Uçak Bileti

Malezya’nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Kuala Lumpur, iki milyona yaklaşan nüfusu ve Malay, İslam, Hint ve Çin kültürlerinden beslenen zengin toplum yapısı ile Güneydoğu Asya’nın öne çıkan şehirlerinden biri. Resmi ismi Kuala Lumpur Federal Toprağı olan bu yerleşim yeri, kısaca KL ismiyle anılıyor. 1857 yılında Gombak ve Klang nehirlerinin birleştiği yerde kurulan şehir, kozmopolit ve hızlı gelişen bir yapıya sahip. Malay Yarımadası’nda deniz kıyısına 30 kilometre uzaklıkta konumlanan şehir, gezilip görülecek yerlerinin etkisiyle ülkenin popüler turistik noktalarından birini oluşturuyor.

Kuala Lumpur’da Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Petronas İkiz Kuleleri (Petronas Twin Towers)

Malezya’nın simge yapıları arasında bulunan Petronas İkiz Kuleleri (Petronas Twin Towers), 452 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek yapılarından biri. İçerisinde Doğal Bilimler Müzesi, çalışma ofisleri ve alışveriş merkezi de yer alan bu devasa yapı, şehir manzarası izlemek isteyenler için de eşsiz bir durak.

Mobil Uygulama

2. Batu Mağaraları (Batu Caves)

Dünyanın en büyük Hindu mağara tapınağı olan Batu Mağaraları (Batu Caves), şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Şehrin önemli turistik noktaları arasında gösterilen bu mağaralar, Hindu tanrılarının heykellerinin sergilendiği Art Gallery Cave, rehberli geziler ile keşfedilen Dark Cave ve 272 basamaklı zorlu bir yoldan ulaşılan Temple Cave’i kapsayan üç farklı bölümden oluşuyor.

3. Merdeka Meydanı (Dataran Merdeka)

Şehrin ana meydanı olan Merdeka Meydanı (Dataran Merdeka), 1884 yılında A.C Norman tarafından tasarlanmış. Çevresinde sömürge yıllarından kalma çok sayıda yapı da bulunan bu tarihi meydanın ortasında ise 100 metre yüksekliğinde bir bayrak direği yer alıyor. Yolu Merdeka Meydanı’na düşenler, meydan yakınlarındaki St Mary’s Cathedral ve Kuala Lumpur City Gallery gibi turistik yerleri de ziyaret edebilir.

4. Menara Kulesi (KL Tower)

421 metre yüksekliğindeki Menara Kulesi (KL Tower), şehir manzarası izlemek isteyenler ve fotoğraf meraklıları için keyifli bir adres. Manzara görüntüsü bakımından Petronas İkiz Kuleleri (Petronas Twin Towers) ile hemen hemen benzer bir yapıya sahip olan bu kuleye çıkmak için yaklaşık 35 TL’lik bir ücret ödemek gerekiyor.

5. Chinatown (Çin Mahallesi)

Şehirde yaşayan Çinli nüfusun büyük bir bölümü Chinatown (Çin Mahallesi) sınırlarında yaşıyor. Burası gezilip görülecek yerler bakımından şehrin en zengin bölgelerinden biri. Bu turistik yerler arasında; Jalan Petaling Caddesi’nde kurulan bir sokak pazarı olan Petaling Street Market, Kasturi Walk, Central Market (Pasar Seni) ve Sri Mahamariamman Temple da bulunuyor.

Kuala Lumpur’un yanı sıra Langkawi Adaları, Cameron Highlands, Penang Adası, Tioman Adası ve Malakka gibi birbirinden güzel yerleriyle öne çıkan Malezya, Türk vatandaşlarından 90 güne kadar vize istenmiyor. Siz de Kuala Lumpur uçak bileti kampanyalarını değerlendirerek, bu etkileyici coğrafyada unutulmaz bir seyahat fırsatı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here