Uçak Bileti

Gündelik koşuşturmalar, iş stresi, bitirilmesi gereken görevler… Bir günü diğerinden farklı kılmayan bu rutinler içerisinde, neredeyse her anımız birbirine benziyor. Dünya bu kadar değil. Doğanın sonsuz renk aralığında kaybolmak kimi şehirlerde hala mümkün.

Gerçek olamayacak kadar güzel yerler, sadece fotoğraflarıyla bile dünyanızı değiştirmeye aday. Dünyanın en güzel bu yerleri, seyahat planlarınızı yeniden gözden geçirmenize neden olabilir. Sahi, bir sonraki güne nerede uyanmak isterdiniz?

Gerçek Olamayacak Kadar Güzel 10 Yer

1. Aşk Tüneli, Ukrayna

Ukrayna’nın Kleven kasabasında masal evreninden dünyamıza açılan bir tren tüneli var. Sık ağaçlar arasında yolunu bulan tren seferlerini durdurunca yol aşıklara kalmış. Siz Aşk Tüneli’ne kimle giderdiniz?

2. Lale Tarlaları, Hollanda

Ressam Van Gogh’a ilham kaynağı olan Hollanda’nın lale tarlaları rengarenk bir hayal denizi. 1500’lü yıllarda Avrupa’ya Anadolu’dan giden lale soğanları kısa sürede Hollanda’nın simgelerinden birine dönüşmüş.

Mobil Uygulama

Hollanda uçak bileti için turna.com’u ziyaret edin.

3. Salar de Uyuni Gölü, Boli̇vya

Salar de Uyuni Gölü, 10,582 km² kare alanıyla dünyanın en büyük tuz gölü. Göl, bir Güney Amerika ülkesi olan Bolivya’nın güneybatısında, 3,653 metre yükseklikte yer alıyor. 10 milyar tonluk tuz kapasitesiyle “Dünyanın en büyük aynası” olarak anılıyor.

4. Hitachi Sahil Parkı, Japonya

Japonya’nın Ibaraki Bölgesi’nde, Hitachinaka’da yer alan Hitachi Sahil Parkı, Ajigaura Plajı’nın hemen yanında bulunuyor. 3,5 hektarlık alana yayılmış olan park, her renkten çiçeklerle süsleniyor. Bunların en ünlüleri mavi mine çiçekleri ve renk değiştiren çalılar.

5. Mendenhall Buz Mağaraları, Alaska

Alaska’nın başkenti Juneau’nun şehir merkezine 21 km uzaklıkta yer alan buzullar, dünyanın kötüye giden kaderinden etkileniyor. 2005’ten bu yana buzullar her yıl 35 metre kadar geriliyor. Bu 50 yıl önceki rakamların iki katı. Burayı ziyaret etmek için çabuk davranmakta fayda var.

6. Kızıl Plaj, Çin

Kızıl Plaj, Çin‘de Panjin şehrinin 30 kilometre güneybatısında, Liaohe Nehri Deltası’nda bulunuyor. Adını tuzlu-alkali topraklarda yayılan deniz otu türünün görünümünden alıyor. Nisan-Mayıs aylarında büyümeye başlayan bu otlar, yaz boyunca yeşil kalıyor. Sonbaharda ise kırmızı-alevli renge dönüşüp, kırmızı bir plaj manzarası oluşturuyor.

7. Bambu Ormanları, Japonya

Sagona Bambu Ormanı, Japonya’nın en ilginç doğal alanlarından biri. Fotoğraflarına bakmakla algılayamayacağınız ormanın en ilginç özelliği ise bambular arasından esen rüzgarın çıkardığı o ses.

8. Guilin, Çin

Guilin, Çin’in kuzeybatısında yer alan bir şehir. Doğal güzellikleri ile milyonlarca turisti ağırlayan kentte özellikle ilginç şekilli dağ oluşumları, mağaralar ve kayalıklar olağanüstü görüntüye sahip. Görsel şölen yaşatan bu oluşumları görmenin en iyi yollarından biri Liu Nehri üzerinde tekne turu yapmak.

9. Naica Mağarası, Meksika

Kuzey Meksika’da bulunan ve içinde devasa kristal şekillerin yer aldığı Naica Mağarası, 2000 yılında keşfedildi. İçinde bulunan kristallerden bazılarının yarım milyon yaşında olduğu mağara son yılların en önemli keşifleri arasında.

10. Wisteria Tüneli, Japonya

Japonya’nın Kitakyushu kentinde bulunan Wisteria Tüneli, mor salkımların sardığı muhteşem kokuya sahip bir yer. Özellikle bahar aylarında ziyaretçi akınına uğrayan tünele giriş için ücret ödemek istiyor.

Tek düze yaşayan, rutinden bir türlü sıyrılamayanların imdadına yetişen dünyanın en ilginç yerleri, gerçek olamayacak kadar güzel görünüyor. Giderek griye dönüşen yaşamı renklendirmek için bu sıra dışı yerleri deneyimlemek gerekiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here