Uçak Bileti

Tunus, ziyaretçilerine hiç beklemedikleri bambaşka doğal güzellikler vadeden, uzun kumsallarından size bakan beyaz evleri, devasa antik kalıntılarından uçsuz bucaksız Sahra Çölü’ne dek Kuzey Afrika’da görülebilecek her türlü güzelliği sunan bir ülke. O rengarenk kültürünün yanı sıra, güneş ve denizin tadını çıkarmak isteyenlerin karşısına muhteşem Akdeniz sahillerinin çekiciliği ile çıkan Tunus’un küçük sahil kasabalarını dolaşıp, şirin balıkçılarının enfes lezzetlerini tattıktan sonra ülkenin diğer doğal güzelliklerini keşfe çıkabilirsiniz.

Tunus’un Keşfedilmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Tunus’un UNESCO Dünya Mirasları Listesinde yer alan Roma İmparatorluğu kalıntılarının dışında, kendine bahşedilmiş doğal güzelliklerini, Akdeniz’e nazır dingin sahilleri, muazzam güzellikteki Sahra Çölü ile sınırlı olduğunu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Burada çekilen filmlerden bildiğimiz, hipnotize edici dev kum dalgaları, geniş tuz düzlükleri, yemyeşil yarımadaları ve büyüleyici su altı dünyasıyla büyüleyici bir destinasyon Tunus!

1. Sahra Çölü

Tunus’un çok büyük bir kısmını kaplayan ve Doğu Kum Denizi olarak da bilinen Sahra Çölü, çoğumuzun Star Wars ile İngiliz Hasta filmlerinden bildiği muhteşem manzaralara sahip. Neredeyse tüm güney Tunus’u kaplayan çölü görmenin yanı sıra, bu muazzam güzelliğe deve sırtında tanık olabilir, uçsuz bucaksız kum dalgalarında cip safariyle adrenaline doyabilirsiniz. En muhteşem kum tepelerinden biri olan Nefta’yı görmeyi ve şiirsel bir güzelliğe sahip kum tepelerinden (Grand Erg Oriental) gün batımını izlemeyi sakın ihmal etmeyin.

Mobil Uygulama

2. Tabarka

Tunus’un en ünlü şnorkel ve dalış bölgesi olan Tabarka, zarif ve sevimli bir deniz kenarı yerleşim bölgesi. Tunus’un kuzeyinde yer alan ve otantik bir yaşam tarzına sahip Tabarka, mercan balıkçılığı, sualtı fotoğrafçılığı ve her yıl düzenlenen caz festivali ile ünlü. Tabarka Limanı’ndan hareket eden teknelerle, kıyıdan çok da fazla uzakta olmayan büyüleyici su altı dünyasına sahip Galite Adaları, dalış için gelenlerin ilk tercihi.

3. Chott El Jerid

Sahra Çölü’nün en büyük tuz tepsisi olan Chott el Djerid, Tozeur ve Kebili şehirleri arasında, ülkenin batısında yer alıyor. Deniz seviyesinin 10 ila 25 m altındaki konumuyla, 5,000 m² büyüklükteki tuz düzlüğü o kadar ayrı bir dünyadaymış hissiyatı yaratıyor ki Star Wars filminde bile çekim yeri olarak kullanılmıştı. Yazları sıcaktan ve kuruluktan çatlayan tuzlu toprak güneşte parlamaya başlıyor ve beyaz, yeşil ve mor tonlarında görünüyor. Kışın ise tamamen su ile kaplandığından buradan sadece tekne ile geçilebiliyor. Chott El Jerid’i ziyaret etmek isteyenler genellikle Tozeur’da kalıyor.

4. Ichkeul Gölü 

Ülkenin en kuzeyinde Bizerte kentine 20 km uzaklıktaki Ichkeul Milli Parkı‘nda yer alan Ichkeul Gölü, UNESCO Dünya Mirasları Llistesi’nde bulunuyor. Göle ve çevresindeki sulak alanları, her yıl yüzbinlerce göçmen kuşa ev sahipliği yapıyor. Gölün ziyaretçileri arasında ördek, kaz, leylek ve pembe flamingo bulunuyor. Gölün besleyici nehirlerindeki baraj inşaatı, göl ve sulak alanların ekolojik dengede önemli değişiklikler yaratsa da, Tunus hükümeti bu konuda harekete geçti. Gölü ziyaret etmek için en uygun zamanlar kuşların göç zamanına denk geldiğinden aralık ve mart ayları arası.

5. Chebika

Djebel el Negueb Dağı’nın eteklerinde yer alan Chebika, bir vahayı çağrıştıran muhteşem şelaleler, gizemli mağaralar ve taşlı tepelerde yetişen hurma ağaçları ile olağanüstü bir görüntü sunuyor. Pek fala bilinmemesine karşın, dünyanın en etkileyici doğal oluşumlarından biri olan Chebika, çarpıcı güzelliği ile, yılın büyük çoğunluğunu güneşin ışınlarına maruz kalarak geçirdiği için Güneşin Kalesi unvanına sahip.

Tunus’a nasıl gidilir

Tunus’a, Türkiye’den Türk Hava Yolları ve Tunusair ile direk uçmak mümkün. Yaklaşık 3 saat süren yolculuğun ardından bu muazzam ülkeyi keşfe çıkabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bir Tunus uçak bileti almak!

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here