Uçak Bileti

Mısır’ın dünyaca ünlü dalış şehri Hurghada, son yıllarda özellikle Avrupalı turistin rotasına girdi. Mısır’da Kızıldeniz kıyısında konumlanan şehir, önemli bir turizm merkezi. 250 bini aşan nüfusu ile içerisinde bulunduğu Kızıldeniz ilinin idari başkenti olan Hurghada, Şarm El Şeyh ile birlikte deniz, kum, güneş ve dalış turizmi ile tanınıyor.

36 kilometreyi aşan sahil şeridi, gece hayatı, lüks konaklama tesisleri, dalış ve tekne turları ile şehir Alman, İtalyan ve Rus tatilcilerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden. Şehir geleneksel yapısını yansıtan El Dahar, modern turizm merkezi olan Sakkala ve alışveriş merkezleri ile otellerin sıralandığı Sahl Hasheesh bölgelerinden oluşuyor.

Yurtdışında uygun fiyata tatil yapılabilecek destinasyonlardan olan Hurghada, geçmişte basit bir balıkçı kasabası görünümündeymiş. Eşsiz manzarası, golf sahaları, kumsalları, dalış etkinlikleri ile Hurghada, harika bir tatil rotası.

Mısır’ın antik dönem yerleşim yerleri ve çok sayıda arkeolojik bölgeye yakınlığı ile tarih meraklılarının da ziyaret ettiği şehir ve çevresi muhteşem konaklama tesisleriyle güzel bir tatil beklentisi olanların için cazibe merkezi.

Mobil Uygulama

200 yat kapasiteli bir marinaya sahip olan Sakkala, farklı yerlerden kendi yatlarıyla gelen ziyaretçilerin yanı sıra yat kiralayarak Kızıldeniz’i keşfetmek isteyenlerin de adresi. Beyaz kumlu plajları, 16 otel ve 450’yi aşan restoranıyla El Gouna, adeta yoktan var edilmiş. Avrupai görünümündeki bu yerleşim yerinde özellikle yaz sezonunda hareket hiç bitmiyor.

Kızıldeniz üzerindeki takım adalar, teknelerle yanaşan ve yüzmek için yer arayanlar için güzel bir dinlenme noktası. Rengarenk balıklar, muhteşem mercan resifleriyle çevrili adalarda daha önce görmediğiniz renkleri ilk kez görmenin heyecanını yaşayabilirsiniz.

Su ürünlerine dayalı mutfağı, leziz yemekleri, sıcakkanlı insanları, lüks otelleri, spor aktiviteleri ile turizmin hayat verdiği şehrin gece hayatı da oldukça renkli. Batılı turistlerin günün ilk saatlerine kadar eğlendiği gece mekanları Mısır yerel kültüründen de izler taşıyor.

Hurghada’ya Nasıl Gidilir

Hurghada-Nasil-Gidilir

Türkiye’den Hurghada’ya direkt uçuş bulunuyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Türk Havayolları ve Pegasus Havayolları’nın düzenlediği direkt uçuşlarla bu güzel kenti keşfetmek mümkün. Hurghada uçak bileti seçeneklerine göz atmak, bu seyahati gerçekleştirmek için ilk adım. Mısır’ın başkenti Kahire’den aktarma yapmak diğer uçuş alternatifi.

Mısır’ın en güzel tatil rotalarından biri olan Hurghada, tarih, kültür ve doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu enfes bir coğrafyada kurulu. Bu güzel kenti keşfetmek için hemen şimdi uçak biletlerine bakın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here