Uçak Bileti

Ege Bölgesi’nde İzmir‘in ardından en büyük ve en gelişmiş şehir olan Manisa, gezilecek görülecek onlarca alternatif rotaya sahip. Dillere destan üzümü, mesir macunu, Osmanlı şehdazelerine ev sahipliği yapan muhteşem tarihi yapıları, görkemli Spil Dağı ve leziz yemekleriyle ziyaretçilerini ağırlayan şehir her biri en az Manisa kadar marka olan ilçelere sahip.

İzmir kent merkezine yarım saat uzaklıktaki Manisa’ya ulaşmak için en kolay yöntem İzmir uçak bileti satın almak. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan düzenli hareket eden HAVAŞ otobüsleri ile 1 saat gibi kısa bir sürede Manisa’ya ulaşılabiliyor. Dilerseniz havalimanından Otogar’da geçip buradan kalkan Manisa otobüsleriyle de yarım saatte bu kadim şehre gidebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler

1. Manisa Kalesi

Spil Dağı’nın kuzey yamacında yer alan Manisa Kalesi, şehir merkezinin güneyinde konumlanıyor. Antik Magnesia kentinin sembol yapılarından olan kalenin tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmiyor. İç ve dış kale olmak üzere iki ayrı bölümden oluşan Manisa Kalesi’nin Magnesia kentini koruduğu, Bizans Dönemi’nde de onarıldığı yazılı kaynaklarda yer alan bilgiler arasında. 13 kulesi bulunan Manisa Kalesi’nin efsanevi şehir manzarası görmeye değer.

Mobil Uygulama

2. Manisa Müzesi

Muradiye Medresesi’nde 1937’den bu yana ziyaretçilerine hizmet veren Manisa Müzesi’nin binasının tarihi geçmişi 1558’e dayanıyor. Osmanlı Padişahı III. Murat’ın medrese olarak inşa ettirdiği yapıda arkeolojik ve etnografik eserler sergileniyor. Lidya Krallığı’nın başkenti Sart Antik Kenti’nde yapılan kazılarda bulunan antik eserlerden Bizans’a uzanan geniş koleksiyon görülmeye değer. Müzenin en çarpıcı bölümlerinden biri de Osmanlı sikkeleri koleksiyonu.

3. Kula Evleri

Manisa’nın Kula ilçesi Türkiye’de sivil mimarinin en iyi korunarak günümüze ulaştığı yerler arasında. İki katlı klasik Türk evleri tipindeki yapılar ahşap işlemeciliği, ince detayları ve bölge kültürünü yansıtmaları nedeniyle büyük öneme sahip. Evlerin yan yan sıralandığı Kula sokaklarında yürüyüşe çıkın, meşhur Kula köftesinin tadına bakın.

4. Sart Antik Kenti

Lidyalıların başkenti olan Sardes Antik Kenti, Manisa’nın Salihli ilçesi sınırlarında bulunuyor. Tarihte dünyada parayı bulan ilk millet olarak bilinen Sartlılar, tümülüs olarak kayıtlara geçen mezarlık alanıyla dünya arkeoloji tarihinde örnek olarak gösterilen yapılara sahip. Piramiti andıran yükselen mezar yapıları oldukça görkemli. Artemis Tapınağı ise Sart Antik Kenti’nin en etkileyici yapılarından.

Manisa sadece tarihi değerleri ve müzeleri ile öne çıkan bir şehir değil. Şehrin doğal güzellikleri de insanı şaşırtacak boyutta. Süreyya Tabiat Parkı, Spil Dağı Milli Parkı, Kula Peribacaları, Ağlayan Kaya başta olmak üzere şehrin çevresinde rotanıza ekleyeceğiniz onlarca farklı nokta bulunuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here