Uçak Bileti

Madrid, modern, renkli ve dinamik bir Avrupa başkenti görmek isteyenlerin rotasını çevirebileceği bir kent.

Madrid’de ziyaret edilebilecek en önemli mekânlar arasında, tarihi şehir merkezi Puerta Del Sol, şehrin kalbi sayılan Plaza Mayor Meydanı, Mercado de San Miguel Tarihi Çarşısı yer alıyor. İspanya‘nın hareketli ve sıcak atmosfere sahip başkentinde Madrid Tarih Müzesi, İspanya Ulusal Arkeoloji üzesi, Retiro Parkı da görülecek diğer adreslerden.

Madrid uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Madrid alışveriş

Madrid’den satın alınabilecek şehre ve ülkeye özgü ürünler arasında, İspanyol modasına ait kıyafet ve aksesuarlar, dantel kumaşlar, el yapımı İspanyol yelpazeleri, bez ayakkabı espadriller yer alıyor. El yapımı gitarlar, İspanyol şarapları ve Picasso temalı hediyelik süs eşyaları da oldukça hoş hediyelikler arasında.

Mobil Uygulama

Calle Serrano, Calle Ortega y Gasset, Calles Almirante, Calle Fuencarral ve Calle Toledo Caddeleri ile Salamanca, Chueca ve Plaza Mayor bölgeleri, Madrid’in en önemli mağaza ve alışveriş merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Centro Comercial Islazul, ABC Serrano, Centro Comercial Plenilunio ve La Vaguada ise Madrid’de ziyaret edebileceğiniz popüler alışveriş merkezlerinden.

Madrid’de daha otantik ve uygun fiyatlı bir alışveriş deneyimi için La Latina semtinde kurulan ünlü bitpazarı El Rastro’yu, Prado Müzesi’nin hemen yanında kurulan kitap pazarı Cuesta de Moyano’yu ve Fuencarral Sokağı üzerinde kurulan bitpazarı Fuencarral’ı ziyaret edebilirsiniz.

Madrid yeme ve içme

Madrid’de öğün saatleri normalden biraz farklı. İspanyollar genellikle, 2 kez kahvaltı ediyorlar. Biri güne ilk başlarken atıştırdıkları hafif birkaç yiyecekten, diğeri ise saat 11.00 civarı ettikleri daha kapsamlı bir kahvaltıdan oluşan kahvaltının ardından, öğle yemeğini genellikle 15.00’te yiyorlar. Akşam yemeği ise 21.00-22.00 civarında yeniyor ve gece yarısına kadar sürüyor.

Madrid mutfağının ünlü lezzetleri arasında, kuzu eti spesiyali Gallinejas ve Entresijos, acılı sebze ve biftek yahnisi Callos a la Madrileña, nohutlu, etli ve sebzeli güveç yemeği Cocido Madrileño ve Sopa de Ajo adı verilen yumurtalı, salamlı, kızarmış ekmekli ve sarımsaklı çorba bulunuyor.

İçi krema dolgulu tatlı börek buñuelos, küçük kremalı tart bartolillos con crema ve pandispanya tarzı tatlı bir ekmek çeşidi olan barquillos ile tatlı sevenlerin mutlaka denemesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.

İspanyol şarapları ve meyveli şarap kokteyli sangria da bölgenin ünlü içeceklerinden. Paseo de la Castellana Caddesi’ndeki Santceloni, Calle Evaristo San Miguel Caddesi üzerindeki Metro Bistro Restaurant ve Calle de Alcalá Sokağı’nda yer alan La Terraza Del Casino, şehirde uğrayabileceğiniz hoş atmosfere sahip restoranlar arasında bulunuyor.

Hazır Madrid’e gelmişken Flamenko yapmamak olmaz. Dansın muhteşem bir formu olan flamenko’yu şehrin her yerinde görebilirsiniz. Çocuklarınızı alıp dünyaca ünlü Madrid hayvanat bahçesine götürebilirsiniz. İspanyol mutfağının tadına bakmak isterseniz de tavsiyemiz Tortillade Patata’yı denemeniz. İspanyol omleti olarak da ülkemizde birçok yerde yapılıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here