Uçak Bileti

Ukrayna‘nın batısında konumlanan Lviv, ülkenin batıya açılan kapısı olarak da biliniyor. Avrupai görünümünü Ukrayna’nın geleneksel Sovyet esintili sokaklarıyla özdeşleştiren kent, son yıllarda Türk seyahat severler başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

İki üniversite, bir opera ve bale tiyatrosu, filarmonik orkestra ve çok sayıda sinemasıyla tam bir kültür sanat şehri olan Lviv’e her gün 250 binden fazla ziyaretçi geliyor. Avrupa’ya yakın olan konumu Lviv’i popüler yapan bir başka sebep.

Avrupa uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Lviv’e Nasıl Gidilir?

Lviv’e Türkiye’den en kolay ulaşım yöntemi hava yolu yolculuğu. İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise Pegasus Hava Yolları’nın Lviv’e direkt uçuşları var.

Mobil Uygulama

İstanbul-Lviv uçuşu 2 saat sürüyor.

Ukrayna Hava Yolları ile Kiev aktarmalı olarak Lviv’e uçabilirsiniz. İstanbul-Kiev-Lviv aktarmalı uçuşu bekleme süresiyle birlikte 6 saat sürüyor.

Lviv Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım: Lviv Havalimanı, Lviv kent merkezine 6 km uzaklıkta. Yurt içi ve yurt dışı uçuşların gerçekleştirildiği havalimanından şehir merkezine ulaşım için taksi, araş kiralama, özel transfer aracı, otobüs ve troleybüs seçenekleri bulunuyor.

Lviv Havalimanı otobüslerinin durak güzergahları

Lviv Havalimanı’ndan şehir merkezine giden otobüsler şu güzergahı kullanıyor: Krychevskoho Str, Lyubinska Str, Kulchytska Str, Rynok Pivdennyi, Kulparkivska Str, Vasylya Symonenka Str, Univermag Okean, Boychyka Str, Arkasa Str, Shumskoho Str, Ivana Horbachevskoho Str, Depo, Petro Doroshenko Str ve Svobody Ave.

Lviv Havalimanı troleybüs durak güzergahları

Lviv Havalimanı’ndan şehir merkezine giden troleybüsler şu güzergahı kullanıyor: City Center (Ivan Franko University), Lystopadovoho Chynu Str. (Krushelnytskoyi Str.), St. Yura Sq, Metropolyta Anreya Str, Geroiv UPA Str (return route – Okruzhna Str.) ve Lyubinska Str.

Lviv’e ne zaman gidilir?

Ukrayna’nın batısında Polonya sınırına yakın bir konumda olan Lviv’de karasal iklim görülüyor. Kışın bir hayli soğuk ve yağışlı olan şehirde yaz aylarında da kuru sıcak görülüyor. Yaz mevsiminde gece-gündüz hava sıcaklıkları arasında ciddi farklılıklar var. Lviv’i ziyaret etmek için en uygun dönem temmuz ve ağustos ayları.

Ülke genel oalrak ucuz olsa da turist ilgisi nedeniyle fiyatlar giderek artıyor. Ukrayna para birimi Grivna. Türk vatandaşlarından 30 güne kadar vize istemeyen Ukrayna’ya ayrıca yeni tip kimlik kartlarıyla pasaport olmadan da giriş yapılabiliyor. Eski tip nüfus cüzdanı ile Ukrayna’ya seyahat etmek mümkün değil. Seyahat planı yapıp yola çıkmadan önce otel rezervasyonu ve yeterli nakit paranız olduğuna emin olun. Ukrayna havalimanı kontrollerinde Türk vatandaşlarına otel ve para sorulabiliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here