Uçak Bileti

Son dönemlerde yeni bir boyut kazanan tatil kavramı ile kalabalık şehirlerde yapılan lüks tatillerin yerini, insan yoğunluğunun daha az olduğu sakin ve sessiz kasabalara yapılan kaçamaklar aldı. Hal böyle olunca da, bu küçük kasabalar, bir anda yıldızı parlayan cazibe merkezlerine dönüştü.

Tarihi binaları, dar sokakları ve birçoğu rengarenk boyalarla süslenmiş evleri ile görenleri etkisi altına alan bu küçük ama ünlü kasabalara yapılacak seyahatlerle, farklı ve büyüleyici bir gezi deneyimi yaşamak mümkün. Kendinizi masal diyarında hissedeceğiniz bu seyahatler ile bambaşka kültürler ve insanlarla tanışmak oldukça keyifli.

Dünyanın En Ünlü 10 Kasabası

1. Lindau, Almanya

Adını, bütün adayı kaplayan ıhlamur ağaçlarından alan Lindau, Almanya‘nın güneyinde, Avusturya sınırında yer alıyor. Şehir Merkezine biri tren yolu olmak üzere iki köprü ile bağlanan bu küçük ada kasabasının limanında bulunan Bavyera Aslan Heykeli ve deniz feneri mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Mobil Uygulama

2. Cesky Krumlov, Çek Cumhuriyeti

Prag Kalesinden sonra Çek Cumhuriyeti’nin ikinci büyük kalesi olan Cesky Krumlov Kalesi ile tanınan bu küçük kasaba, masal kitaplarından fırlamış hissi uyandıran görünümü ile oldukça etkileyici. Küçük Prag ya da Prag’ın Küçük Kardeşi olarak da anılan kasabanın meydanı UNESCO’nun koruma listesine alınan yerler arasında.

3. Göreme, Türkiye

Nevşehir iline bağlı bir yerleşim yeri olan Göreme, meşhur peribacaları ile tüm dünyada tanınıyor. Göreme’nin en ünlü noktası ise Göreme Açıkhava Müzesi olarak bilinen ve kayalara oyulu birçok kilisenin yer aldığı Göreme Tarihi Milli Parkı. Göreme’de sabah erken saatlerde yapacağınız bir balon turu ile kasabanın unutulmaz manzarasını hafızalarınıza kazıma imkanı bulabilirsiniz.

Nevşehir uçak bileti için tıklayın.

4. Hallstatt, Avusturya

Avrupa’nın en eski tuz madenlerine ev sahipliği yapan Hallstatt, doğası ve mimarisi ile adeta bir sanat eserini andırıyor. UNESCO tarafınan koruma altına alınan kasaba, geçtiğimiz yıllarda, kasabayı çok beğenen Çinliler tarafından birebir kopyalanıp benzerinin inşa edilmesiyle de gündeme geldi.

5. Bled, Slovenya

Slovenya’nın kuzey batısındaki yukarı Carniola bölgesinde yer alan ve geçmişi buz devrine uzanan Bled Gölü ile ünlü olan kasaba, kongre turizmi için sağladığı imkanların yanı sıra yamaç paraşütü, golf ve kayak gibi sporları için de oldukça elverişli.

6. Colmar, Fransa

Şehrin içinden geçen kanallar nedeniyle ‘Küçük Venedik’ de denilen bu romantik kasaba, Orta Çağ döneminden kalma eski evleri ve leziz şarapları ile ziyaretçilerini içine çeken etkileyici bir yer.

7. Cinque Terre, İtalya

Beş toprak anlamına gelen ve Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ile Riomaggiore köylerinden oluşan bir bölge olan Cinque Terre, deniz kıyısındaki kayaların üzerine inşa edilen rengarenk evleri ve küçücük limanıyla, romantik kaçamaklar yapmak isteyen çiftlerin vazgeçilmez güzergahlarından.

8. Woodstock, New York

1960’ların sonunda, aralarında Bob Dylan, Janis Joplin gibi isimlerin de olduğu bir grup sanatçı tarafından düzenlenen Woodstock Festivali ile adını duyuran bu şirin kasaba, o dönemlerde barış ve anlayışın sembollerinden biri olarak görülüyordu. Bugün hala devam eden festival, kasabaya hareket katmayı sürdürüyor.

9. Sveti Stefan, Karadağ

Sveti Stefan, Karadağ’ın Burva şehrine bağlı bir ada. Geçmişte küçük bir balıkçı kasabası olan sonrasında ise yalnızca zenginlerin tatil yapabileceği bir yer haline dönüştürülen Sveti Stefan, günümüzde de dünyaca ünlü yıldızların gözde tatil duraklarından biri olmaya devam ediyor.

10. Portofino, İtalya

Rengarenk evlerle çevrili limanıyla ufak bir balıkçı kasabası olan Portofino, eşsiz görünümü ile kendine hayran bırakan bir yerleşim yeri. Eğer siz de, Portofino deyince ‘I find my love in Portofino’ şarkısının ezgileri ve sözlerini mırıldanmaya başlayanlardansanız, bu küçük ve romantik kasabaya doğru yola çıkmaya hazırsınız demektir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here