Uçak Bileti

Ukrayna‘nın başkenti Kiev, Avrupa’nın en yeşil başkentlerinden. Ruslar ve Ukraynalıların ‘Bütün şehirlerin annesi’ olarak nitelendirdiği kent Dinyeper Nehri’nin batısında, Ukrayna’nın Belarus sınırının güneyinde yer alıyor.

Ukrayna’nın en önemli ticaret, bilim, eğitim ve kültür kenti olan Kiev, kendine has mimarisi, otantik atmosferi ile Avrupa’da son yıllarda en çok ziyaretçi ağırlayan kentler arasında yer buluyor.

Yurtdışı uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Kiev’e nasıl gidilir?

Türk Hava Yolları, Pegasus Havayolları ve Ukraine International Airlines’ın İstanbul’dan karşılıklı olarak Boryspil Havalanı ve Zhulhany Havaalanı’na uçuşları bulunuyor. İstanbul-Kiev arasındaki uçuşlar yaklaşık 2 saat sürüyor. Ukraine International Airlines Ankara-Kiev seferleri de düzenliyor.

Mobil Uygulama

Ukrayna Hava Yolları’nın uçak bileti fiyatları diğer firmalara göre daha uygun. Ayrıca Pegasus Hava Yolları’nın dönemsel kampanyaları nedeniyle Kiev’e çok uygun fiyatlı uçak bileti bulma şansınız var.

Pek çok havayolu şirketinin de aktarmalı uçtuğu Zhulhany Havaalanı’ndan merkeze yaklaşık 25 dakikada, havalimanından kalkan minibüs ve troleybüs alternatifleriyle ulaşılabiliyor.

Yine çok sayıda havayolu firmasının uğrak noktalarından biri olan Boryspil Havaalanı’ndan merkeze ulaşmak için“Sky Bus” adlı otobüsler bulunuyor. Havaalanı önünden düzenli olarak kalkan bu otobüsler sayesinde merkeze yaklaşık 45 dakikada ulaşılabiliyor.

Kiev nerede?

Doğu Avrupa’nın en geniş yüzölçümüne sahip ülkesi Ukrayna’nın başkenti olan Kiev, Dinyeper Nehri’nin batısında konumlanıyor. Doğusunda Brovary, batısında Makariv kentlerinin yer aldığı Kiev ayrıca Ukrayna-Belarus sınırının güneyinde yer alıyor.

Kiev şehir içi ulaşım

Avrupa’nın en güzel metro ağlarından birine sahip olan Kiev’de en yaygın ulaşım biçimi metro. Kent kapsamlı bir metro ağına sahip. Metro dışında troleybüs, tramvay, otobüs alternatiflerinin bulunduğu kentte yerel halk arasında “Marshrutka” adı verilen minibüsler sıklıkla kullanılıyor.

Kiev’e ne zaman gidilir?

Bir Doğu Avrupa kenti olan Kiev, ılıman-kara iklimine sahip. Ukrayna’nın kuzey kesiminde bulunması nedeniyle Türkiye’den daha soğuk bir hava sahip kenti ziyaret etmek için en güzel dönem Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları. Bu dönemde kentte ortalama sıcaklık 18-25 derece arasında değişiyor. En düşük sıcaklığı -40 derecelere düşmüş olan kentte Aralık, Ocak, Şubat ayları ise oldukça soğuk.

Kiev’e vize gerekiyor mu?

Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları 30 güne kadar olan ziyaretlerinde vizeden muaf. Yeni tip kimlik kartıyla pasaport olmadan vizesiz bir şekilde Kiev’e gidilebiliyor.

Kiev’e seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarından gidiş-dönüş uçak bileti ve konaklama rezervasyonu soruluyor. Pasaport polisi bu belgeleri göstermeyen seyahat severleri ülkeye almama hakkına sahip.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here