Uçak Bileti

Sırtçantalı seyahat, dünyayı gezmenin, yeni yerler keşfetmenin en güzel yöntemlerinden biri. Her yıl binlerce insan anı biriktirmek adına sırtçantasını hazırlayıp yola çıkıyor. Birkaç küçük eşya, bir harita ve sınırlı bütçeyle yola çıkan sırtçantalı gezginler, dünyanın farklı yerlerinde karşılaşıyor. Sırtçantalı gezginler için en ucuz ülkeler bu listede.

Sırtçantalı Seyahat İçin En Ucuz 10 Ülke

10. Kosta Rika

Amerika kıtasının en gizemli rotalarından biri olan Kosta Rika, Krayip kültürünü deneyimlemek için mükemmel bir seçenek. Doğa harikası güzellikleri, altın kumsalları, yağmur ormanları ve volkanik dağları ile etkileyici ülke Kosta Rika’da yaşam dünyanın diğer yerleri ile karşılaştırıldığında oldukça ucuz.

9. Arnavutluk

Mobil Uygulama

Balkanların en ucuz ülkelerinden Arnavutluk, etkileyici manzaralarıyla sırtçantalı seyahat için en güzel rotalardan biri. Akdeniz ikliminin etkilerinin görüldüğü ülke, köklü bir tarihi geçmişe sahip. Yunanistan ve İtalya’nın arasında her iki ülkenin farklı kültürlerinden etkilenen Arnavutluk’un dört bir yanı gezmek için tercih edilebilir.

8. Türkiye

Dünyayı gezmeye karar verenlerin ilk rotalarından biri Türkiye oluyor. Köklü tarihi geçmişi, coğrafi konumu, etkileyici doğal ve tarihi güzellikleri, misafirperver insanları ve lezzetli yemekleri Anadolu coğrafyasını tanımak isteyenlere kucak açıyor. Dünyanın en ucuz ülkelerinden biri olan Türkiye, bu özelliği ile de ilgi çekiyor.

7. Peru

Bozulmamış doğası, tarihi ve doğal güzellikleri ile Peru, dünyanın en bakir bölgelerinden biri. Yağmur ormanları ile çevrili ülkede, sahiller, antik kentler, etkileyici mimari yapılar keşfetme duygusuna sahip olanları baştan çıkarıyor. Düşük fiyatları ile ülkenin bir yerinden başka bir yerine gitmek, yemek yemek ve konaklamak da oldukça ucuz.

6. Nikaragua

Dünyanın büyük bölümünün tanımadığı ya da yeteri kadar fikrinin olmadığı Nikaragua, henüz keşfedilmemiş bakir cennetlerden. Sırtçantalı seyahatler için çok sayıda alternatif sunan ülke, ucuz fiyatları ile de sınırsız gezme imkanı tanıyor. Doğal güzellikleri, volkanik dağları, ormanları ve yerel yaşamı ile bu ülkeyi keşfetmeye hazırlanın!

5. Endonezya

Binlerce ada, yemyeşil ormanlar, muhteşem sahilleriyle Endonezya, dünya üzerindeki en güzel keşif rotalarından. Bütçeyi zorlamayan fiyatları ile bir yerden başlamak isteyen gezginleri konuk eden ülkede fil safarisi yapmak, orman içerisinde kaybolmak, adalarda gündelik hayattan uzaklaşmak, dalış yapmak, maymunların sesini dinlemek alternatiflerden yalnızca birkaçı.

4. Sri Lanka

Hint Okyanusu üzerinde bir ada devleti olan Sri Lanka, çayı ve doğal güzellikleri ile tanınıyor. Adanın başkenti Colombo, bu güzel ülkeyi keşfetmek için başlangıç olabilir. El değmemiş köyleri, Budist tapınakları, heykelleri, sıcakkanlı insanları ve yerel yaşamı ile Sri Lanka mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Uygun fiyatlar bu adayı daha cazip kılıyor.

3. Hindistan

Dünyanın en mistik ülkelerinden Hindistan’ı keşfetmek hem kolay hem de ucuz. Yeme-içme, konaklama gibi seyahatin en önemli bütçe kalemlerinin uygun fiyata bulunabildiği ülkede sırtçantalılar için çok sayıda hostel mevcut. Muhteşem bir kültür, bambaşka bir dünya ve etkileyici doğa için haydi Hindistan’a.

2. Tayland

Zengin kültürü, muhteşem doğası, lezzetli yemekleri ve otantik yapılarıyla Tayland, genç gezginlerin ilgi gösterdiği bir ülke. Günlük seyahat bütçesinin dünyanın birçok yerinin yarı fiyatına ayarlanabildiği ülkede, Budist tapınaklarında kültürü tanımak, lezzetli yemekleri deneyimlemek, muhteşem mimariyi doya doya izlemek gerekiyor.

1. Nepal

Tropikal iklimle Asya kültürünün buluştuğu Nepal, meşhur tapınakları, etkileyici doğası, derin vadileri ve doğal güzellikleriyle sırtçantalı gezginlerin seyahat planlarında üst sıralarda yer alıyor. Uygun fiyatlı bir seyahat için de gezginlerin tercih ettiği ülke olağanüstü bir deneyim yaşatıyor.

Sırtçantalı gezginlerin seyahat tercihlerinde en büyük belirleyici bütçe konusu oluyor. Seyahat masraflarını azaltarak, keşfedeceği yer sayısını artırmayı amaçlayan gezginler için ucuz ülkeler öncelikli rotalar arasına giriyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here