Uçak Bileti

Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra kültür sanat alanında başlatılan önemli projelerle de adını duyuran Malatya, Türkiye’nin en etkileyici yerleşim yerleri arasında yer alıyor. Ünü tüm dünyaya yayılan kayısıları nedeniyle ‘Kayısı diyarı’ olarak da anılan bu muhteşem şehir, keşfedilecek onlarca turistik noktası ile ziyaretçilerini bekliyor.

Malatya Gezisinde Yapılacak 5 Şey

1. Kayısı Bahçelerine Uğrayın

Lezzeti ve kalitesi ile Malatyalıların gözbebeği olan kayısı, şehrin en önemli sembolü. Siz de Malatya yolculuğunuzda bu muhteşem meyvenin yetiştiği uçsuz bucaksız bahçelere uğrayıp, taze kayısıları tatmayı ihmal etmeyin.

2. Arslantepe Höyüğü’nü Görün

Mobil Uygulama

Türkiye’nin en büyük ve önemli arkeolojik sahaları arasında gösterilen Arslantepe Höyüğü, şehir merkezinin yaklaşık 7 kilometre kuzeydoğusundaki Orduzu beldesinde bulunuyor. 1932 yılından bu yana kazı çalışmaları devam eden 30 metre yükseklikteki höyük, Roma ve Bizans dönemlerinden izler taşıyor.

3. Günpınar Şelalesi

Yaklaşık 40 metre yükseklikten dökülen suları ile Günpınar köyünün en güzel yerlerinden biri olan Günpınar Şelalesi, bir buçuk kilometreyi bulan yürüyüş parkurları, geniş piknik alanları ve muhteşem doğal güzellikleriyle bölgeye gelenlere unutamayacakları manzaralar sunuyor.

4. Şenlik ve Festivallere Katılın

Kültürel faaliyetler açısından da zengin bir yapıya sahip olan bu hareketli şehir, bahar ve yaz dönemlerinde oldukça renkli festivallere ev sahipliği yapıyor. Özellikle temmuz ayında düzenlenen Uluslararası Kayısı Festivali ve Malatya Fuarı ile kasım ayında gerçekleştirilen Malatya Uluslararası Film Festivali, bölgeye çok sayıda turist çekiyor.

5. Leziz Yemekleri ile Tanışın

70’in üzerinde köfte çeşidi, lezzetli çorbaları, yufka ekmeği, tandır ekmeği, hızır kömbesi ve kayısının da içinden eksik olmadığı tatlıları ile Türk mutfağının eşsiz yemeklerini bulacağınız bu mükemmel şehir, oldukça zengin bir yemek kültürüne sahip.

Türkiye’nin bu renkli şehrine doğru yola çıkmadan önce Malatya uçak bileti kampanyalarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here