Uçak Bileti

Anadolu’nun en kuzey ucu olan Sinop, Diyojen’i, Hamsilos’u, İnceburun’u ve sımsıcak insanlarıyla “Türkiye’nin en mutlu şehri” unvanını sonuna kadar hak eden huzurlu ve bakir bir şehir. Antikçağda bu bölgede yaşayan güzeller güzeli su perisi Sinope’den gelen adı bile o denli naif.

Tarih boyunca birçok medeniyetin ev sahibi; doğası, güneşi ve plajlarıyla kuzeyin incisi olan Sinop, Atatürk’te de ”Ne olurdu Sinop‘un yarı güzelliği Ankara‘da olsa idi” diyecek kadar hayranlık uyandırmış.

Sinop-Nasil-Gidilir

Gezmeye Sinop Kalesi’nden başlamak şehri tanımak için birebir. Denize nazır bu ihtişamlı kale Roma, Bizans, Selçuklu, İsfendiyaroğulları ve Osmanlı dönemlerinde stratejik öneminden dolayı yoğun bir şekilde kullanılmış.

Karadeniz’in hırçın dalgalarının dövdüğü ve üç tarafı denizle çevrili Sinop Cezaevi de, MÖ. 2000’lerde kurulmuş bir kale. Evliya Çelebi’nin “Büyük ve korkunç bir kale” diye anlattığı ve müzeye dönüştürülen Sinop Cezaevi’ni Selçuklular tersane olarak kullanmış. Ardından cezaevine çevrilen ve dünya çapında “Anadolu’nun Alkatrazı” olarak bilinen yapı, tarihimizde birçok önemli ismin adeta ruhlarının sindiği, duvarlarında Sabahattin Ali’nin Aldırma Gönül’ünün çınladığı, yıllar sonra bile gezerken insanı derinden etkileyen bir müze.

Mobil Uygulama

İnceburun Feneri ve adeta cennetin Sinop’a el verdiği bir doğa harikası olan Hamsilos Koyu, Sinop’u Sinop yapan yerler. Yanardağ patlamasıyla oluşan ve güney sahillerini aratmayan Karakum Plajı, Akliman ile iç limana bakan kısımda ormanlarla kaplı Bahçeler Mevki Sinop’ta hem denize girebilen hem de kamp yapılabilen şahane plajlar.

Sinop-Gezilecek-Yerler

Elbette Sinop’un birçok tarihi yapısı bulunsa da gönlüm doğal güzelliklerinden bahsetmekten yana. Akgöl ve İnaltı Mağarası ile doğa sporları için oldukça uygun olan Babaçay Kanyonu bunlardan birkaçı. Tırmanması oldukça güç olan 30’a yakın şelalenin yer aldığı Erfelek Şelaleleri bölgesi ise, doğa sporu âşıkları için biçilmiş kaftan. Ancak sarı ile kırmızının bin bir tonuyla süslenen bitki örtüsüne tanıklık etmek için sonbaharda gidilmeli…

Alâeddin Cami, Cezayirli Ali Paşa Camii, Paşa Tabyaları, Aslantorun Konağı, Balatlar Kilisesi, Sinop Serapis Mabedi, Pervane Medresesi, Boyabat Kalesi, Boyabat Kaya Mezarları ve Boyabat Bazalt Vadisi kentin tarihi dokuları arasında.

Sinop’tan ayrılmadan şehir merkezindeki birçok dükkândan birbirinden şık el yapımı Kotra ve Taka Maketleri almayı unutmayın. Öyle şirinler ki, küçüklü büyüklü her keseye uygun kotralara yazı da yazdırabiliyorsunuz.

Sinop’a Nasıl Gidilir?

Sinop’a karayolu ile ulaşım İstanbul’dan 670, Ankara’dan 415 ve İzmir’den 940 km mesafede. Bunun yanı sıra hava yolu ile Sinop’a gelmek isterseniz İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi şehirlerden direkt uçuş seferleri bulunuyor. Bu güzel şehri keşfetmek Sinop uçak bileti edinmek kadar kolay. Uygun uçak bileti fiyatlarını takip edin, avantajlı seçenekleri kaçırmayın.

Sinop otobüs bileti seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here