Uçak Bileti

Yahşihan gezilecek yerler büyük ihtimalle Ankara’da yaşıyorsanız ya da Kırıkkale’ye seyahat edecekseniz araştırdığınız bir başlık olmalı. Ne mutlu bana ki benim yazıma denk geldiniz. 😊Ben de size bu küçük ilçe hakkında detaylı bilgi vermeye ve mutlaka görmeniz gereken yerler hakkında rehber olmaya çalışacağım.

Yahşihan, Kırıkkale’ye 6 km uzaklıkta yer alıyor. Ankara-Kırıkkale karayolu ilçenin içinden geçer. Ayrıca doğuya olan 43 ilin bağlantı yolu da buradan geçiyor.

Yahşihan’ın tarihine de biraz göz atalım. Geçmiş dönemde, İboğlu ve Bükoğlu kabileleri Kızılırmak kıyısında bir vadiye yerleşmişler. Yerleşim 30 haneyi bulunca burası köy olmuş ve göçebeliği bırakıp buraya yerleşmişler.

Köylerinin adını “Yörük” köy koymuşlar. Resmi kayıtlara göre 1150 yılında, Ankara yakınlarında Yörük Yahşihan ismiyle 40 haneli bir köy bulunuyor. Bu köy, Kızılırmak nehrinin en büyük geçit alanında olmasından dolayı yolcular için hanlar yapılmış. Bu hana “Güzel Han” anlamına gelen “Yahşihan” ismi verilmiş. Yahşihan, 1956’da belediye olmuş ve 1990’da ise ilçe olarak Kırıkkale iline bağlanmış.

Yahşihan Gezilecek Yerler

Yahşihan gezilecek yerleri görebilmeniz için Kırıkkale iline ulaşmanız gerek. Havalimanı olmayan şehre bireysel aracınızla ya da otobüsle gidebilirsiniz. Kırıkkale otobüs bileti fırsatlarını incelemenizi öneririm.

Yahşihan Obaköy – Yeşil Vadi

Yahşihan gezilecek yerler

Kırıkkale’nin eğlence ve dinlenme alanlarından biri Obaköy ve Yeşil Vadi. Ankara’dan geliş yönünde bulunduğu için kolaylıkla ziyaret edilebilir. İçerisinde birçok etkinlik alanı barındırıyor.

Kızılırmak kıyısında bulunduğu için bir anda İç Anadolu’dan çıkıp Ege’ye ışınlanmış gibi hissediyorsunuz burada. 😃 Muhteşem bir doğası var. Burada güzel bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. Uzun yürüyüşler yapabilir, bisiklet sürebilirsiniz.

Yahşihan gezilecek yerler

Yahşihan gezilecek yerler içinde bulunan Obaköy’de ekolojik tarım bahçeleri, akvaryum, yöresel çadır, ırmak kenarı iskeleler, yeme-içme alanları, oyun ve spor alanları, yürüyüş alanı, asma köprü, padok alanı ve şelale bulunuyor.

Yeşil Vadi’de ise yeşil alanlar, ırmak boyu iskeleler, pergolalar, otopark, ağaçlık alanlar ve spor alanları yer alıyor. 8 kilometre uzunluğa sahip “Turkuaz Bisiklet Yolu”, Yeşil Vadi’den başlayıp Obaköy’e kadar uzanıyor.

  • Obaköy – Yeşil vadi girişi ücretsiz. 5 TL otopark ücreti bulunuyor.
  • Her gün 08.30-20.30 saatleri arasında açık.
  • Konum burada.

Silah Sanayi Müzesi

Yahşihan gezilecek yerler

Silah Sanayi Müzesi MKE Silahsan Hafif Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan bir müze. 15 Temmuz 1990’da faaliyete geçmiş. Müzedeki eserlerin büyük bölümü 2. Dünya Savaşı yıllarında Karadeniz Bölgesi halkından devlet tarafından toplanmış. Bir kısmı da koruma altına alınmak üzere, İstanbul-Tophane’de bulunan silah fabrikasından gönderilmiş.

Yahşihan gezilecek yerler

Savaş sırasında çelik malzeme sıkıntısı çekildiğinden bu silahların büyük bir bölümü çelik fabrikasında eritilerek, namlu çeliği üretilmiş. Eserler 14’üncü yüzyıldan günümüze kadar kronolojik sıraya göre sergileniyor.

Sergilenen eserler arasında kılıç, ok, gürz ve Osmanlı ordusunun ilk kullandığı ateşli silahlar da yer alıyor. Yaklaşık 500 parça eserden oluşan müzede, en dikkat çeken eserler arasında 28 kilo ağırlığa sahip zırh gömleği ve miğfer bulunuyor. 14’üncü yüzyıla ait olan bu eser, dövüşçüyü düşmanından gelen ok ve kılıç darbelerine karşı korumak amacıyla kullanılmış. Yahşihan gezilecek yerler listenizde olması gereken önemli bir müze.

Özel müze statüsünde olduğu için yalnızca Müzeler Haftası’nda 18-24 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak halkın ziyaretine açık. Diğer günlerde ise, hafta sonları haricinde Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’ndan özel izin alarak müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

  • Silah Sanayi Müzesi konumu burada.

Yahşihan Gar Binası

Yahşihan gezilecek yerler

Kırıkkale – Ankara yolu üzerinde bulunuyor Yahşihan Tren Garı. Türkiye’nin doğusunu Ankara’ya bağlayan ana demir yolu hattı üzerinde 1924 yılında yaptırılmış. Erken Cumhuriyet Dönemi’nin karakteristik özelliklerini yansıtıyor. Gar Kurtuluş Savaşı Dönemi’nde İç Anadolu’daki depolarda bulunan ve kağnılarla taşınan cephaneyi Ankara’ya taşımış ve bu dönemde önemli bir rol üstlenmiş. Bu tren garını ziyaret edebilir, hatta buradan kalkan bir trene atlayıp nostaljik bir yolculuk yapabilirsiniz.

  • Yahşihan Gar Binası konumu burada.

Yahşihan Demir Köprü

Yahşihan gezilecek yerler

Yahşihan’da Kızılırmak üzerinde bulunan Tarihi Demir Köprü Osmanlı padişahı Sultan II. Abdülhamit tarafından yaptırılmış. Bu tarihi köprünün önemi Anadolu’nun ilk demir köprüsü olması.

Köprü Almanlar tarafından tamamlanarak hizmete açılmış ve Kurtuluş savaşı yıllarında Ankara’ya mühimmat taşımış. Kuzey – güney doğrultusunda uzanan köprünün 1903 yılında yapıldığı biliniyor. Bu eski köprü günümüzde araç trafiğine kapalı. Yalnızca yayalar kullanabiliyor.

  • Yahşihan Demir Köprü konumu burada.

Macera Park

yahşihan gezilecek yerler

Çeşitli oyun alanlarına sahip olan Macera Parkta paintball, dev salıncak, okçuluk, tırmanış, zipline gibi etkinlikleri gerçekleştirebilirsiniz. Her yaş grubundan insan burada kaliteli vakit geçirebilir. Hatta Macera Park içinde çadır kamp alanı da bulunuyor. Gecelik 140 TL karşılığında çadır, mat, uyku tulumu, 3 öğün yemek, kamp ateşi yani her şey dahil konseptte burada keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

yahşihan gezilecek yerler

Diğer etkinliklerin de fiyatlarının gayet uygun olduğunu söyleyebilirim. Zipline 20 TL, dev salıncak 15 TL, tırmanma duvarı 10 TL, atıcılık 10 TL. Yahşihan gezilecek yerler listenize eklediğinizde size harika bir gün yaşatacak Macera Parkı. Bu bağlantıdan sundukları hizmetleri, fiyatları inceleyebilirsiniz.

  • Kırıkkale Macera Park konumu burada.
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here