Uçak Bileti

Parlemonto ve Hükümet Binası, Uluslararası Adalet Divanı, Uluslararası Ceza Mahkemesi gibi yapılara ev sahipliği yapan Lahey (Denhag), Hollanda‘nın batı bölümünde yer alıyor. Tarihi yapıları ve ülkenin siyasi yaşamındaki önemli konumuyla öne çıkan Lahey, yeşil alanlarıyla göz alan parkları, huzur dolu sahili ve şehir yaşamına renk katan festivalleri ve kültür sanat etkinlikleriyle de oldukça popüler. İşte Lahey sokaklarında görebileceğiniz turistik yerlerden bazıları.

Lahey’de (Denhag) Gezebileceğiniz 5 Yer 

1. Binnenhof

Temellerinin atıldığı 13. yüzyılda kale olarak kullanılan günümüzde ise Hollanda Hükümeti’ne ait ofislerin yer aldığı bir bina haline gelen Binnenhof, şehre gelen turistlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden biri. Şehir merkezinde bulunan ve Gotik tarzdaki mimarisiyle hayranlık uyandıran Binnenhof’u rehberli ya da rehbersiz turlar eşliğinde keşfedebilirsiniz.

2. Mauritshuis Müzesi

Hollanda ve Lahey’in kültürel ve sanatsal geçmişine ışık tutan birbirinden harika parçaların sergilendiği Mauritshuis Müzesi‘nde 841 parça sanat eseri yer alıyor. Vermeer ve Rembrandt gibi Hollanda’nın başarılı ressamlarına ait eserleri görebileceğiniz bu müzede uluslararası sanatçıların fırçalarından çıkan tablolar da bulunuyor. Yarım günde gezebileceğiniz bu müze, sanata bambaşka gözlerle bakmanızı sağlayacak.

Mobil Uygulama

3. Scheveningen 

Hollanda geziniz sırasında görebileceğiniz en güzel plajlara sahip olan Scheveningen, şirin ve huzur dolu bir sahil bölgesi. Eski bir balıkçı kasabası olan ve 20 yüzyılın başlarından itibaren turistlerin ilgisini çekmeye başlayan Scheveningen, günümüzde ise eğlenceli atmosferi, kafeleri, restoranları, hediyelik eşya dükkanları ve otelleriyle oldukça hareketli bir tatil noktasına dönüştü.

4. Barış Sarayı

Barış Sarayı (Vredespaleis), muhteşem mimarisi ve 100 yıllık geçmişiyle şehrin en popüler tarihi yapılarından biri. Dünya Mahkemesi ve Barış Sarayı Kütüphanesi kurumlara da ev sahipliği yapan bu bina haftanın her günü ziyarete açık. Sarayın tarihi geçmişi ve mimari özellikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler, rehberli turlara katılarak, bu görkemli yapıyı daha kapsamlı bir şekilde gezebilir.

5. Clingendael Park

Bundan yaklaşık dört yüzyıl öncesine dayanan köklü tarihi ve enfes görüntüler oluşturan yemyeşil bahçeleriyle adından söz ettiren Clingendael Park, şehrin en etkileyici ziyaret noktalarından biri. İçindeki köprüler, heykeller ve Japon kültürünü yansıtan sembollerle göz kamaştıran Japon Bahçesi ise Clingendael Park’ın en popüler ve kalabalık yerleri arasında bulunuyor.

Ülkenin en çok turist çeken yerleşim yerleri arasında bulunan Lahey, mimari yapıları ve tarihi dokusuyla konuklarına büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Eğer siz de bu cezbedici atmosfere tanık olmak ve unutulmaz seyahat anıları biriktirmek istiyorsanız, Hollanda uçak bileti kampanyalarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here