarak bir araya getirildi.

5. St. Alkmaar Laurens Kilisesi 

Mimar Anthony Mechelen tarafından 1440-1512 yılları arasında yapılarak St.Lawrence’ye ithaf edilmiş bir Orta Çağ yapısı olan St. Alkmaar Laurens Kilisesi, şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biri. Şehir merkezinde yer alan bu tarihi kilise, 16. yüzyıldan kalma Van Covelens ve Van Hagerbeer orgları sayesinde dünyanın dört bir yanında tanınıyor.

Özellikle nisan ve eylül ayları arasında oldukça hareketlenen bu şehre gitmeden önce birbirinden leziz peynir çeşitleri hakkında biraz araştırma yapmayı unutmayın. Siz de Hollanda uçak bileti kampanyalarına göz atarak bu şirin şehrin sokaklarında kaybolup, kendinize yeni hikayeler oluşturabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here