Uçak Bileti

Ne zaman televizyonda haberleri izlesek mutlaka dünyanın bir şehrinde bir cinayet, kavga ya da vahşet haberleri duyuyoruz. Evinden çok fazla uzaklaşmak istemeyenler için bu tarz haberler biraz kaygı yaratıyor ve bir yerlere gitme isteğini de ister istemez baltalıyor. Ancak şunu söylemeliyiz ki dünyanın her yeri bu kadar kötü değil ve işte karşınızda bu yaz çıkıp gidebileceğiniz dünyanın en güvenli 5 destinasyonu.

Aşağıdaki ülkelerin hepsi sadece en güvenli ülkeler olarak değil ayrıca tek başına seyahat eden kadınların da rahatlıkla gidebileceği yerler olarak da listeleniyor.

Dünyanın En Güvenli Ülkeleri

1. İzlanda

Bu kuzey ada ülkesi dünyanın en güvenli ülkesi olarak biliniyor. İzlanda ulusal futbol takımı ilk defa uluslararası arenada büyük bir başarı gösterdi ve çeyrek finalde İngiltere’yi eleyerek büyük bir sürpriz yaptı. 400,000’den az olan nüfusu ile dünyanın en güzel ülkelerinden biri demek yanlış da olmaz.

Hali hazırda ülkenin insanları normalden çok daha mutluyken bir gidip görmek güzel bir fikir olabilir. Muhteşem bir doğa, kuzey ışıkları, aktif volkanlar, termal kaplıcalar ve dünyanın en güzel şehirlerinden olan Reykjavik gibi bir güzelliğe sahipken gitmemek aslında büyük bir hata olur diyebiliriz. Avrupa’da insanların birbirinden en uzak olarak yaşadığı yer olan İzlanda biraz kafa dinlemek isteyecekler için de muhteşem bir seçim.

Mobil Uygulama

Kuzey kutbuna olan yakınlığı nedeniyle yazları İzlanda günde 20 saat gündüzü yaşıyor. Eşine az rastlanır bu doğa olayı kesinlikle görülmeye değer ancak giderken yanınıza uyumak için göz maskesi almayı unutmayın. Küçük de bir uyarı yapmadan geçmek istemeyiz; çok güzel bir ülke olduğu doğru ve güvenlik konusunda da sıkıntı yok ancak bunların karşılığında da oldukça pahalı bir ülke olduğunu da ekleyelim. İzlanda özellikle turistler için çok çok pahalı bir yer o yüzden gitmeden önce hesabınızı çok iyi yapın.

2. Bhutan

Hindistan ve Tayland’a çok iyi bir alternatif olan Bhutan krallığı Himalaya dağlarının muhteşem bir bölgesinde yer alıyor. Hayatınızda görebileceğiniz en güzel manzaralara sahip olan ülkenin kültürünün büyük bir kısmını Budizm oluşturuyor ve ruhani bir deneyim yaşamak isteyenler için benzersiz bir deneyim sunuyor.

Çevresindeki komşu ülkelerin aşırı karmaşık ve kaotik yapılarından çok uzakta bir huzura sahip olan ülke hem herkesin gittiği yerlere gitmek istemeyenlerin hem de kültürel vizyonlarını genişletmek isteyenlerin mutlaka gitmesi gereken bir destinasyon. Dünyanın en güvenli yerlerinden biri olmasının yanında ayrıca dünyanın en mutlu insanlarının da ülkesi Bhutan. Majesteleri Jigme Singye Wangchuck insanların gelirlerinden önce mutluluk seviyelerini yükseltmeyi hedefliyor. Biraz idealist bir yaklaşım gibi gözükse de işe yaradığı çok net bir şekilde görülüyor. Bhutan hemen her yerde dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı yer olarak listelerin başında yer alıyor ve suç oranı inanılmaz derecede de düşük.

Ancak şöyle bir durum var ki Bhutan’da sadece 15 gün kalabiliyorsunuz ve ziyaretçiler yüksek sezonda günlük 250$, düşük sezonda da 200$ gibi çok yüksek bir rakam ödemek zorundalar. Bu çok pahalı gibi gözükse de günlük yemek, kalacak yer, tur rehberi ve ulaşım hizmetlerinin hepsini kapsıyor. Hala çok yüksek bir rakam gibi gözüküyorsa belki de bu paranın halkın ücretsiz sağlık ve eğitim giderleri için kullanıldığını bilmek sizi biraz daha rahatlatabilir.

3. Yeni Zelanda

Teknik olarak seyahat için çok güvenli olan ancak birçok insanın gidilecek yerler listesinde olmayan birçok ülke olsa da Yeni Zelanda bu listeye girmeyi başarıyor.

İsterseniz Yüzüklerin Efendisi filminin büyük bir hayranı olun ve çekildiği yerleri görmek isteyin isterseniz de sadece doğa aşığı bir gezgin olun ve dünyanın en güzel doğal yerlerini görmek isteyin hiç fark etmez. Yeni Zelanda herkes için fazlasıyla güzellik sunmaya yetiyor da artıyor bile. Adrenalin bağımlılarının ise özellikle çok seveceği bir ülke. Dağ bisikleti, bungee jumping, rafting, serbest düşüş ve daha aklınıza gelebilecek her türlü adrenalin dolu aktiviteyi bu ülkede kolaylıkla bulabilirsiniz.

Doğal güzelliklerinin yanında çok da modern bir ülke. Alt yapısı çok iyi ve hem Asya hem Avrupa hem de Polinezya mutfağının en güzel örneklerini de sunuyor.

Yeni Zelanda uçak bileti seçenekleri için tıklayınız.

4. Şili

Dünyanın en güvenli ve en güzel destinasyonlarından biri de Şili. Dar ve dağlık bir ülke olan Şili Pasifik Okyanusu kıyısı boyunca 4,300km boyunca uzanıyor. Güney Amerika’nın birçoğunda görülemeyen bir özellik olan zenginliğe ve düzgün bir ekonomiye sahip.

Macera sevenler için de Şili kusursuz bir ülke. Andes dağlarında trekkinge çıkabilir, Atacama çölünde yıldızları seyredebilir ve birçok şirin kıyı kasabalarında hayatın tadını çıkartabilirsiniz. Başkent Santiago ise mutlaka görülmesi gereken bir şehir.

Şili hem yemek hem de şarap severler için mutlaka görülmesi gereken bir ülke. Ülkenin neresine giderseniz gidin ikisinin de en güzel örneklerini her yerde bulabilirsiniz.

5. İrlanda

İrlanda’ya gittiğinizde şansınıza kalmış olan tek şey hava durumu olacak. Yaz mevsiminde bile İrlanda sıcak bölgelerden gelen ziyaretçiler için halen biraz kış mevsimini yaşatabilir. Ama iyi tarafından bakacak olursak hava ne kadar kötü olursa olsun bunu size hissettirmeyecek kadar güzel bir doğaya sahip.

Bu listede olan ülkeler gibi İrlanda sadece seyahat etmek için güvenli bir ülke olmanın yanında aynı zamanda dünyanın en misafirperver insanlarına da sahip. Aksanlarını anlamak biraz vakit alabilir ancak sıcakkanlılıklarının ve dostluklarını anlamanız bir dakikanızı bile almayacak.

Başkent Dublin tüm Avrupa’da görebileceğiniz en dinamik ve ilginç şehirlerden biri. Ülkenin geri kalanı çoğunlukla köyler, kasabalar ve inanılmaz huzurlu küçük şehirlerden oluşuyor. Bir ada ülkesinden beklenebileceği gibi manzaralar kesinlikle şahane. Ülkenin kuzey bölümü ise plajları ve nefes kesici doğal güzellikleri ile meşhur.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here