Uçak Bileti

Orta Asya ülkelerinden Kırgızistan, el değmemiş doğası, muhteşem tarihi anıtları, yüzyıllardır devam eden gelenekleri ve sıcakkanlı insanları ile keşfedilmeye değer bir destinasyon. Bağımsız 7 Türk devletinden biri olan Kırgızistan’ın denize kıyısı yok. Ülkenin komşuları batıda Özbekistan, güneybatıda Tacikistan, güneydoğuda Çin ve kuzeyde Kazakistan. Kırgızistan uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Kırgızistan’da Görülecek Yerler

1. Ala Too Meydanı

Ülkenin yakın tarihinde yaşanmış kanlı devrimlere ve ayaklanmalara sahne olan, günümüzde ise resmi törenlere ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan bir alan haline dönüşen Ala Too Meydanı, 1970 yılından bu yana halkın kullanımına açık. Çevresinde çok sayıda müze, anıt ve dinlenme alanı bulunan bu tarihi meydan, başkent Bişkek’e gelen turistlerin uğrak adreslerinden.

2. Ata Beyit Anıt Kompleksi

Bişkek’e 30 kilometre uzaklıktaki Çoŋ Taş köyünde inşa edilen Ata Beyit Anıt Kompleksi, ülkenin acı tarihi üzerine kurulu denilebilir. Zira bu kompleksin altında Stalin rejimi sırasında sisteme karşı geldiği için infaz edilen 137 kişinin toplu mezarı var. 1990 yılında gün yüzüne çıkarılan bu mezar, uzun yıllar tüm dünyadan saklandı.

3. Ala Arça Milli Parkı

Kamp, doğa yürüyüşü ya da piknik. Eğer bunlardan herhangi birine ilgi duyuyorsanız Ala-Arça Milli Parkı‘na uğramalısınız. Ayrıca parkın içinden geçen Ala-Arça Nehri etrafında ufak yürüyüşler yapıp, harika atmosferin tadını da çıkarabilirsiniz. Başkente yaklaşık 41 kilometre uzaklıkta yer alan bu park, sizi bütün stresinizden arındırabilir.

Mobil Uygulama

4. Cengiz Aytmatov Ev Müzesi

Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un ölümüne kadar yaşamını sürdürdüğü ev, 2014 yılında müze ev haline dönüştürülerek ziyarete açıldı. Dünya edebiyatına çok sayıda eser kazandıran yazarın şahsi eşyaları, el yazıları ve daktilosu gibi çeşitli parçaların sergilendiği Cengiz Aytmatov Ev Müzesi, Kırgızitan’a gelen edebiyat meraklılarının uğrak adresi.

5. Burana Kulesi

Balasagun şehrinde bulunan 20 metre yüksekliğindeki Burana Kulesi, 11. yüzyılda cami minaresi olarak inşa edildi. İlk yapıldığı yıllarda boyu 45 metreyi bulan ancak 15. yüzyılda yaşanan bir deprem sonrasında bugünkü haline gelen bu tarihi kule, şehrin önemli turistik yapıları arasında.

6. Çolpon Ata Kaya Resimleri Müzesi

Eski göçebelerin dini ayinler sırasında kullandığı arazi üzerine kurulan bir açık hava müzesi olan Çolpan Ata Kaya Resimleri Müzesi‘nde, savaş, kurban kesme, av gibi ritüelleri ve günlük yaşamdan kesitleri yansıtan kaya resimlerini görebilirsiniz. Sayıları beş bini bulan bu resimlerin geçmişinin bundan 4 bin yıl öncesine uzandığı tahmin ediliyor.

7. Ruh Ordo Açık Hava Müzesi

Issık Gölü kıyısında yer alan Ruh Ordo Açık Hava Müzesi, inanç ve dinin temellerinin bir olduğu düşüncesini temel alan bir yer. Çevresinde cami, kilise, sinagog ve Budist tapınakları gibi çok çeşitli ibadethaneler bulunan bu müze, ruhani bir keşif yapmak isteyenler için harika bir adres.

8. Dungan Camii

Çin kökenli Müslüman bir topluluk olan Dunganlar tarafından 1910-1912 yılları arasında inşa edilen Dungan Camii‘nin bilinen en ilginç özelliği, yapımı sırasında hiç çivi kullanılmaması. Çin mimarisinden faydalanılarak yapılan bu ahşap yapının sütunları ise mitolojik motifler ve ejderha figürleriyle süslü.

9. Kutsal Üçlü Ortodoks Kilisesi

Duvarları işlemelerle kaplı tarihi bir ibadethane olan Kutsal Üçlü Ortodoks Kilisesi‘nin inşası 1895 yılında tamamlandı. Zaman içerisinde yaşanan yangın, deprem gibi afetler sonucunda defalarca tadilat edilmek zorunda kalan bu bina, üzerinde bulunan çan kulesi ve altın kaplı kulesiyle de hayranlık uyandırıyor.

10. Ceti Ögüz

Yerde uzanıp yatan öküzlere benzetilen kızıl renkli tepeleri nedeniyle ‘Yedi öküz’ adıyla anılan Ceti Ögüz Vadisi, Issık Gölü’nün güneyine gidenlerin en gözde ziyaret noktalarından biri. Çevresinde Kızın Gözyaşları Şelalesi gibi doğal güzellikler ve termal bir tesis de barındıran bu vadi, ülkenin muhteşem doğasını yansıtıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here