Uçak Bileti

Yeni yerler keşfetmeyi kim sevmez ki? Farklı kültürleri görmek, ilginç şehirlere yolculuk yapmak, yeni insanlar tanımak, seyahat etmenin bize kattığı en güzel şeyler. Her ne kadar popüler şehirlere gitmeyi sevsek de aslında biraz daha sıra dışı şehirler görmek yeni mutfaklar deneyimlemek çoğu zaman daha ilgi çekici ve öğretici olabilir.

Eğer herkesin gittiği yerler yerine biraz daha egzotik, az bilinen kentler görmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Dünyanın farklı ülkelerinden, adını belki de ilk defa duyacağınız az bilinen ve kitlesel turizmin yıkıcı etkisiyle bozulmamış 7 egzotik şehir listemizi mutlaka okuyun.

Keşfedilmeyi Bekleyen 7 egzotik Şehir

1. Tebriz

Tebriz

Tebriz, İran‘ın en güzel şehirlerinden biri. İran’ın kuzeybatısında yer alan şehir Tarihi İpek Yolu’nun üstünde yer alıyor. Doğu Azerbaycan eyaletinin en büyük ve gelişmiş şehri Tebriz. Azeri kültürünü hissedebileceğiniz, Azeri insanını tanıma fırsatı sunan Tebriz’de insanların misafirperverliği ise şaşırtıcı düzeyde.

Bir zamanlar Safevi Devleti’nin başkentliğini yapan Tebriz, kültürel ve folklorik açıdan büyük bir mirası bugünlere taşımış. 2010 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren 24 kervansaraylı Tebriz kapalı çarşısından başlayabilirsiniz gezmeye. Mavi çinili Gök Mescit, Mescid-i Kabud, Azerbaycan Müzesi, Emir Nizam Evi, Behnam Evi gibi ziyaret edilecek pek çok nokta var.

Mobil Uygulama

İstanbul’dan haftanın yedi günü THY Şahid Madani Uluslararası Havaalanı Tebriz Havalimanı’na seferler düzenleniyor. Şehir merkezinden 8 km uzaklıktaki havalimanından şehre gitmek için otobüs, taksi ve araç kiralama alternatiflerinden birini kullanabilirsiniz.

ⓘ En uygun Tebriz uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Buhara

Buhara

Buhara (Bukhara) Özbekistan‘ın tarihi dokusuyla öne çıkan şehirlerinden biri. Orta Asya’nın en köklü yerleşim yerlerinden biri olan Buhara, tarihte pek çok büyük devlete başkentlik yapmış. Türk-İslam dünyası için Mekke ve Kudüs’den sonra gelen en özel şehir burası. Şehrin eski kent merkezi ise 2500 yıldan daha eski bir maziye sahip ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde.

İpek Yolu’nun kullanan kervanların önemli duraklarından biri olan Bukhara’da gezilip görülecek yerler açısından da çok zengin ve şaşırtıcı. Ark Kalesi, Ulugbek Medresesi, Buhara Kalon Minaresi, İsmail Samani Türbesi, Hazreti Eyüp Çeşmesi, Registan Meydanı, Abdulaziz-Khan Medresesi, Chor-Minor gibi bir güne asla sığdırılamayacak pek çok gezilecek yere sahip.

İstanbul ve Antalya’dan haftanın belirli günlere Buhara Uluslararası Havalimanı’na THY ve Uzbekistan Airways aktarmalı uçuşlar düzenleniyor. Taşkent şehrine ise İstanbul’dan direkt uçuş bulmak mümkün. Buhara’ya diğer şehirlerden tren yolu ile de ulaşabilirsiniz.

ⓘ En ucuz Buhara uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi daha pek çok özellik turna.com sayfalarında.

3. Osh

Osh

Osh (Oş) Kırgızistan‘ın en büyük ikinci şehri. Fergana Vadisi’nin güneyindeki Osh, tarihi İpek Yolu üzerinde yer alıyor. Şehrin tarihi 3000 yıl öncesine dayanıyor. “Güneyin Başkenti” olarak bahsedilen Osh’un çevresi yüksek dağlarla çevrili. Kozmopolit bir yapısı olan Osh’da Kırgızlar, Özbekler, Ruslar ve Tacikler birlikte yaşıyorlar.

Osh’un kendine özgü mistik bir havası var. “UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi”nde olan Süleyman Dağı, bir çok inanç için kutsal ve gezginlerin listesinde en başta. Otantik bir pazar olan Jayma Bazaar (Osh Bazaar) renkli Özbek tasarıları, tarihi atmosferi ile görülmeyi hak ediyor. Şehrin tarihine ışık tutan Zadnepetrovskogo Parkı ve Alya Vadisi de gezilecek yerlerden bazıları.

İstanbul’dan Osh’a her gün karşılıklı seferler düzenleniyor. Pegasus İstanbul’dan Osh’a Bişkek aktarmalı uçuyor. Havalimanı şehir merkezine sadece 10 km uzaklıkta. Şehir merkezine ulaşım için taksi, otobüs ve marşrutka ile sağlanıyor.

ⓘ En ucuz fiyatlı Osh uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

4. Jerba

Jerba

Jerba (Cerbe), Tunus‘un Garbes Körfezi içinde yer alan adası. Jerba, Kuzey Afrika’nın en büyük adası ve 514 kilometrekarelik yüzölçümünüze sahip. Adanı Tunus’a uzaklığı ise 500 km. Stratejik olarak öneme sahip olan ada Roma, Kartaca, Bizans İmparatorluğu ve son olarak uzun süre Osmanlı egemenliğinde kalmış.

Jerba Berberi dilinin konuşulduğu nadir yerlerden. Adanın en büyük şehri Humt-Suk. Birbirinden güzel upuzun altın rengi kumsalları ise Avrupa’dan çok sayıda turistin buraya gelmesinin asıl nedeni. Dünyanın en eski sinagogu olan El-Garibe, çömlekleriyle ünlü Guellala, mavi-beyaz evleriyle ünlü Djerbahood, Jamaa Camii başlıca gezilecek yerler.

Djerba Zarzis Uluslararası Havaalanı adanın merkezine 9 km uzaklıkta. Türkiye’den Jerba’ya direkt uçuş seferleri yok. Nouvelair Tunisie, Air France, Tunisair, Egyptair, Türk Hava Yolları, Hahn Air ile Tunus Kartaca Havalimanı’na uçup sonrasında Jerba’ya iç hat uçuşları ile ulaşabilirsiniz.

ⓘ En ucuz Jerba uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, kesintisiz iade garantisi ve daha fazlası turna.com sayfalarında.

5. Essaouira

Essaouira

Essaouira (Suvayr), Fas’ın Atlas Okyanusu kenarında yer alan otantik şehirlerinden biri. Eski adı Mogador veya Mogadore olarak da geçiyor. Romalılar buraya bir liman kenti olarak kullanmış şimdiyse daha sakin, sessiz huzurlu bir balıkçı kasabası havasında. Upuzun kumsalı ve için iyi bir rüzgara sahip deniziyle günün her saati sörf yapanları izlemek mümkün.

Gezilip görülecek yerleri birbirine yakın ve çoğu yere yürüyerek gitmek mümkün. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki çarşısı Atlas Okyanusu’nun hemen yanı başında. Fas’a özgü otantik eşyalar almak için valizinizde mutlaka yer olsun. Game Of Thrones’un 3. sezonunun bir sahnesi burada çekilmiş .Mohammed Ben Abdallah Museum, balık pazarı(fish market) merkezde görmenizi tavsiye ettiğim yerler.

Şehre en yakın havalimanı Kazablanka ve Marakeş’de. Pegasus Kazablanka Muhammet5 Havalimanı’na haftanın belirli günleri Türkiye’den direkt uçuşlar düzenleniyor. THY ise haftanın her günü Kazablanka’ya ve Marakeş’e uçuyor.

ⓘ En ucuz fiyatlı Fas uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Urumiyeh

6. Urumiyeh

Urumiyeh (Urmiye), İran’ın ilgi gören şehirlerinden biri. Batı Azerbaycan eyaletinin başkenti olan şehir Urmiye Gölü ve Türkiye’nin arasında ve sınırlarımızdan sadece 50 km uzaklıkta. Pek çok medeniyetin izlerini bıraktığı Urmiye kadim bir kültüre sahip. Nüfusu Azeriler, Kürtler, Ermeniler ve Süryaniler’den oluşuyor.

Kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan ama yine de muhteşem manzaralar görebileceğiniz Lake Urmia’ya muhakkak gidin. Özellikle gün batımında harika oluyor. Saint Mary kilisesi, Shar Cahay köprüsü, Jameh Camii, Urmia Müzesi ve şehrin farklı yerlerinde ilgi çeken pek çok güzellik var.

Urmiye’de yer alana Urmiye Havaalanı veya Şehid Bakeri Havaalanı’na ülkemizden direkt uçuş dönemsel olarak Van Ferit Melen Havalimanı’ndan yapılıyor. Haftanın her günü direkt sefer bulabileceğiniz Tahran’a uçup Tahran’dan otobüsle ya da uçakla şehre ulaşabilirsiniz.

ⓘ En ucuz Urumiyeh uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi daha pek çok özellik turna.com sayfalarında.

7. Erivan

Erivan

Erivan (Yerevan), Ermenistan‘ın en büyük şehri ve uzun süredir başkenti. Kent ülkenin batısında, Ağrı ovasının en doğusuna kurulmuş. Bir zamanlar Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’ne bağlı olan Ermenistan Sovyetlerin yıkılması sonrasında hızlı bir değişim sürecine girdi. Şehirde hem Sovyetlerden kalma yapıları, müzeleri hem de tarihi noktalar ilgi görüyor.

Nuh’un gemisin ile ilgili hikayelere konu olan 5137 yükseklikteki Ağrı Dağı (Ararat) Erivan’a gelenlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri. Ermeni yazar Khachatur Abovyan anısını taşıyan Abovyan Caddesi, 1924 yılında Alexander Tamanyan tasarlamış olan Hanrapetutyan Hraparak‘ı (Cumhuriyet Meydanı), Ermenistan Tarih Müzesi Erivan’ı ziyaret edenlerin en çok uğradığı adresler.

Ermenistan havayolları olan Armavia ile İstanbul-Erivan arası düzenli uçuş seferleri ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Diğer alternatif ise Tiflis’e uçup Tiflis-Erivan arasında demiryolu kullanabilirsiniz. Van’dan karayolu ile ulaşım kolay ama diplomatik krizler nedeniyle sınır kapıları bazen kapatılabiliyor.

ⓘ En ucuz Erivan uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi daha pek çok özellik turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here